• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
13°Bratislava

Hokejisti Piešťan nemajú veľké oči, Zvolen chcú potrápiť

  • 12:41 22.03.2013
Hokejisti Piešťan nemajú veľké oči, Zvolen chcú potrápiť

Program semifinálovej série:

Prvé dve stretnutia série sa uskutočnia v piatok a sobotu (22. a 23. marca) vo Zvolene.

V Piešťanoch sa môžu tešiť na víťaza základnej časti 26. a 27. marca. Prípadný piaty duel je naplánovaný na pondelok 1. apríla vo Zvolene, šiesty o dva dni neskôr pri Váhu a rozhodnutie o postupujúcom prinesie najneskôr siedmy zápas pod Pustým hradom v stredu 3. apríla.

Všetky súboje play-off majú začiatok o 18.00 h. PIEŠŤANY 22. marca (WEBNOVINY) - Prvé semifinále hokejovej Tipsport extraligy medzi HKm Zvolen a ŠHK 37 Piešťany má jednoznačného favorita.

Zvolenčania v tejto sezóne vyhrali základnú časť a sú veľkými ašpirantmi na majstrovský titul.

Po vyradení veľkého rivala z Banskej Bystrice si dopriali týždeň voľna, počas ktorého trénovali na domácom ľade.

Na súpera z Piešťan si pod Pustým hradom veria.

"Ide o obdobného súpera, akým bola vo štvrťfinále Banská Bystrica. Piešťanci hrajú defenzívne a my sme s nimi mali v základnej časti všetky súboje vyrovnané. Bude to ťažká séria. U nováčika po postupe panuje eufória, ale na druhej strane zápasy so Skalicou ich stáli veľa síl. My sme sa kvalitne pripravili. Prvý duel doma chceme vyhrať a vyvarovať sa takému scenáru ako vo štvrťfinále, keď sme úvodný zápas s Banskou Bystricou nezvládli v hlavách. Na to si musíme dať pozor,“ uviedol pre agentúru SITA kapitán Zvolena Lukáš Jurík.
Hrozbou sú bratia Ručkayovci

Piešťany majú hru založenú nielen na dobrej defenzíve, ale oprieť sa môžu aj o kvalitný výkon brankára Tomáša Tomeka.

Nováčik je nebezpečný v rýchlych protiútokoch a hrozbou pre Zvolen sú najmä produktívni bratia Henrich a Jakub Ručkayovci. "Momentálne majú Ručkayovci najlepšiu formu, ale Piešťany majú celé mužstvo vyrovnané a vyvážené. Musíme hrať pozorne, striehnuť na rýchle a nepríjemné brejky súpera, nestrácať zbytočne puky a hrať svoju hru. Verím, že kombinačne ich zlomíme tak ako aj Banskú Bystricu,“ dodal L. Jurík.

Zvolenčania nemôžu rátať so zranenými obrancami Výborným a Pokovičom, ktorí sa porúčali z ľadu práve v druhom štvrťfinálovom zápase s Banskou Bystricou.

Počas tréningového týždňa sa k nim nik z hráčov nepridal, a tak víťaz základnej časti hokejovej extraligy nastúpi s podobnou zostavou ako naposledy proti Bystričanom. "Sme favoritmi semifinálovej série, teda všetci nás do tejto úlohy pasujú. Hrá sa o finále, obom ide o veľa, ale my ideme do zápasov s Piešťanmi s pokorou a disciplínou. Vieme o silných zbraniach nováčika, ktorý má rýchle brejky, dobrú defenzívu založenú na aktívnom prístupe hráčov v strednom a obrannom pásme. Piešťanci sú na základe výsledkov v semifinále zaslúžene,“ tvrdí zvolenský tréner Peter Mikula.
Piešťany prekvapili Skalicu

Hráči ŠHK 37 Piešťany ako nováčik hokejovej extraligy príjemne prekvapili svojimi výkonmi a výsledkami nielen v základnej časti, ale aj v play-off.

