• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

HK Nitra nechcela postup Košíc, majú pred nimi rešpekt

  • 12:55 22.03.2013
  • NITRA
HK Nitra nechcela postup Košíc, majú pred nimi rešpekt

V najkratšom možnom termíne hráči HK Nitra postúpili cez Duklu Trenčín do semifinále hokejovej Slovnaft play-off Tipsport extraligy 2012/2013, v ktorom si od nedele zmerajú sily s úradujúcim slovenským vicemajstrom HC Košice.

Zverenci trénerského tandemu Antonín Stavjaňa - Karol Kolečáni tak mali dostatok času na regeneráciu a doliečenie zranení pred súbojmi o finále. V nitrianskej kabíne si vo východoslovenskej štvrťfinálovej sérii všetci želali postup Popradu, pretože by za súperom nemuseli cestovať ďaleko - narazili by na Piešťany.

"Hoci sme držali palce Popradu, pretože lepší súper by bol pre nás jeden z dvojice Piešťany - Skalica, očakávali sme, že postúpia Košice. Majú výhodu domáceho prostredia v rozhodujúcom siedmom zápase a kvalitných hráčov, je to pre nás nepríjemný protivník," cituje oficiálny web HK Nitra obrancu Matúša Raisa.

Veľmi dôležitou súčasťou mužstva z Nitry je kanonier Roman Tománek, ktorý v tejto sezóne strelil už 39 súťažných gólov. Práve od neho bude Košičanom hroziť najväčšie nebezpečenstvo.

"Keď chceme prejsť do finále, musíme zdolať každého. Súper má veľkú ľadovú plochu, čo bude naša nevýhoda. Podobne ako aj skutočnosť, že začíname vonku. To však nemusí byť až taký hendikep, ak by sme tam vyhrali aspoň jeden zápas. Doma si potom môžeme vyskúšať, aké to je, keď sa v Nitre ukončí séria. To by bolo niečo... Ale to je hudba budúcnosti, súper je veľmi silný. Som si istý, že diváci sa majú na čo tešiť, pretože séria podľa mňa bude veľmi dlhá,“ poznamenal dvadsaťsedemročný krídelník, ktorý prišiel do Nitry v januári 2012 z Banskej Bystrice.

Postup Popradu cez Košice si želal aj útočník Tomáš Chrenko, ktorý mal na to prozaický dôvod. "Nie pre to, že by sme nechceli hrať s Košicami, ale tajne sme dúfali, že aj semifinále začneme doma. Takto budeme hrať vonku, navyše ďaleko, čo je trochu nepríjemné. Nemyslím si, že Košice sú favoritom, je to podľa mňa otvorená séria. Naši skúsení hráči majú celkom dobrú fazónu. Hoci to bude veľmi ťažká séria, verím v náš postup," povedal pre hknitra.sk T. Chrenko.

Asistent tréner Stavjaňu Karol Kolečáni si myslí, že Košiciam zatiaľ celá sezóna v domácom prostredí vychádza. "Predpokladal som, že postúpia Košice, ktoré doma v celej sérii nezaváhali. Využili naplno lepšie postavenie po základnej časti, ktorej sme boli s nimi celý čas bok po boku. Na začiatku série je všetko otvorené, vidím to 50 na 50. Uvidíme, komu zápasy vyjdú viac. Veľmi dôležité budú už úvodné dva súboje na ľade Košičanov. Pôjdeme tam s rešpektom, pretože súper má kvalitu. Na druhej strane, začína sa od 0:0 a všetko je otvorené,“ poznamenal K. Kolečáni.

Prvé dve stretnutia štvrťfinálovej série sú na programe v nedeľu 24. a pondelok 25. marca v Košiciach, ďalšie dva zápasy v Nitre 28. a 29. marca. Prípadné ďalšie duely sa uskutočnia v nedeľu 31. marca v Košiciach, 2. apríla v Nitre a ak stále nebude rozhodnuté o postupujúcom, siedmy duel naplánovali na štvrtok 4. apríla do košickej Steel arény.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.