• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 24.4.2024Meniny má Juraj
Bratislava

Kuriózne poistné prípady počas Veľkej noci

  • 6:07 19.04.2014
  • BRATISLAVA
Kuriózne poistné prípady počas Veľkej noci

Podnapitý šibač prišiel na nápad ako prepraviť veľké množstvo vody na oblievačku. Naplnil dve vedrá vodou a prevesil ich cez riadidlá bicykla. Problém však nastal, keď mal prejsť cez úzku bráničku.

Nielen vianočné, ale aj veľkonočné sviatky prinášajú každoročne mnoho poistných udalostí, z ktorých sú niektoré kuriózne.

Allianz-Slovenská poisťovňa eviduje prípad, keď sa postarší pán rozhodol vyšibať svoju malú vnučku. Keďže sa dievčatko bránilo, bolo potrebné ju rýchlo a promptne schytiť a prehnúť cez koleno. Pri tejto zábave však starého otca nešťastne seklo v krížoch, a tak ho z bytu na 8. poschodí museli záchranári vynášať na nosidlách. Nevinná šibačka sa skončila vyskočenou platničkou, ktorú si klient liečil tri mesiace.

Štyria mladí muži sa rozhodli vyšibať priateľku jedného z nich, zhodou okolností šoféra auta, v ktorom sa presúvali. Keďže to nebola ich prvá návšteva, posádka vozidla už bola pod vplyvom alkoholu. Ako vodič parkoval, zrazu uvidel z vchodových dverí bytového domu vychádzať jeho priateľku. Šibači ju chceli prekvapiť, a tak rýchlo povyskakovali z vozidla, ktoré vodič zabudol zabrzdiť ručnou brzdou. To sa dalo do pohybu a vrazilo do značky Daj prednosť v jazde. Škoda na dopravnom značení bola hradená z povinného zmluvného poistenia majiteľa vozidla.

Rodinu počas sviatkov prišiel navštíviť ich známy spolu s päťročným synom. Kým boli dospelí v kuchyni, chlapec si všimol čokoládové vajíčka položené na vrchnej poličke v obývačke. A tak si pod policu prisunul konferenčný stolík, z ktorého preliezol na televízor a naťahoval sa za sladkým pokušením. Avšak stratil rovnováhu a vrchnú, presklenú časť obývacej steny zhodil na zem. Nábytok sa rozbil, klienti si však uplatnili odškodnenie z poistenia zodpovednosti členov domácnosti.

Mierne podnapitý šibač prišiel na inovatívny nápad ako prepraviť veľké množstvo vody na oblievačku. Keďže sa mu nechcelo po vodu jednostaj vracať, naplnil dve vedrá vodou a následne si ich prevesil cez riadidlá bicykla. Problém však nastal, keď mal na bicykel nasadnúť a prejsť cez úzku bráničku, ktorú mu držala jeho manželka. Nepodarilo sa mu však udržať kurz a s celým bicyklom sa prevrátil na ženu, ktorá utrpela fraktúru pravej ruky a tiež veľkonočný kúpeľ.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kedy je človek oficiálne starý? Veková hranica sa posunula

Kedy je človek oficiálne starý? Veková hranica sa posunula

VČERA - 7:01Zaujímavosti

Vek, v ktorom sa ľudia považujú za starých, sa zmenil.

Ako zabrániť meškaniu letu: Dôležitý krok, ktoré musíte spraviť ešte doma

Ako zabrániť meškaniu letu: Dôležitý krok, ktoré musíte spraviť ešte doma

22:03 22.04.2024Zaujímavosti

Vyhnite sa meškaniu a zdĺhavej kontrole pred odletom. Letuška sa podelila o rady pri balení batožiny, ktoré vám na letisku pomôžu ušetriť čas.

Fínska lososová polievka lohikeitto chutí výborne a aj zahreje. Takto jednoducho si ju pripravíte

Fínska lososová polievka lohikeitto chutí výborne a aj zahreje. Takto jednoducho si ju pripravíte

21:16 22.04.2024Zaujímavosti

Máte radi polievky? Mali by ste vyskúšať túto – je zdravá, chutná, sýta a pripravíte ju hravo za menej ako hodinu.

Takto poškodzujete svoj sporák bez toho, aby ste o tom vedeli

Takto poškodzujete svoj sporák bez toho, aby ste o tom vedeli

6:32 22.04.2024Zaujímavosti

Indukčné a elektrické sporáky si vyžadujú špecifickú starostlivosť. Viete, ako ich správne čistiť bez toho, aby ste ich poškodili?

Téma tohtoročného Dňa Zeme znie: Planéta verzus plasty

Téma tohtoročného Dňa Zeme znie: Planéta verzus plasty

5:55 22.04.2024Zaujímavosti

Zvýšiť povedomie o environmentálnych problémoch ako sú zmena klímy, znečistenie ovzdušia, ochrana divočiny a ohrozených druhov, podpora ekologických a udržateľných aktivít.