• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 24.4.2024Meniny má Juraj
Bratislava

Športovci sú zdrvení, uctili si obete Bostonského maratónu

  • 13:01 16.04.2013
  • BOSTON
Športovci sú zdrvení, uctili si obete Bostonského maratónu

Odporúčame:

V cieli Bostonského maratónu vybuchli bomby, hlásia obete

Na tragickom maratóne bola aj Chárova manželka s dcérou

FBI zneškodnila v Bostone päť nevybuchnutých bômb
Obrazom: Maratón sa zmenil na horor, ulice zaliala krvNielen športový svet je v šoku z tragédie, ktorá poznačila pondelňajší Bostonský maratón.

Pri dvoch explóziách v blízkosti cieľa zomreli traja ľudia a takmer 150 ľudí utrpelo zranenia, pričom 25 je vo vážnom a 17 v kritickom stave. Jednou z obetí je osemročný chlapec. Mnohí zranení prišli o končatiny. Niektorí bežci pokračovali priamo do nemocníc, aby darovali krv.

* "Z niektorých ľudí je mi zle. RIP všetkým obetiam v Bostone. Modlíme sa za Boston," uviedol Zdeno Chára

* "Som zdesená zo správ o výbuchoch v cieli Bostonského maratónu, v myšlienkach som so všetkými na mieste. Niektorí ľudia sú naozaj veľmi chorí, kto len môže spáchať čosi takéto?" napísala prostredníctvom Twitteru Britka Paula Radcliffeová.

Obrazom: Športovci si pripomenuli obete minútou ticha


* "Všetkým zasiahnutým želáme všetko najlepšie, buďte v poriadku," povedal obranca Bostonu Bruins Andrew Ference.

* "Beh ľudí spája a to, čo sa stalo v Bostone, je príšerné," uviedol nemenej slávny etiópsky vytrvalec Haile Gebrselassie.

* "Modlitby smerujú k všetkým zainteresovaným. WTF sa deje s ľuďmi? Veľmi smutné," emotívne reagoval basketbalista LeBron James.

* "Dúfam, že počet obetí už nenarastie. Akí zvrátení sú páchatelia takýchto činov..." povzdychla si tenisová legenda Martina Navrátilová.

* "Dúfam, že to bola len strašná nehoda. Modlím sa za všetkých a verím, že zranení budú v poriadku," zareagoval útočník Bostonu Bruins Tyler Seguin.

* "Bože, čo je s týmto svetom?" napísala ruská tenistka Jelena Vesninová, počas víkendu jedna zo súperiek Sloveniek v moskovskom semifinále Fede Cupu.

* "Človeku vedľa mňa to odtrhlo nohu pod kolenom, ale žil. Bolo to zlé a rýchle. Zaznela gigantická explózia, cítili sme na tvárach tlakovú vlnu a policajti kričali, aby sme utekali, lebo tam môžu byť ďalšie bomby," povedal Mark Hagopian, majiteľ hotela Charlesmark.

* "Je to hrozný deň pre Boston," uviedol guvernér štátu Massachusetts Deval Patrick.

Obrazom: Výbuch bomby v Bostone


* "Podujatia tohto typu teraz určite bude sprevádzať klíma podozrievavosti a obáv. Dokážem si predstaviť napätie, ktoré sa vkradne do účastníkov a ich blízkych," povedal Joel Laineh, šéf Parížskeho maratónu.

Najmenej troch mŕtvych a viac ako 100 zranených po sebe zanechali dva silné výbuchy, ktoré v pondelok otriasli ulicami Bostonu počas tradičného maratónu. Foto: SITA/AP* "Je to veľmi smutný deň pre atletiku a našich priateľov a kolegov v tomto odvetví. Neprikročili sme však k rozhodnutiu zrušiť náš beh, hoci ešte musíme vyhodnotiť všetky aspekty. Posúdime, čo sa stalo, a pokúsime sa nájsť metódy na posilnenie bezpečnosti účastníkov, prijať všetky predstaviteľné opatrenia. Maratón - a týka sa to všetkých podujatí vo verejnom priestore - je taký bezpečný, ako je to v uliciach aj inokedy. Nie sme na štadióne, nemôžeme pristúpiť k výlukám, ktoré sa dajú aplikovať v budovách a iných uzavretých priestoroch," povedal výkonný riaditeľ Londýnského maratónu Nick Bitel.

* "Londýnsky maratón má svoj bezpečnostný plán. Spolu s organizátormi znova všetko vyhodnotíme," povedala hlavná superintendantka Metropolitan Police Julia Pendryová.

V Bostone po tragédii odvolali pondelňajší zápas hokejovej NHL medzi miestnymi Bruins a mužstvom Ottawa Senators. Náhradný termín ešte nestanovili.

Video: Bomba vybuchla neďaleko slovenskej zástavy
Video: Explózia si vyžiadala vyše stovky zranených a troch mŕtvych ľudí
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Video: Ulicami Londýna sa preháňali splašené kone, jeden z nich bol celý od krvi

Video: Ulicami Londýna sa preháňali splašené kone, jeden z nich bol celý od krvi

DNES - 15:47Zahraničné

Centrom Londýna sa v stredu preháňalo niekoľko splašených koní.

Na hokejové MS v Ostrave nasadia stovky policajtov, parkovanie bude obmedzené

Na hokejové MS v Ostrave nasadia stovky policajtov, parkovanie bude obmedzené

DNES - 11:47Zahraničné

Denne budú v meste nasadené stovky policajtov, ktorí budú dozerať na bezpečnosť a plynulosť dopravy.

Amnesty kritizuje Slovensko za Rómov aj LGBT, vo svete varuje pred zrútením poriadku

Amnesty kritizuje Slovensko za Rómov aj LGBT, vo svete varuje pred zrútením poriadku

DNES - 10:47Zahraničné

Medzinárodná ľudskoprávna organizácia Amnesty International vo svojej výročnej správe za rok 2023 upozorňuje na diskrimináciu Rómov na Slovensku a prípady policajnej brutality voči nim.

Referendum o vstupe do EÚ bolo jediné platné v ére samostatnosti SR

Referendum o vstupe do EÚ bolo jediné platné v ére samostatnosti SR

DNES - 9:34Zahraničné

Slovenská republika sa stala členským štátom Európskej únie (EÚ) 1. mája 2004.

Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

DNES - 7:00Zahraničné

Severná Kórea bude pokračovať v budovaní "ohromujúcej a najsilnejšej vojenskej sily" na ochranu svojej suverenity a mieru v regióne, vyhlásila Kim Jo-džong.