• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 18.4.2024Meniny má Valér
11°Bratislava

Obžalovaní zo zabitia kickboxera Tótha sa cítia nevinní

  • 16:28 04.04.2013
  • KOŠICE
Obžalovaní zo zabitia kickboxera Tótha sa cítia nevinní

Okresný súd Košice okolie vo štvrtok pojednával v kauze zabitia kickboxera Ladislava Tótha.

Prokurátor prečítal obžalobu a zo zločinu zabitia obžaloval Jána Č., Elemíra B. a Patrika F., ktorí sú vo väzbe. Z výtržníctva a ublíženia na zdraví je v tejto kauze obvinený aj Martin F.

Minulý rok v apríli po bitke na diskotéke v obci Zádiel na následky zranení zomrel mnohonásobný majster Slovenska v kickboxe Ladislav Tóth († 33), prezývaný Doky. Našli ho až o niekoľko hodín v priekope pri ceste. Poškodeným je aj jeho brat Štefan.

Podľa prokurátora obžalovaní vo vstupnej chodbe budovy napadli Ladislava Tótha údermi do hlavy a keď spadol na zem, kopali ho do celého tela. Potom ho Ján Č. vyvliekol pred budovu, kde bitka pokračovala, pričom mu tam podľa obžaloby Elemír B. dupol nohou na hlavu. Obžalovaní podľa prokurátora Ladislavovi spôsobili viaceré zranenia, vrátane ťažkého poranenia hlavy a mozgu, ktorým neskôr podľahol.
Obvinení sa necítia byť vinnými

Na dnešnom pojednávaní pred súdom ako prvý dostal slovo Ján Č., ktorý vyhlásil, že sa necíti byť vinným a bude vypovedať na hlavnom pojednávaní. Pripustil, že sa v inkriminovanom čase na diskotéke pobil s Ladislavom, ale podľa neho pästný súboj vyprovokoval Ladislav.

Doložil, že na diskotéke robil vyhadzovača, pričom mu Ladislav povedal, že tu nebude robiť frajera. „Ja som sa s ním nechcel biť, lebo som vedel, že je dobrý kickboxer. Stáli sme pri dverách na chodbu, keď ma udrel, tak som ho viackrát udrel,“ povedal Ján Č.

Doplnil, že bitka pokračovala pri sklade CO a on odtiaľ vytiahol Ladislava von pred budovu, kde sa bili ďalej. „Ladislav spadol na zem, kde ho začali viacerí kopať do hlavy, ale neviem povedať, kto konkrétne,“ povedal Ján Č. a poprel, že by on do neho kopal.

Doložil, že potom neskôr videl Ladislava v budove, kde bola diskotéka, v klube dôchodcov, odkiaľ ušiel cez okno. Na otázku prokurátora uviedol, že bolo vidieť, že je po bitke, ale nejavil známky nijakých vážnych následkov. Ku koncu žiadal uviesť do zápisnice, že od jednej zo svedkýň sa v nedeľu dozvedel, že keď Ladislav ušiel cez okno, tak ho sledovala nejaká skupina ľudí, ktorá ho potom bila ešte pri potravinách v dedine a potom ho naložili do auta a odišli s ním preč.

Poškodený pre chorobu nemôže vypovedať

Elemír B. pred súdom tvrdil, že je nevinný. Využil svoje právo nevypovedať, a tak prokurátor súdu prečítal jeho výpoveď z prípravného konania. Obžalovaný podľa nej sa na bitke zúčastnil.

Patrik F. pred trestným senátom vypovedal, že z celej bitky si veľa nepamätá, lebo v ten deň oslavoval narodeniny svojho brata a dosť veľa vypil. Na diskotéke zaspal a prebral sa vraj až nad ránom. Uviedol, že vtedy zbadal, ako nejaký chlap ťahá jeho brata za sánku a blízko stála aj jeho priateľka, tak tam išiel, aby ju chránil. Pripustil, že v skrumáži mlátil okolo seba päsťami.

Na bitku si konkrétnejšie nepamätá ani Martin F. Tvrdil, že nevidel, kto konkrétne kopal Ladislava do hlavy.

Súd chcel vypočuť ako svedka aj poškodeného Štefana Tótha. Ten odmietol vypovedať s odôvodnením, že je chorý, čo mu bráni vo výpovedi. Jeho právny zástupca súdu krátkou cestou predložil lekárske potvrdenie. Senát po porade odročil jeho vypočutie s tým, že si vyžiada lekársku správu, prípadne aj znalecký posudok, či môže Štefan vzhľadom na svoju chorobu vypovedať neskôr, alebo vôbec nie.

Okresný súd Košice okolie odročil pojednávanie na 15. a 16. mája, keď by malo prísť vypovedať viacero svedkov.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Šutaj Eštok: Od nástupu nového riaditeľa ÚIS prišlo k reorganizácii inšpekcie

Šutaj Eštok: Od nástupu nového riaditeľa ÚIS prišlo k reorganizácii inšpekcie

DNES - 11:21Domáce

Od nástupu nového riaditeľa Úradu inšpekčnej služby prišlo k reorganizácii inšpekcie a mnohým personálnym zmenám.

Šutaj Eštok vysvetlil, prečo zadržali Borisa Beňu

Šutaj Eštok vysvetlil, prečo zadržali Borisa Beňu

DNES - 10:45Domáce

Beňu zadržali v africkej Konžskej demokratickej republike.

SHMÚ varuje: Tieto okresy potrápi vo štvrtok vietor

SHMÚ varuje: Tieto okresy potrápi vo štvrtok vietor

DNES - 9:37Domáce

Meteorológovia vydali výstrahu.

V Bratislave hlásia cestári viaceré nehody

V Bratislave hlásia cestári viaceré nehody

DNES - 9:06Domáce

Premávka v hlavnom meste sa spomaľuje.

V Afrike zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

V Afrike zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

VČERA - 21:43Domáce

V africkej Konžskej demokratickej republike zadržali bývalého námestníka riaditeľa Slovenskej informačnej služby Borisa Beňu.