• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 6.7.2020Meniny má Patrícia, Patrik
31°Bratislava

Nové dôkazy: Cesnak znižuje riziko rakoviny o vyše 40%!

  • 19:30 19.12.2014
  • BRATISLAVA
Nové dôkazy: Cesnak znižuje riziko rakoviny o vyše 40%!

Tisícky rokov sa verilo, že má cesnak liečivé účinky. Na liečbu mnohých zdravotných problémov ho odporúčal už Hippokrates. Jeho silu potvrdzuje aj moderná medicína.

Najnovší výskum však dokázal ešte väčšiu silu, ktorá sa v ňom skrýva: Denná konzumácia surového cesnaku znižuje riziko rakoviny pľúc a hrubého čreva až o 40%!

Hlavným dôvodom tohto silného účinku cesnaku je látka zvaná alicín, v kombinácii s pôsobením viacerých látok a antioxidantov, ktoré cesnak obsahuje.

Čítajte: Cesnak: Úžasný dar prírody, na ktorý zabúdame

Ozdravuje pľúcne tkanivá!

Cesnak by mal dokonca pomôcť aj ľuďom, ktorí už majú poškodené pľúcne tkanivá napríklad vplyvom fajčenia, znečisteného životného prostredia, toxických sprejov používaných v domácnosti či častým používaním dezodorantov.

Cesnak je vynikajúcim prírodným antibiotikom, ktoré nám príroda ponúka.

  • Prospieva i zdravému srdcu a znižuje cholesterol.
  • Pomáha udržiavať zdravé cievy a uvoľňovať ich pre ľahký prietok krvi.
  • Pomáha ako prevencia Alzheimerovej choroby a tiež demencie.
  • Odstraňuje ťažké kovy z tela.

Ako a koľko ho jesť?

Mnohí cesnak zavrhujú kvôli jeho štipľavej chuti a zápachu, ktorý sa po ňom šíri z úst a pretrváva niekoľko hodín. Múdre rady hovoria, že ak ho budete prežúvať spolu s pitím vody, bude lepšie stráviteľný a alicín sa navyše v tele lepšie absorbuje.

Video: Ako očistiť cesnak za menej ako 10 sekúnd

Vedci na základe svojej štúdie odporúčajú denne jesť 1-3 celé strúčiky cesnaku denne.

Určite ho však konzumujte surový! Ďalší výskum ukázal, že len 60 sekúnd v mikrovlnke stačia na to, aby cesnak stratil svoje účinky. Podobne je to aj s varením. Najsilnejší pre zdravý organizmus je nakrájaný v surovom stave.

Čítajte: Zohrievanie v mikrovlnke: Zdravé alebo škodlivé?

Zdieľať tento článok na Facebooku
Zdroj: Info.sk, BD, foodconsumer.org, naturalnews.com, whfoods.com Foto: Freeimages
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Ako poraziť tuk na bruchu podľa toho, ako vyzerá

Ako poraziť tuk na bruchu podľa toho, ako vyzerá

VČERA - 19:35Zdravie

Existuje 6 základných príčin ukladania tuku na bruchu, ktoré majú rôzny vzhľad a možno ich riešiť rôznymi spôsobmi.

Ako zistiť, či ste prekonali infarkt bez toho, aby ste o tom vedeli?

Ako zistiť, či ste prekonali infarkt bez toho, aby ste o tom vedeli?

20:20 04.07.2020Zdravie

Príznaky infarktu sú niekedy náhle a bolestivé, inokedy sú zas také mierne, že nás ani nenútia ísť do nemocnice. Ako zistiť, či ste prekonali infarkt?

Trvalé následky koronavírusu: Tento príznak pacientom ostal aj po prekonaní COVID-19

Trvalé následky koronavírusu: Tento príznak pacientom ostal aj po prekonaní COVID-19

19:36 04.07.2020Zdravie

Jeden z desiatich pacientov pozitívnych na ochorenie COVID-19 sa ani po vyliečení príznaku nezbavil.

Tieto potraviny zvyšujú riziko Alzheimerovej choroby. Ako často ich jete?

Tieto potraviny zvyšujú riziko Alzheimerovej choroby. Ako často ich jete?

7:54 04.07.2020Zdravie

Strava má značný vplyv aj na zdravie vášho mozgu. Niektoré potraviny dokonca zvyšujú riziko Alzheimerovej choroby. Ktoré to sú?

6 vecí, ktoré môžete očakávať, keď si začnete pravidelne naparovať tvár

6 vecí, ktoré môžete očakávať, keď si začnete pravidelne naparovať tvár

15:20 03.07.2020Zdravie

Týchto 6 výsledkov spozorujete na svojej tvári pri pravidelnom naparovaní.