• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
12°Bratislava

Vyšetrovali prevádzačstvo, odhalili podvod s elektromermi

  • 13:17 26.03.2013
  • BRATISLAVA
Vyšetrovali prevádzačstvo, odhalili podvod s elektromermi

Päť obvinených je výsledkom policajného záťahu zameraného na organizovanú skupinu pôsobiacu v Bratislavskom kraji, ktorá si prilepšovala pretáčaním elektromerov.

Tento podvod odhalili policajti pri vyšetrovaní skupiny prevádzačov. Jeden z obvinených totiž pôsobil v oboch skupinách.

Policajti vykonali päť domových prehliadok a 13 prehliadok iných priestorov, zaistili hotovosť 76-tisíc eur a zadržali aj 86 elektromerov od rôznych odberateľov elektrickej energie.

Policajti pri prehliadkach zaistili aj vrecko s bielou látkou. Či ide o psychotropné látky, zistí expertíza.

V rukách mužov zákona skončili aj tri zbrane v nelegálnej držbe, 20 upravovaných nenamontovaných elektromerov, plombovacie kliešte, plomby a veci slúžiace na uvedenú manipuláciu s elektromermi, zápisníky o vykonaných zásahoch do už namontovaných elektromerov, mobilné telefóny a ďalšie veci.

Podľa zistení polície si týmto spôsobom členovia skupiny zarábali od vlaňajšieho januára skupina. Hlavný organizátor, 32-ročný Milan M., spolu s 55-ročným Jaroslavom B. zabezpečili technické podmienky pre manipuláciu s elektromermi, ich pretáčanie i výber neoprávneného zisku.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, 50-ročný Jozef S. zase zabezpečil kontakt na ďalšiu podozrivú osobu, pracovníka Západoslovenskej distribučnej, a.s. Ten na svojom pracovisku vytváral podmienky, aby táto trestná činnosť nebola odhalená.

Získanie nových odberateľov mali na starosti ďalší členovia skupiny, 55-ročný František F. a 40-ročný Roman N. Skupina spôsobila Západoslovenskej distribučnej, a.s. škodu minimálne 21-tisíc eur, no je takmer isté, že pri ďalšom vyšetrovaní sa zistí mnohonásobne vyššia škoda, uviedla Baloghová. Traja z obvinených skončili vo vyšetrovacej väzbe, v prípade dokázania viny môžu stráviť za mrežami tri až desať rokov.

V približne rovnakom čase pôsobil jeden z obvinených, Roman N., aj v štvorčlennej organizovanej skupine prevádzačov, ktorá tiež úradovala na území Bratislavského kraja. Jej členovia zabezpečovali dopravu Ukrajincov na naše územie, ubytovanie i nelegálnu prácu. Ako informovala Balogová, na Slovensko prepravili a zamestnali najmenej 15 Ukrajincov, ich zisk bol minimálne sedemtisíc eur. V tomto prípade je trestná sadzba dva až osem rokov. Vyšetrovanie v oboch prípadoch pokračuje, preto nie je vylúčené, že padnú aj ďalšie obvinenia.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

DNES - 13:09Domáce

Na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu sa vo štvrtok mal začať proces v kauzách Donovaly a Báč, ktoré sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi

KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi

DNES - 13:08Domáce

Kresťanskí demokrati chcú presadiť, aby sa na pacienta nemohli preniesť náklady spojené s manažmentom zdravotnej starostlivosti.

Vodič narazil do stromu, v dychu mu namerali viac ako 3 promile

Vodič narazil do stromu, v dychu mu namerali viac ako 3 promile

DNES - 12:35Domáce

Vodiča so zraneniami záchranári previezli do nemocnice.

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

DNES - 12:34Domáce

Fico sa podľa Remišovej snaží dostať k veciam, na ktoré nemá žiadny právny nárok.

Tragédia v Šali: Po vražde zadržali 27-ročného mladíka

Tragédia v Šali: Po vražde zadržali 27-ročného mladíka

DNES - 10:58Domáce

Páchateľa na mieste zadržali, fyzickému konfliktu mala predchádzať hádka.