Dobrá správa: Čokoláda light

Máte radi čokoládu, no nechcete si jej dopriať veľa kvôli priberaniu? Už sa nebudete musieť obmedzovať.
Vedci v Británii vymysleli čokoládu, ktorá osahuje o polovicu menej tukov a cukrov ako ju poznáme doteraz.
Pomocou novej technológie sa podarilo vedcom vyrobiť čokoládu, ktorá si zachovala svoju čokoládovú chuť. Trik je v tom, že tuky a cukry nahradili ovocnými šťavami. "Táto forma výroby zachováva čokoládu čokoládovou," hovorí Stefan A. F. Bon z University of Warwick pre Sky.com.
"Teraz dúfame, že potravinársky priemysel začne používať túto tecnológiu na výrobu nízkotučnej čokolády a iných sladkostí."
Ako ingredienciu použili vedci špeciálny džús, ktorý zachová čokoládovú štruktúru, ale čokoláda sa v ústach ľahko rozpúšťa.
Sladkosti vyrobené novou technológiou budú mať však okrem nižšieho obsahu tuku aj znížený obsah cukru. Postup, ktorý vymysleli vedci sa dá uplatniť pri výrobe všetkých druhov čokolády.

Toto je najlepšie cvičenie pre kardiovaskulárne zdravie, pri ktorom sa nemusíte zadýchať
Tento druh cvičenia znižuje problémy s krvným tlakom a obehom u dospelých s obezitou.

Tento typ hudby výrazne znižuje epileptické záchvaty
Pomocou hudby je možné znížiť frekvenciu epileptických záchvatov.

3 najlepšie vitamíny na ochranu zdravia pľúc
Posilnite imunitu pľúc pomocou vhodne zvolených vitamínov. Tie môžete získať buď zo stravy alebo z vitamínových doplnkov.

Infarkt sa dá predpovedať aj niekoľko rokov vopred. Riziko odhalí röntgenové vyšetrenie
Infarkt sa môže javiť ako náhla a nepredvídateľná udalosť, no základné príčiny je možné pozorovať veľmi dlho pred prvým srdcovým zlyhaním.

5 cvikov, ktoré najrýchlejšie spaľujú tuky
Ak sa pokúšate zmeniť životný štýl a čím skôr schudnúť, tieto cviky rozhodne nevynechávajte.