• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Životy gangstrov Bonnie a Clyda ukončila pred 80 rokmi prestrelka

  • 6:00 23.05.2014
  • Gibsland/Bratislava
Životy gangstrov Bonnie a Clyda ukončila pred 80 rokmi prestrelka

Aj keď dvojica mala na svedomí životy najmenej 12 dôstojníkov, legenda o nich sa zachovala v značne romantickej podobe. Film Bonnie a Clyde získal v roku 1967 dvoch filmových Oscarov.

Clyde Barrow

Americká gangsterská dvojica Bonnie Parkerová a Clyde Barrow zomrela pred 80 rokmi 23. mája 1934 v prestrelke s políciou v americkom Gibslande.

Dvaja mladí milenci, známi ako Bonnie a Clyde, spolu s ďalšími členmi gangu za dva a pol roka vykonali množstvo vrážd a lúpeží na juhozápade a stredozápade USA. Po prezradení, kde a kedy sa budú nachádzať, polícia nastražila pascu. V stanovenom čase naozaj prišiel ford s dvojicou zločincov. Policajti neváhali, nepoznajúc zľutovanie.

Vedelo sa totiž, že Bonnie a Clyde hneď strieľajú bez ohľadu na situáciu, v ktorej sa ocitnú. Policajti preto začali okamžite paľbu. Ford zasiahlo 167 striel, z ktorých sa 50 zarylo do tiel previnilcov.

Čudná bola známosť dvoch mladých ľudí, z ktorej vznikla nevídaná zlodejská a zločinecká púť po juhozápade USA. Začala sa v januári 1930. Clyde mal vtedy 21 rokov a Bonnie iba 19. Spočiatku bolo všetko v poriadku, kým sa Clyde pre pokus o lúpež nedostal do väzenia, odkiaľ ho vyslobodila Bonnie.

V roku 1932 sa spolu vydali na akciu s krvavým koncom. Z miesta na miesto jazdili automobilom a revolverom i samopalom prevŕtali každého, kto sa im postavil na odpor. Bez príprav prepadávali banky a úrady, kradli a zabíjali. Zovretie polície sa však stále viac sťahovalo a nebola šanca na útek. Ekonomická kríza už bola na ústupe a prepady Bonnie a Clyda, ktoré mali spočiatku určitý pomstiteľský podtón, sa stali neúnosnými. Výstrely v Gibslande ich životy skončili.

Milenci - gangstri si želeli po smrti naveky odpočívať spoločne. Matka Bonnie však toto prianie odmietla a tak ich pochovali na dvoch rôznych dallaských cintorínoch.

Aj keď dvojica mala na svedomí životy najmenej 12 dôstojníkov, legenda o nich sa zachovala v značne romantickej podobe vďaka mnohým knihám a filmom. Film Bonnie a Clyde získal v roku 1967 dvoch filmových Oscarov. Išlo o detailný snímok zachytávajúci ich smrť, ktorá vyvolala kontroverzné reakcie vďaka svojej brutalite.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: Youtube
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Čo sa naozaj deje s vaším telom po uštipnutí včelou? O tomto následku ste nevedeli

Čo sa naozaj deje s vaším telom po uštipnutí včelou? O tomto následku ste nevedeli

VČERA - 20:40Zaujímavosti

Uštipnutie včelou je vo väčšine prípadov menej závažné, no mnohých prekvapí, čo sa s telom deje po ňom.

Ak máte tento mobilný telefón, rozlúčte sa so súkromím

Ak máte tento mobilný telefón, rozlúčte sa so súkromím

VČERA - 20:17Zaujímavosti

Obľúbená značka smartfónov podľa expertov zbiera dáta o používateľoch.

Video: Rodine sa stratil pes, takto ho našli medzi medveďmi

Video: Rodine sa stratil pes, takto ho našli medzi medveďmi

19:10 17.04.2024Zaujímavosti

Dron zachytil prekvapivé zábery strateného huskyho.

Počas letnej sezóny sprístupnia aj doteraz

Počas letnej sezóny sprístupnia aj doteraz "skryté" časti Spišského hradu

8:55 17.04.2024Zaujímavosti

Na Spišskom hrade pripravili na novú turistickú sezónu viacero noviniek.