• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Najvyšší súd podlal Rádio Viva späť do hry

  • 21:44 27.03.2013
  • BRATISLAVA
Najvyšší súd podlal Rádio Viva späť do hry

Odporúčame:

Frekvencie rádia Viva pridelili v súlade so zákonom

Frekvencie Rádia Viva získala čudná firma

Najvyšší súd SR v stredu uznal žalobu o preskúmaní zákonnosti rozhodnutia Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) o pridelení vysielacej licencie na 28 frekvencií Rádia VIVA.

Ako ďalej agentúru SITA informoval konateľ spoločnosti Viva Production House Dušan Budzák, "súd zrušil rozhodnutie RVR z 15. mája 2012 v plnom rozsahu".

"Neznáma spoločnosť Corporate Legal, ktorej rada pôvodne licenciu pridelila, podľa Najvyššieho súdu SR závažne porušila podmienky výberového konania," uviedol ďalej Budzák.

Podľa jeho informácií NS SR za závažné porušenie podmienok výberového konania označil najmä to, že "uchádzač - Corporate Legal nesplnil všetky zákonom stanovené podmienky, predovšetkým nepredložil doklady o technicko-organizačnom zabezpečení vysielania".
Konflikt záujmov

Súd zároveň konštatoval, "že došlo ku konfliktu záujmov v prípade hlasovania jedného z členov rady". RVR sa k rozsudku Najvyššieho súdu SR vyjadrí, až keď jej ho doručia. Rozsudok znamená, že licenčná rada bude vo veci opätovne rozhodovať.

"Vyhrala spravodlivosť. Najvyšší súd potvrdil to, čo už takmer rok hovoríme. Nehanebne oklamali členov Rady. Ak by sme sa im nepostavili, mohli by to v budúcnosti urobiť hocikomu inému," uviedol okrem iného v reakcii na rozhodnutie súdu konateľ Viva Production House Dušan Budzák.

Spoločnosť Corporate Legal podľa predstaviteľov Rádia Viva nemá skúsenosti s rozhlasovým vysielaním, nikdy nepôsobila v prostredí médií a v minulosti fungovala ako advokátska kancelária.
Od nehnuteľností k rádiu

RVR v jarnom výberovom konaní na obsadenie frekvencií pre rozhlasové terestriálne vysielanie, ktoré sa konalo v polovici mája 2012, rozhodla, že Rádio Viva bude vysielať už len do konca tohto roka. Na 28 frekvenciách Vivy malo podľa rozhodnutia licenčnej rady od 22. decembra 2013 vysielať nové INFO Rádio.

Ako po rozhodnutí rady uviedol jej predseda Miloš Mistrík, o všetky frekvencie, na ktorých vysiela Rádio Viva, mali záujem štyria uchádzači, nakoniec sa rozhodovalo medzi tromi a rada z nich vybrala spoločnosť Corporate Legal, s.r.o. Podľa Mistríka je to spoločnosť, ktorá sa zaoberá nehnuteľnosťami a deklarovala dostatok zdrojov.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

VČERA - 18:09Domáce

Peter Kotlár požiadal Finančnú správu o finančnú analýzu niektorých subjektov, ktoré prevádzkovali mobilné odberové miesta.

Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

VČERA - 16:32Domáce

Na rýchlostnej ceste R7 začalo horieť motorové vozidlo, treba tam preto počítať s dopravným obmedzením.

Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

VČERA - 16:15Domáce

Vládny zákon k riešeniu situácie s medveďmi je nebezpečný. Okrem medveďov tiež rieši vlkov, šakaly či ohrozené rysy.

Počas noci sa na celom území Slovenska môže vyskytnúť prízemný mráz

Počas noci sa na celom území Slovenska môže vyskytnúť prízemný mráz

VČERA - 16:04Domáce

Na celom území Slovenska sa počas noci a v piatok (19. 4.) ráno môže vyskytnúť prízemný mráz.