• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

Rozpad alebo dohoda, v utorok sa rozhodne o budúcnosti SaS

  • 12:44 07.04.2013
  • BRATISLAVA
Rozpad alebo dohoda, v utorok sa rozhodne o budúcnosti SaS

Od utorkového stretnutia predsedu SaS Richarda Sulíka a jeho neúspešného vyzývateľa o predsednícke kreslo Jozefa Kollára bude záležať, či kollárovci zostanú v strane.

„Od stretnutia bude záležať to, či s Richardom budeme naďalej kráčať spolu,“ povedal Kollár pre agentúru SITA.

Na stretnutí ho bude zaujímať jeho predvolebné desatoro, o ktorom Sulík povedal, že si vie osvojiť niektoré z jeho bodov. „Mali by sme sa baviť teda o tom, kde je pre neho akceptovateľná línia z týchto bodov. Od toho závisí budúce smerovanie strany. Nie je tajomstvo, že moja a jeho obsahová predstava sa dosť výrazne líšia,“ zdôraznil Kollár.

Sulík povedal, že Kollár od kongresu nemal na vzájomné stretnutie čas, ale budúci týždeň už sú dohodnutí na stretnutí.

„Budem počúvať, aké má predstavy. Mám vôľu spojiť rôzne názorové prúdy. Preto som mu ponúkol miesto podpredsedu. Verím, že túto ponuku v budúcnosti príjme,“ uviedol. Kolárovi sa Sulíkove vyjadrenia nepáčia.

„Jeho vyjadrenie, že som na také stretnutie doteraz nemal čas, mi pripadá ako dosť malicherné. Čas je dobrý. Každý potrebuje nejaký časový odstup od udalosti, o ktorej sa chceme rozprávať. Nie je možné takéto veci riešiť deň, alebo dva po kongrese,“ povedal. Podľa neho je dobré, že uplynula istá doba, ktorá umožnila s odstupom sa pozrieť na kongres i na pomerne ostrú predkongresovú kampaň.

Video: Sulík sa stretne s Kollárom, aby si ho vypočul
SaS po kongrese opustilo viacero členov. „Odchody sú neprimerane medializované. Aj z iných strán odchádzajú ľudia a nepíše sa o každom jednom členovi. Niektorí, ktorí nedokázali uniesť prehru Jozefa Kollára si dávajú mimoriadne záležať, aby sa o každom jednom členovi písalo. Odišli však možno trinásti, možno pätnásti ľudia z 280 členov,“ povedal Sulík novinárom s tým, že SaS však eviduje v súčasnosti niekoľko desiatok žiadostí o členstvo. Preto nevníma situáciu dramaticky.

„Stále odchádzali a prichádzali nejakí členovia. Od vzniku strany odišlo možno 100 až 150 členov. Za prvý kvartál tohto roku sme v priemere. Vždy budú členovia odchádzať a prichádzať. Strana je živý organizmus,“ dodal.

Video: Sulík sa rozkolu v strane neobáva (26. marca 2013)
Vnímanie odchodov cez čísla, či odišlo trinásť, alebo pätnásť členov, či je to málo, alebo veľa, alebo komentovanie odchodov, je podľa Kollára veľmi nesprávne digitálne videnie sveta. „Na kongrese takmer polovica členskej základne vyjadrila iný názor na smerovanie strany, ako je predstava Richarda Sulíka, čo je veľmi závažné. Nevníma to digitálne, v jednotkách a nulách. Pre mňa je kľúčové, že takmer polovica členov vyjadrila iný názor na smerovanie strany. Toto je dôležité,“ zdôraznil Kollár.

SaS podľa Sulíka nestojí na jednotlivcoch. „Snažili sme sa budovať značku strany. SaS je postavená na hodnotách. Máme jasnú víziu, program. To sú veci, ktoré nikto nespochybňuje. Toto je skutočná hodnota značky SaS. Keď teraz niektorí odídu, iní zas prídu. Nemyslím, že by to narušilo chod strany,“ vyhlásil.

Video: Sulík obhájil predsednícke kreslo v strane (16. marca 2013)
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

DNES - 7:57Domáce

Európska únia nemá možnosť a ani nesmie namietať proti výsledkom parlamentných volieb v členskej krajine zmenami v podpore formou eurofondov, tvrdí publicista Juraj Hrabko.

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

VČERA - 17:15Domáce

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podporuje občiansku zbierku Munícia pre Ukrajinu.

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

VČERA - 12:57Domáce

Po stredajšom (17. 4.) požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

VČERA - 12:44Domáce

Opozičná strana SaS podá na ďalšiu schôdzu parlamentu návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka z postu predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

VČERA - 11:42Domáce

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže a prečin porušovania domovej slobody.