• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

Značka Savo mení majiteľa, prevezme ju Unilever

  • 15:30 08.04.2013
  • BRATISLAVA
Značka Savo mení majiteľa, prevezme ju Unilever

Novým majiteľom značiek Savo, Biolit, Diffusil a ďalších bude spoločnosť Unilever.

Tá podpísala zmluvu s ich doterajším vlastníkom, skupinou Bochemie.

"Výroba získaných značiek zostane v závode v Bohumíne," uviedla hovorkyňa Unileveru Martina Janebová. Unilever získa spotrebiteľské značky, iné práva duševného vlastníctva a vybraných zamestnancov vďaka akvizícii stopercentného podielu vo firme HomeBrands, ktorá je dcérskou spoločnosťou Bochemie.

Transakcia nezahŕňa aktivity Bochemie týkajúce sa špeciálnych chemikálií, schváliť ju ešte musí protimonopolný úrad.

"Unilever neustále investuje do budovania svojich značiek a vyhľadávania nových trhových príležitostí. Je to pre nás cenná akvizícia, ktorá zahŕňa známe značky s vybudovanou pozíciou na trhu. Tieto značky získajú prospech z marketingovej sily a zdrojov Unileveru," okomentoval transakciu generálny riaditeľ Unilever Česká a Slovenská republika Florin Trandafirescu.

Generálny riaditeľ Bochemie Miroslav Vodička skonštatoval, že firma sa odteraz zameria na ďalší rozvoj svojho podnikania v oblasti chemických špecialít. Všetky značky, ktoré sú súčasťou prevádzaného podniku, budú aj naďalej dostupné na českom a slovenskom trhu, rovnako ako aj v Maďarsku, Rumunsku a ďalších trhoch v krajinách strednej a východnej Európy.

Spoločnosť Unilever ponúka svoje produkty z oblasti potravín, starostlivosti o domácnosť a osobnú starostlivosť vo vyše 180 krajinách sveta. V minulom roku dosiahol koncern, ktorý zamestnáva viac ako 167 tis. ľudí, obrat na úrovni 46,5 mld. eur. Spoločnosť Unilever bola založená pred 120 rokmi a svoju slovenskú pobočku zriadila v roku 1993. Unilever Slovensko, s. r. o. je súčasťou Central Europe Multi Country Organisation spolu s ďalšími pobočkami v Maďarsku, v Českej republike, v Slovinsku, v Chorvátsku a v Bosne a Hercegovine. Unilever Slovensko má 117 zamestnancov.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Dve tretiny obyvateľov Slovenska sa stali terčom kyberpodvodníkov

Dve tretiny obyvateľov Slovenska sa stali terčom kyberpodvodníkov

DNES - 10:38Ekonomické

Takmer dve tretiny obyvateľov Slovenska sa dostali do situácie, keď sa im niekto snažil ukradnúť peniaze z účtu alebo platobnej karty.

Španieli nie sú spokojní s nadmerným turizmom, vzniklo antituristické hnutie

Španieli nie sú spokojní s nadmerným turizmom, vzniklo antituristické hnutie

DNES - 9:32Ekonomické

V Španielsku, druhej najnavštevovanejšej krajine sveta, sa šíri "antituristické" hnutie. To núti úrady, aby sa pokúsili zosúladiť záujmy miestnych obyvateľov s lukratívnym odvetvím ekonomiky.

Pepco sťahuje z predaja nebezpečné oblečenie a doplnky

Pepco sťahuje z predaja nebezpečné oblečenie a doplnky

VČERA - 19:31Ekonomické

Zákazníci by si mali skontrolovať, či tieto výrobky nemajú doma.

Slovenská pošta vlani vykázala najnižšiu stratu od roku 2020

Slovenská pošta vlani vykázala najnižšiu stratu od roku 2020

VČERA - 16:40Ekonomické

Slovenskej pošte (SP) sa vlani podarilo znížiť stratu na 5,48 milióna eur. Ide o najnižšiu stratu za posledné štyri roky.