• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Sulík by mal opozícii vysvetliť svoje výroky, hnevá sa Bugár

  • 15:26 08.04.2013
  • BRATISLAVA
Sulík by mal opozícii vysvetliť svoje výroky, hnevá sa Bugár

Predseda SaS Richard Sulík by mal podľa predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára vysvetliť opozícii svoje slová z kongresu liberálov, že SaS dlho trvalo, kým zistila, že ich súper je Robert Fico, ale ich nepriatelia sedia na koaličnej rade.

Predstavitelia opozičných strán KDH, Most-Híd a SDKÚ-DS sa so Sulíkom stretnú na jeho pozvanie v stredu. Ako povedal Bugár v pondelok pre agentúru SITA, očakáva, že Sulík vysvetlí v stredu toto svoje vyjadrenie.

Predsedovia štyroch opozičných strán budú hovoriť aj o zvolaní mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej sa má hovoriť o rastúcej nezamestnanosti.

Predseda strany SaS Richard Sulík chce na stretnutí ako staronový predseda predstaviť najbližšie plány SaS. Hovoriť by sa malo aj o voľbe predsedu Najvyššieho kontrolného úradu.
Premiér Bugára na stretnutie nepozval, pôjde, len ak to má zmysel

Béla Bugár plánuje ísť na avizované stretnutie k premiérovi Robertovi Ficovi o voľbe predsedu NKÚ, len ak to bude mať zmysel.

Ako však povedal, pozvanie mu zatiaľ neprišlo. Ak má ísť len o stretnutie, na ktorom Fico potvrdí, že čaká na opozičný návrh, tak to nemá význam, potom je to len hra.

„Ak stále nebudú chcieť zvoliť kandidáta s tým, že opozícia nechce predložiť priechodný návrh, tak také stretnutie nebude mať zmysel,“ povedal s tým, že stretnutie by malo zmysel len vtedy, ak Smer-SD povie, že dodá poslancov na zvolenia kandidáta opozície.

„Už sme sa raz dohodli. Nech zvolia kandidáta, ktorého navrhneme. Nemôže Fico čakať, že celá opozícia ho podporí,“ konštatoval Bugár. Podľa neho v Ľudovej platforme je zhoda, že pôjdu len na zmysluplné stretnutie.
Pozícia predsedu NKÚ patrí opozícii

Premiér v stredu avizoval, že chce zorganizovať stretnutie s predstaviteľmi parlamentných opozičných strán a chce s nimi diskutovať, ako sa posunúť pri voľbe kandidáta na generálneho prokurátora a predsedu NKÚ.

Okrúhly stôl by sa podľa Fica mohol konať tento týždeň.

Premiér tiež zopakoval, že pozícia predsedu NKÚ patrí opozícii. Opozičným stranám preto navrhne, aby predložili vlastného kandidáta, ktorý má podporu podstatnej časti opozičných zákonodarcov.

Ak sa opozícia dohodnúť nedokáže, Fico jej ponúkne kandidátov, ktorí vyšli z jej radov a v minulosti zastávali zodpovedné funkcie. Ako príklad spomenul Petra Macha z KDH, Bélu Angyala blízkeho Mostu-Híd a Karola Mitríka blízkeho SDKÚ-DS.

SaS podľa premiéra svojho kandidáta nikdy nepresadí. „Mal by to byť kandidát, ktorý by mal byť zo štandardnej politickej strany, SDKÚ-DS, KDH alebo Mosta-Híd," poznamenal premiér. Ak by strany s navrhnutými nominantmi súhlasili, Smer-SD by ich podporil v tajných voľbách v parlamente. Ak ani tento model nevyjde, Fico ako tretiu možnosť ponúka výberové konanie organizované úradom vlády, teda podobný postup, ako zvolila Iveta Radičová pri hľadaní šéfa ÚVO.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

VČERA - 18:09Domáce

Peter Kotlár požiadal Finančnú správu o finančnú analýzu niektorých subjektov, ktoré prevádzkovali mobilné odberové miesta.

Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

VČERA - 16:32Domáce

Na rýchlostnej ceste R7 začalo horieť motorové vozidlo, treba tam preto počítať s dopravným obmedzením.

Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

VČERA - 16:15Domáce

Vládny zákon k riešeniu situácie s medveďmi je nebezpečný. Okrem medveďov tiež rieši vlkov, šakaly či ohrozené rysy.

Počas noci sa na celom území Slovenska môže vyskytnúť prízemný mráz

Počas noci sa na celom území Slovenska môže vyskytnúť prízemný mráz

VČERA - 16:04Domáce

Na celom území Slovenska sa počas noci a v piatok (19. 4.) ráno môže vyskytnúť prízemný mráz.