• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Na diaľnici D1 sa zrazilo 46 áut, sneh robil problémy

  • 22:16 29.03.2013
  • BRATISLAVA
Na diaľnici D1 sa zrazilo 46 áut, sneh robil problémy

Odporúčame:

Pri Žarnovici sa zrazili autá, v Nitrianskom kraji padajú stromyZlé počasie v piatok doobeda spôsobilo na diaľnici 18 škodových udalostí a dve dopravné nehody, pri ktorých sa ľahko zranili tri osoby.

"Spolu sa zrazilo 46 áut. Hlavnou príčinou bolo to, že vodiči nedodržali bezpečnú vzdialenosť medzi vozidlami a neprispôsobili rýchlosť jazdy okolnostiam," informovala ďalej trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Nehody si vyžiadali najmenej šesť ľahko zranených osôb, z toho tri deti. Agentúru SITA o tom informoval hovorca trnavských hasičov Marián Hruška.

Asi jeden kilometer pred odbočkou na Voderady sa zrazilo až sedem vozidiel, zasahovali tu hasiči zo Senca. Aj v tomto prípade dvaja ľudia utrpeli len ľahké zranenia.
Slovenská správa ciest informuje:
* Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je mokrý, okrem úsekov D1 Nové Mesto nad Váhom - Ilava, Važec - Bôrik a R1 Nitra - Tekovské Nemce, Žiar nad Hronom - Banská Bystrica, kde je miestami vrstva čerstvého až kašovitého snehu do 3 cm.

* Všetky cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je mokrý alebo pokrytý vrstvou čerstvého prípadne kašovitého až utlačeného snehu do 3 - 5 cm, v horských oblastiach miestami až do 10 cm, na krajnom východe sú cesty mokré.

* Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je pokrytý vrstvou čerstvého prípadne kašovitého až utlačeného snehu do 3 cm, HP Kremnické Bane, Veľké Pole, Cukmantel, Homôlka, Skýcov, Grajnár, Súľová a Šutovce do 5 - 10 cm. HP Biela Hora, Pusté Pole, Soroška, Ďurďošík a Dargov majú povrch vozoviek mokrý.
Upozornenie pre vodičov:
* Diaľnica D1 v úseku v smere Bratislava - Trnava je otvorená pre všetku dopravu.

* Horské priechody Donovaly a Veľké Pole sú pre nákladnú dopravu nad 10 m pre husté sneženie uzavreté.

* Cesta I/50 Nová Lehota - Šášovské Podhradie a cesta I/14 v okrese Turčianske Teplice sú prejazdné pre vozidlá nad 10 m len so snehovými reťazami.

* Z dôvodu silného sneženia je znížená dohľadnosť do 100 m v okolí Partizánskeho, Nitrianskeho Pravna, Zálužia, Hronského Beňadiku, Žarnovice, Hronskej Breznice, Dobrej Nivy, Banskej Bystrice, Sedla Besník, Turne nad Bodvou, Ďurďošíka a Dargova.

* Cesta III/06518 v úseku Banská Štiavnica po kríž. SkY centrum je pre husté sneženie uzavretá pre všetky vozidlá. Premávku riadi Dopravná polícia a cesta je uzavretá do odvolania.

* Vplyvom silného nárazového vetra a sneženia sa na ceste II/501 Rohožník - Plavecký Mikuláš vytvárajú snehové jazyky a záveje.

* Na ceste I/2 na nadjazde nad diaľnicou D2 pri Zohore a pri čerpacej stanici Jurki je osadené dopravné značenie "Iné nebezpečenstvo" z dôvodu nebezpečných výtlkov.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
SHMÚ varuje: V týchto lokalitách hrozí sneh a mráz

SHMÚ varuje: V týchto lokalitách hrozí sneh a mráz

VČERA - 19:19Domáce

Najmä na severe môže od večera snežiť.

Polícia upozorňuje na medveďa v chatovej lokalite

Polícia upozorňuje na medveďa v chatovej lokalite

VČERA - 17:50Domáce

V okolí obce zaznamenali pohyb medveďa.

Manažment RTVS vníma krok vlády ako snahu ovládnuť inštitúciu

Manažment RTVS vníma krok vlády ako snahu ovládnuť inštitúciu

VČERA - 16:19Domáce

Schválenie zákona o Slovenskej televízii a rozhlase znamená účelovú zmenu, ktorá nemá opodstatnenie a je v rozpore s legislatívnymi štandardmi.

Danko: Od zákona o neziskových organizáciách neustúpime

Danko: Od zákona o neziskových organizáciách neustúpime

VČERA - 16:05Domáce

Koaličná SNS neustúpi od návrhu zákona o neziskových organizáciách.

Polícia rieši prípad podvodnej stránky, vydávajúcej sa za zbierku pre Ukrajinu

Polícia rieši prípad podvodnej stránky, vydávajúcej sa za zbierku pre Ukrajinu

VČERA - 15:11Domáce

Polícia rieši prípad podvodnej webstránky, ktorá sa vydávala za web zbierky Munícia pre Ukrajinu.