Zverenci trénerského dua Milan Klement - Roman Sýkora si postup cez Skaličanov vybojovali až v rozhodujúcom siedmom zápase štvrťfinálovej série, preto im nezostalo veľa času na oddych a oslavu historického prieniku do 2. kola play-off.

"Máme krátky čas na regeneráciu a doliečenie menších zranení, no už v úvodných dvoch dueloch vo Zvolene sa pokúsime aspoň o jedno víťazstvo," povedal pre agentúru SITA asistent trénera Piešťan Roman Sýkora.

Hráči ani realizačný tím "havranov" až do utorkového večera nerozmýšľali nad zápasmi proti Zvolenu, pretože ich vôbec nemali isté. "Vždy sme sa zameriavali len na najbližší zápas, nehľadeli sme dopredu. Teraz však už myslíme na to, že piatkovom semifinále nás čaká Zvolen. Nepôjdeme k súperovi v porazeneckej nálade. Naše mužstvo ukázalo charakter a myslím si, že semifinálové súboje so Zvolenom budú mať svoj náboj. Verím, že aj v tejto sérii môžeme byť úspešní," pokračoval Roman Sýkora, ktorý v minulosti hrával za Piešťany, ale aj vo Zvolene.


Nováčik sa súpera neboja

Pred semifinále nemajú v tíme extraligového nováčika veľké oči, ale súpera sa neboja. "V základnej časti sme s nimi odohrali dobré zápasy. Máme na to, aby sme potrápili aj Zvolen. Pokúsime sa o nejaké prekvapenie na úkor tohto súpera, aj keď vyhral základnú časť. Mužstvo má charakter a víťazstvo nad Skalicou nás môže ešte viac nakopnúť a psychicky posunúť niekde inde," doplnil piešťanský asistent trénera.

Tím ŠHK 37 sa aj v rozhodujúcom siedmom zápase proti Skalici, rovnako ako aj v minulosti, mohol spoľahnúť na vynikajúcu divácku kulisu v Easton aréne. "Fanúšikovia ukázali, že žijú s mužstvom a celý zápas nás hnali dopredu. Postúpiť cez Skalicu sme dokázali aj vďaka nim," dodal Roman Sýkora.

HC Košice a HK Nitra

Hráči HC Košice síce skončili v základnej časti hokejovej Tipsport extraligy 2012/2013 pred svojim semifinálovým súperom v Slovnaft play-off HK Nitra, no aj minimálny len dvojbodový rozdiel napovedá, že séria o postup do finále nemá favorita.

Štatistiky pred semifinále Slovnaft play-off Tipsport extraligy medzi HKm Zvolen a ŠHK 37 Piešťany:

HKM ZVOLEN - ŠHK 37 PIEŠŤANY
Termíny: 22., 23., 26., 27., prípadne 30. marca, 1. a 3. apríla

Vzájomné zápasy v tejto sezóne:
HKm Zvolen - ŠHK 37 Piešťany 4:3 (v), 2:3sn (d), 3:0 (v), 3:2p (d), 5:4 sn (v), 4:3p (d)

HKm Zvolen - ŠHK 37 Piešťany v play-off:
ešte spolu nehrali

HKm Zvolen - ŠHK 37 Piešťany v štatistikách:

Umiestnenie po základnej časti: 1. - 4.

Počet bodov: 115 - 95

Najproduktívnejší hráč: Lukáš Jurík 70 (32+38) - Henrich Ručkay 44 (23+21)

Najlepší strelec: Lukáš Jurík 32 - Henrich Ručkay 23

+/- body: Kamil Brabenec 43 (+84/-41) - Henrich Ručkay 24 (+54/-30)

Najtrestanejší hráči: Andrej Podkonický 118 - Henrich Ručkay 119

Produktivita obrancov: Ján Mucha 30 (9+21) - Adam Drgoň 20 (2+18)

Úspešnosť brankárov: Marek Šimko 91,99 % - Tomáš Tomek 93,10 %

Trestné minúty: 1022 - 1012

Využitie presiloviek: 22,45 % - 11,02 %

Úspešnosť v oslabeniach: 81,36 % - 84,91 %

Úspešnosť streľby: 10,85 % - 8,14 %
Zdroj:
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.