• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 23.4.2024Meniny má Vojtech
Bratislava

Victoria Beckhamová oslavuje dnes 40. narodeniny

  • 6:00 17.04.2014
  • Hertfordshire/Bratislava
Victoria Beckhamová oslavuje dnes 40. narodeniny

Victoria Beckhamová sa preslávila ako "Posh Spice" v Spice Girls.

Britská speváčka a módna návrhárka Victoria Beckhamová sa dnes dožíva 40. narodenín.

Victoria Beckhamová sa preslávila ako "Posh Spice" v jednej z najúspešnejších dievčenských kapiel všetkých čias Spice Girls. Láska k móde a nezameniteľný elegantný štýl z nej spravili nielen módnu ikonu súčasnosti ale aj rešpektovanú módnu návrhárku.

Victoria Caroline Beckhamová (rodená Adamsová) sa narodila 17. apríla 1974 v anglickom meste Hertfordshire. Je najstaršou z troch detí, má sestru Louise a brata Christiana. Už v mladom veku sa u nej prejavil záujem o tanec a spev, navštevovala hodiny baletu a chodila do divadelnej školy. V sedemnástich rokoch sa zapísala na trojročný kurz tanca na prestížnu anglickú vysokú školu múzických umení Laine Theatre Arts. Po skončení štúdia sa presťahovala do Londýna, kde sa pokúšala preraziť ako tanečnica.

Posh Spice 

Zlom v jej živote prišiel v roku 1993, keď ju z viac ako 400 žien vybrali za členku vznikajúcej dievčenskej kapely. V roku 1994 sa začala hviezdna kariéra Spice Girls, skupinu "korenistých dievčat" okrem Beckhamovej tvorili Geri Halliwellová, Emma Buntonová, Melanie Brownová a Melanie Chisholmová. Každá z piatich členiek Spice Girls mala vlastnú charakteristickú prezývku, Beckhamová ako "Posh Spice" vystupovala na pódiu ako dáma v čiernych minišatách a vysokých lodičkách. Spice Girls debutovali s albumom Spice (1996), ktorého sa predalo viac ako 20 miliónov nosičov na celom svete. V roku 1997 vydali dievčatá druhý, rovnako úspešný album Spiceworld a zároveň spoločne účinkovali v rovnomennom filme, ktorý zachytával ich každodenný hviezdny život. Skupina Spice Girls sa stala jednou z najúspešnejších dievčenských kapiel na svete, o čom svedčí viac ako 50 miliónov predaných platní.

Sólová kariéra

V roku 2000 sa Spice Girls rozpadli a Victoria Beckhamová sa rozhodla pokračovať v sólovej kariére. Podpísala zmluvu s vydavateľstvom Virgin Records a vydala svoj prvý sólový singel Out of Your Mind (2000). Nasledovali ďalšie sólové piesne a debutový album, ktorý bol vo Veľkej Británii úspešný, celosvetový úspech však nezaznamenal. V roku 2007 sa Spice Girls zišli k vydaniu albumu ich najväčších hitov s názvom Greatest Hits, v roku 2012 spoločne vystúpili na slávnostnom zakončení olympijských hier v Londýne. Toto vystúpenie bolo zrejme posledné v Beckhamovej speváckej kariére.

David Beckham 

Svojho slávneho manžela, anglického futbalistu Davida Beckhama stretla v roku 1997 na charitatívnom večierku. V roku 1998 oznámil populárny britský pár zasnúbenie. Ich pompézna svadba na zámku v Írsku pritiahla obrovskú pozornosť médií a manželia Beckhamovci sú v centre mediálneho záujmu dodnes. Pár vychováva štyri deti, synov Brooklyna (1999), Romea (2002), Cruza (2005) a dnes trojročnú dcérku Harper (2001).

Úspešná módna kariéra Victorie Beckhamovej začala v roku 2007 návrhom kolekcie slnečných okuliarov, ktoré považuje za najdôležitejší módny doplnok ženy. Nasledovala kolekcia džínsov a vlastné parfumy, ktoré získali celosvetový úspech. S vlastnou módnou kolekciou Beckhamová debutovala v roku 2008 na prestížnom Newyorskom týždni módy v USA. Jej prvú kolekciu odborníci ohodnotili prívlastkami pôsobivá, ženská, elegantná, luxusná a v podobnom duchu sa jej modely nesú dodnes.

Módna ikona

Victoria Beckhamová získala v novembri roku 2011 ocenenie Návrhár roka na British Fashion Awards. V súčasnosti patrí nielen k uznávaným módnym návrhárom, ale aj k svetovým módnym ikonám. Dôkazom sú viaceré titulné obálky popredného módneho magazínu Vogue, ktoré boli venované práve Victorii Beckhamovej a jej nezameniteľnému elegantnému štýlu.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR/AP
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kedy je človek oficiálne starý? Veková hranica sa posunula

Kedy je človek oficiálne starý? Veková hranica sa posunula

DNES - 7:01Zaujímavosti

Vek, v ktorom sa ľudia považujú za starých, sa zmenil.

Ako zabrániť meškaniu letu: Dôležitý krok, ktoré musíte spraviť ešte doma

Ako zabrániť meškaniu letu: Dôležitý krok, ktoré musíte spraviť ešte doma

VČERA - 22:03Zaujímavosti

Vyhnite sa meškaniu a zdĺhavej kontrole pred odletom. Letuška sa podelila o rady pri balení batožiny, ktoré vám na letisku pomôžu ušetriť čas.

Fínska lososová polievka lohikeitto chutí výborne a aj zahreje. Takto jednoducho si ju pripravíte

Fínska lososová polievka lohikeitto chutí výborne a aj zahreje. Takto jednoducho si ju pripravíte

VČERA - 21:16Zaujímavosti

Máte radi polievky? Mali by ste vyskúšať túto – je zdravá, chutná, sýta a pripravíte ju hravo za menej ako hodinu.

Takto poškodzujete svoj sporák bez toho, aby ste o tom vedeli

Takto poškodzujete svoj sporák bez toho, aby ste o tom vedeli

VČERA - 6:32Zaujímavosti

Indukčné a elektrické sporáky si vyžadujú špecifickú starostlivosť. Viete, ako ich správne čistiť bez toho, aby ste ich poškodili?

Téma tohtoročného Dňa Zeme znie: Planéta verzus plasty

Téma tohtoročného Dňa Zeme znie: Planéta verzus plasty

VČERA - 5:55Zaujímavosti

Zvýšiť povedomie o environmentálnych problémoch ako sú zmena klímy, znečistenie ovzdušia, ochrana divočiny a ohrozených druhov, podpora ekologických a udržateľných aktivít.