• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
18°Bratislava

Nováčik Fortuna ligy v pohári skončil, Žilinčania postúpili

  • 13:45 24.09.2014
  • BRATISLAVA
Nováčik Fortuna ligy v pohári skončil, Žilinčania postúpili

Z trojice účastníkov najvyššej slovenskej futbalovej súťaže, ktorí sa predstavili v utorkových dueloch 3. kola národného pohára Slovnaft Cupu, neuspela Podbrezová.

Hráči ŽP Šport remizovali v Michalovciach s domácim lídrom II. ligy Východ MFK Zemplín 1:1, ale v následnom jedenástkovom rozstrele ťahali za kratší koniec (2:4). V drese "železiarov" zaváhal v druhej sérii Ivan Minčič a vo štvrtej aj Michal Pančík, kým Michalovčania premenili všetky štyri pokusy z "bieleho bodu".

Michalovce vyhrali zaslúžene

Futbalisti MFK Zemplín mohli vyhrať už v riadnom hracom čase, viedli gólom Vernona De Marca Morlacchiho, ale stopér Ivan Minčič v 86. min vyrovnal. "Michalovce boli lepším tímom, na ihrisku dominovali a vypracovali si aj viac gólových príležitostí. Postúpili úplne zaslúžene," citoval denník Korzár slová trénera Podbrezovej Jaroslava Kentoša, ktorý ďalej skonštatoval: "Chceli sme dať šancu a vidieť v akcii i hráčov širšieho kádra, zahrali si aj dvaja dorastenci. Náš výkon nebol dobrý, až príchodom trojice Nworah, M. Pančík, Vaščák v druhom polčase sme získali prevahu v poli. Vyrovnali sme, ale na penalty sme už neuspeli."

Michalovčania nadviazali na výkony z druholigovej súťaže, v ktorej štyrikrát za sebou neprehrali a navyše ani raz neinkasovali. Proti Podbrezovej chýbali "žlto-modrým" iba štyri minúty, aby si opäť udržali čistý štít.

"Podbrezovského súpera sme sa nezľakli a nebáli sa ho, od prvej minúty išli chlapci za víťazstvom a postupom. Boli sme na neho dobre pripravení, videli sme ŽP Šport hrať v troch zápasoch. Rozhodnuté mohlo byť aj skôr, škoda dvoch obrovských šancí Tubonemiho, také sa musia premieňať. Postúpili sme zaslúžene," uviedol pre Korzár kormidelník Michaloviec František Šturma.

Hučko mal prsty v dvoch góloch Žiliny

Líder najvyššej súťaže MŠK Žilina nemal vážnejšie problémy s domácim ŠK Báhoň, zvíťazil 3:0 gólmi Mateja Jeliča, Jakuba Paura a Michala Kleca. "Tomáš Hučko dal skvelú loptu za obranu a ja som dobre trafil ľavou nohou," povedal na klubovom webe o svojom presnom zásahu chorvátsky útočník Jelič.

Aj v druhom žilinskom góle mal prsty Hučko. "Tomáš odviedol dobrú prácu na ľavej strane, keď sa presadil a odcentroval. Hráč domácich to tečoval a prvá moja myšlienka bola vystreliť. Som rád, že som ju aj zrealizoval. Išlo to síce do stredu bránky, ale pokus bol prudký a skončil v sieti," podotkol autor druhého gólu MŠK Paur.

Rovnakým výsledkom uspeli aj favorizovaní futbalisti Spartaka Trnava na ihrisku OFK Teplička nad Váhom: za "andelov" skórovali Kamil Kuzma a Erik Jendrišek, domáci Róbert Petruš si dal "vlastenca".

Tóth musel odísť predčasne pod sprchy

Duel nedohral stopér Trnavy Martin Tóth, ktorý po dvoch žltých kartách musel odísť predčasne pod sprchy. V drese Spartaka odohral záverečnú polhodinu aj 17-ročný Jirka, podľa internetovej stránky trnavského klubu chýbal v utorok pre chorobu Vlasko, pre zranenia Vyskočil, Mikovič, Schranz a Bortel.

Tréneri šetrili sily Janečku a Čonku. Hlavný kouč Juraj Jarábek sledoval pohárový zápas v Tepličke pre disciplinárny trest len z tribúny, na lavičke hosťujúceho mužstva pomáhal asistentovi trénera Milanovi Ivankovi aj lodivod juniorky Pavol Bartoš.

Do 4. kola Slovnaft Cupu postúpil v utorok aj FKM Nové Zámky tesným víťazstvom nad TJ Družstevník Ludince 1:0. Stretnutia TJ Tatran Oravské Veselé - FK Čadca a MŠK Fomat Martin - MŠK Rimavská Sobota odložili na 1. októbra.

Súhrn výsledkov utorkových stretnutí 3. kola futbalového Slovnaft Cupu 2014/2015 - slovenskej pohárovej súťaže (hralo sa na jeden zápas):

FK Zemplín Michalovce - ŽP Šport Podbrezová 1:1 (0:0), na strely zo značky pokutového kopu: 4:2 - do 4. kola Slovnaft Cupu postúpili Michalovce
Góly: 64. Vernon De Marco Morlacchi - 86. Minčič

ŠK Báhoň - MŠK Žilina 0:3 (0:1) - do 4. kola Slovnaft Cupu postúpila Žilina
Góly: 39. Jelič, 56. Paur, 86. M. Klec

OFK Teplička nad Váhom - FC Spartak Trnava 0:3 (0:1) - do 4. kola Slovnaft Cupu postúpila Trnava
Góly: 30. K. Kuzma, 52. R. Petruš (vlastný), 58. E. Jendrišek, ČK: 88. Martin Tóth (Trnava) po druhej ŽK

FKM Nové Zámky - TJ Družstevník Veľké Ludince 1:0 (1:0) - do 4. kola Slovnaft Cupu postúpili Nové Zámky

Stretnutia TJ Tatran Oravské Veselé - FK Čadca a MŠK Fomat Martin - MŠK Rimavská Sobota odložili na 1. októbra.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.