• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
18°Bratislava

Zatiaľ jeho najväčšia pocta

  • 10:23 23.10.2014
  • ČADCA
Zatiaľ jeho najväčšia pocta

Čadca privítala vzácnu návštevu. Pri príležitosti uvedenia Tomáša Urbaníka medzi osobnosti „Oxford Encyklopedia“, mu prišli osobne potriasť rukou a odovzdať certifikát riaditeľ Martin Nikodemus a systémový manažér pre Česko a Slovensko Dr. Marek Kičura.

V Dome kultúry v Čadci sa milej udalosti zúčastnili jeho najbližší, priatelia a kolegovia z práce. Rodák z Čadce si najprv neuvedomoval, aký medzník nastal v jeho živote: „Keď mi volal redaktor Oxfordskej encyklopédie p. Róbert Šafranko prvý krát, nebral som to veľmi vážne. Chcel rozhovor pre inštitúciu, ktorej meno som mu poriadne nerozumel.“ Zaspomínal mladý Čadčan a pokračuje: „Až osobné stretnutie ma uviedlo do obrazu a ja som pochopil, že ide o skutočných ľudí, ktorí prišli oceniť moju prácu. Byť akceptovanou osobnosťou  v zahraničnej inštitúcií takého formátu, je v mojej doterajšej činnosti najväčšia pocta.“

Oxfordská encyklopédia aktualizuje svoj obsah o zaujímavé osobnosti a ľudí z rôznych oblastí života.  Nezáleží na tom, či ste svetovo uznávaná „celebrita“, alebo regionálne pôsobiaci človek so zaujímavými výsledkami. Riaditeľ inštitúcie, Martin Nikodemus, sa už viac ako dvadsať rokov stretáva s osobnosťami z celého sveta. V pondelok si doplnil zoznam o nášho organizátora, športovca, politika, spisovateľa a činorodého človeka, autora rôznych projektov.

Certifikát Oxfordskej encyklopédie obsahuje text o projektoch, myšlienkach a  postrehoch zo zaujímavého života jeho držiteľa. Presne ten istý bude vytlačený aj do samotnej encyklopédie. Ďalej obsahuje meno a potvrdenie statusu akceptovanej osobnosti.

Tomáš Urbaník založil pre naše mesto a región hneď niekoľko zaujímavých podujatí. Medzi najznámejšie patrí Večer plný prianí, Kysucká Basketbalová liga, Ples športovcov Kysúc či celý rad hokejbalových súťaží. V súčasnosti vedie Kysuckú hokejbalovú ligu, spoločnosť s ručením obmedzeným,  píše pre kysucké periodiká. Spolu zakladal občiansku iniciatívu Život pre Kysuce a jeho kniha vyšla v rozšírenom vydaní.

Pri obdržaní certifikátu sa pokorne vyjadril: „Ďakujem pánom Martinovi Nikodemusovi a Dr. Marekovi Kičurovi, že nás poctili svojou návštevou, aby mi osobne odovzdali certifikát. Potešilo ma to, no zároveň cítim záväzok a výzvu pracovať tvrdšie ako doteraz. Chcem sa poďakovať všetkým ľuďom, bez ktorých by sa nič z tohto nestalo. Moji partneri a spoluorganizátori z projektov, ako napríklad Michal Švancár, Juraj Pecár, Juraj Laš a Štefan Soviar, či z hokejbalu Adam Trúchly a Lenka Mikovčáková Môžu byť na seba hrdí! Ďakujem  patrí môjmu otcovi, ktorý mi dal život a pomáha ako len môže otec synovi pomáhať. Ešte raz veľmi pekne ďakujem!“

Zaujímavosťou súčasnosti je, že sa do Kysuckej hokejbalovej ligy prihlásilo v novej sezóne 2014/2015 hneď desať nových tímov z toho tri mimo región Kysúc! To sa doteraz v Kysuckej hokejbalovej únii nikdy pred tým nestalo.  Ako dosiahnuť historický úspech v tom, čo robíte? Podľa Tomáša Urbaníka to vraj nie je nič ťažké: „Vyberte si činnosť, ktorá vám dáva zmysel a robí radosť“ a ešte dodal, že „úspech je len ilúzia, človek má robiť čo ho vnútorne napĺňa a zlepšovať sa.“

Zdroj: Viktória Veselá, Foto: Lenka Mikovčáková
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slávna americká speváčka Diana Rossová oslavuje 80. narodeniny

Slávna americká speváčka Diana Rossová oslavuje 80. narodeniny

8:05 26.03.2024Kultúra

Slávna americká speváčka Diana Rossová oslávi dnes (26. marca) 80. narodeniny.

Pred 100 rokmi sa narodila slovenská herecká legenda Jozef Kroner

Pred 100 rokmi sa narodila slovenská herecká legenda Jozef Kroner

6:18 20.03.2024Kultúra

Slovenská herecká legenda by dnes slávila sté narodeniny.

Národné divadlo Košice prvýkrát uvedie operu Macbeth

Národné divadlo Košice prvýkrát uvedie operu Macbeth

18:14 13.03.2024Kultúra

Národné divadlo Košice (NDKE) prvýkrát uvedie operu Giuseppe Verdiho Macbeth.

Oscary 2024: Al Pacino vysvetlil nepríjemné vyhlásenie najlepšieho filmu

Oscary 2024: Al Pacino vysvetlil nepríjemné vyhlásenie najlepšieho filmu

6:14 13.03.2024Kultúra

Americký herec Al Pacino vysvetlil, prečo na nedeľňajšom odovzdávaní filmových cien Oscar neprečítal názvy všetkých desiatich filmov nominovaných v kategórii najlepší film.

Zomrel spevák známy vďaka piesni Hungry Eyes

Zomrel spevák známy vďaka piesni Hungry Eyes

15:47 12.03.2024Kultúra

Vo veku 74 rokov zomrel americký spevák a skladateľ Eric Carmen známy vďaka piesni All By Myself či skladbe Hungry Eyes, ktorá bola použitá vo filme Hriešny tanec.