• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
13°Bratislava

Suverénny Bayern môže s rekordným predstihom získať titul

  • 6:10 30.03.2013
  • MNÍCHOV
Suverénny Bayern môže s rekordným predstihom získať titul

Futbalisti Bayernu Mníchov môžu v obrovskom predstihu a s unikátnym náskokom už v sobotu získať nemecký ligový titul.

Bavori majú osem kôl pred koncom I. bundesligy na čele poradia 20 bodov k dobru pred futbalistami úradujúceho majstra z Borussie Dortmund.

Zverenci Juppa Heynckesa nastúpia v sobotu o 18.30 h v rámci 27. kola doma proti Hamburgeru SV.

Dortmund čaká duel na ihrisku nevyspytateľného VfB Stuttgart (15.30 h).

Bayern získa 23. ligový primát, ak zvíťazí a Dortmund nezdolá VfB. Osem kôl pred koncom súťaže je jasné, že titul nezíska žiadny iný tím. Ešte nikdy nebol nemecký majster známy v takom predstihu. "Samozrejme, bolo by to fantastické, ale na oslavy nemáme čas. Okamžite po zápase s Hamburgom sa totiž začneme pripravovať na duel s Juventusom Turín v Lige majstrov, ktorý sa už blíži," povedal športový riaditeľ Bavorov Matthias Sammer.

Bayern odohrá prvý zápas štvrťfinále kontinentálneho pohára číslo jeden doma proti talianskemu majstrovi už v utorok 2. apríla. "Musíme sa hneď fyzicky i mentálne nastaviť na dôležitý súboj v pohárovej Európe. Po stretnutí s Hamburgom si dajú hráči krátku spoločnú večeru na štadióne a potom pôjdu domov," zamietol oslavy bývalý nemecký reprezentant Sammer.

Mníchovčania v prípade zisku titulu dokonca ani nedostanú majstrovský "tanier" pre víťaza dlhodobej ligovej súťaže. "Fanúšikovia určite neuvidia trofej už tento víkend. Klub sa najprv musí stať majstrom a potom nás oficiálne požiada o odovzdanie trofeje. Zvyčajne sa víťazná "misa" odovzdáva po záverečnom domácom zápase," uviedol šéf riadiaceho orgánu nemeckej I. bundesligy Andreas Rettig

Po tejto sezóne ukončí pôsobenie na lavičke rekordéra v počte domácich titulov Jupp Heynckes a vo funkcii ho nahradí populárny Španiel Pep Guardiola, ktorý doviedol FC Barcelona k štrnástim rôznym trofejam.

Bayern má v tomto ligovom ročníku fantastickú bilanciu: 22 víťazstiev - 3 remízy - 1 prehra pri skóre 69:11. Jediný tím, ktorý ho zdolal, je Bayer Leverkusen. "Farmaceuti" vyhrali v Mníchove 28. októbra minulého roku. Bavori odvtedy ťahajú šnúru sedemnástich duelov bez prehry, pričom zvíťazili v ostatných deviatich ligových vystúpeniach.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.