• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
10°Bratislava

Samosprávy hľadajú výtlky na internete

  • 14:54 26.03.2013
  • BRATISLAVA
Samosprávy hľadajú výtlky na internete

Výtlky na cestách v bratislavskom Starom Meste možno nahlasovať priamo cez internetovú stránku, mestská časť na to vytvorila webový formulár.

Agentúru SITA o tom informoval staromestský hovorca Tomáš Halán.

Na internetovej stránke staremesto.sk je výzva Nahláste nám výtlky.

„Doteraz nám Staromešťania nahlasovali podnety e-mailom alebo telefonicky, oddnes tak môžu urobiť aj cez formulár na našom webe. Informácie o výtlku či poškodenej komunikácii nám pomôžu rýchlejšie reagovať," povedala staromestská starostka Tatiana Rosová. Podnety od obyvateľov zaznamená oddelenie dopravy, ktoré zabezpečí, aby zmluvný partner cestu opravil.
Výtlky hľadá na webe aj Martin

Podobnú stratégiu zvolilo aj mesto Martin. Obyvatelia môžu výtlky nahlasovať cez pripomienky na webovej stránke transparetnemesto.sk, na telefónnom čísle 043/4204136 alebo sa môžu obrátiť priamo na poslancov výboru danej mestskej časti.

V Martine vyčlenili z mestskej kasy na opravu výtlkov štvrť milióna eur, ďalšie tisíce môžu dať na cesty aj výbory mestských častí.

Povrch či kvalitu ciest monitoruje mesto priebežne, súťaž na dodávateľa prác vyhlásilo v predstihu ešte v januári, aby sa s opravami výtlkov mohlo začať bez meškania hneď po skončení zimy.

Radnica upozorňuje, že cez mesto prechádza veľa ciest, ktoré sú v správe Žilinského samosprávneho kraja alebo Slovenskej správy ciest a mesto nezodpovedá za ich stav a nemôže tieto komunikácie ani opravovať.
Košickej župe pomôžu externé firmy

Správa ciest Košického samosprávneho kraja (KSK) chystá opravy vozoviek, na ktorých zima zanechala veľmi veľké škody.

KSK by mal v najbližších dňoch dostať na opravu ciest od vlády 1,1 milióna eur zz osemmiliónového balíka určeného na pomoc pre samosprávne kraje.

Ako uviedla technicko-prevádzková námestníčka riaditeľa Správy ciest KSK Zuzana Fejesová, náklady na opravy výtlkov odhadujú na približne dva milióny eur.

"Aktuálne odhadujeme ich plochu na asi 47 000 metrov štvorcových. Aby sme situáciu riešili čo najrýchlejšie, rozhodli sme sa kombinovať opravy výtlkov dodávateľským spôsobom i vlastnými kapacitami," povedala Fejesová.

Na miestach s viacerými výtlkmi na ploche vozovky sa budú robiť veľkoplošné vysprávky, ojedinelé výtlky opravia klasickým spôsobom so zarezaním.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

DNES - 12:57Domáce

Po stredajšom (17. 4.) požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

DNES - 12:44Domáce

Opozičná strana SaS podá na ďalšiu schôdzu parlamentu návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka z postu predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

DNES - 11:42Domáce

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže a prečin porušovania domovej slobody.

Na oblohe môžete vidieť meteorický roj Lyríd, toto bude najlepší deň na pozorovanie

Na oblohe môžete vidieť meteorický roj Lyríd, toto bude najlepší deň na pozorovanie

DNES - 11:12Domáce

Na oblohe je v týchto dňoch viditeľný meteorický roj Lyríd.

Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

VČERA - 18:09Domáce

Peter Kotlár požiadal Finančnú správu o finančnú analýzu niektorých subjektov, ktoré prevádzkovali mobilné odberové miesta.