• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
10°Bratislava

Poslanec Smeru podá trestné oznámenie na Alojza Hlinu

  • 14:30 16.03.2013
  • BRATISLAVA
Poslanec Smeru podá trestné oznámenie na Alojza Hlinu

Poslanec za Smer-SD Anton Martvoň podá trestné oznámenie na nezaradeného poslanca Alojza Hlinu pre skutočnosti, ktoré uviedol Hlina na svojom blogu.

"Čo sa týka nemajetkovej ujmy v rámci občianskoprávneho konania, tak to potom zvážim. Uvidím, ako dopadne trestné stíhanie. V každom prípade, vyhodnocujeme s mojimi ľuďmi mieru zásahu do mojej osobnej integrity a ochrany osobnosti. Ale viaceré veci, čo uviedol na blogu, boli absolútne nepravdy, dá sa to overiť," uviedol Martvoň.

Zákonodarca Smeru-SD odmieta ako klamstvo to, že by sa na jeho počítači písal nejaký ohováračský email. Trestné stíhanie podľa Martvoňa potvrdilo, že vinníkom v tomto prípade bol niekto z rektorátu UK. Hlina vo štvrtok 14. marca zverejnil blog, v ktorom upozorňuje, že ho asi násilím vyvedú z rokovacej sály parlamentu. Nezaradený poslanec protestoval proti spôsobu volieb kandidátov na sudcov disciplinárnych senátov.

Už pri schvaľovaní programu 16. schôdze navrhoval, aby kandidátov na disciplinárnych sudcov vypočul parlament alebo ústavnoprávny výbor. Vládny Smer-SD jeho návrh zamietol.
Hlinovi sa nepáči Martvoňova návšteva McDonaldu

"Stav nášho súdnictva je žalostný a keď majú poslanci možnosť voliť niekoho, kto bude mať vplyv na to, ako bude v budúcnosti vyzerať, tak odmietnu týchto ľudí spoznať. Je to úbohé," konštatoval Hlina v parlamente aj na svojom blogu.

"A to už nehovorím o tom, že týchto kandidátov na voľbu navrhol aj poslanec A. Martvoň. Človek, ktorého počítač ´vypisoval´ ohováračské maily na úradníčku z jeho fakulty, ktorá si dovolila upozorniť na nekalé praktiky a keď ju za to vyhodili z práce, išla robiť do McDonaldu. Tento poslanec dostal chuť na hamburger práve v tej prevádzke, v ktorej táto pani hamburgery predávala. Takejto úbohosti je schopný ozaj len niekto ..." pokračoval Hlina na blogu.

Podobné vyhlásenia si Martvoň od Hlinu v priebehu štvrtku a piatku vypočul viacnásobne aj v pléne národnej rady.
Martvoň nešiel za prepustenou úradničkou úmyselne

Poslanec za Smer-SD odmieta, že by sa bol úmyselne najesť v McDonalde u úradníčky, ktorú podľa Hlinu prepustili z Právnickej fakulty UK za to, že upozornila na nekalé praktiky na fakulte. "Nemám problém doniesť z právnickej fakulty UK doklad o tom, že tá pani odišla sama, dala výpoveď," konštatoval Martvoň. Zároveň sa ohradzuje voči tomu, že by do McDonaldu, kde pracovala dotknutá, išiel úmyselne. "Keď prídem do nejakého McDonaldu, nemôžem vedieť, či tam niekto robí alebo nerobí. Univerzita Komenského má niekoľko tisíc zamestnancov. A ja som sa u nej najesť nebol. Bol som v inom rade a ani som si ju nevšimol," vysvetľoval Martvoň.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Raši: Riešenia kompenzácií výdavkov na 13. dôchodky predstavia ministri

Raši: Riešenia kompenzácií výdavkov na 13. dôchodky predstavia ministri

DNES - 14:20Domáce

Riešenie kompenzácií výdavkov na schválené 13. dôchodky predstavia v najbližšom období minister financií Ladislav Kamenický a práce Erik Tomáš.

KDH nevylučuje podporu Rašiho ako predsedu parlamentu

KDH nevylučuje podporu Rašiho ako predsedu parlamentu

DNES - 13:51Domáce

Koaličná zmluva sa otvárať nebude, Richard Raši počíta so svojou nomináciou na post predsedu parlamentu.

Po zrážke nákladného auta a dodávky uzavreli cestu

Po zrážke nákladného auta a dodávky uzavreli cestu

DNES - 13:47Domáce

Z automobilov vytekajú prevádzkové kvapaliny, viezlo sa v nich 5 osôb.

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

DNES - 7:57Domáce

Európska únia nemá možnosť a ani nesmie namietať proti výsledkom parlamentných volieb v členskej krajine zmenami v podpore formou eurofondov, tvrdí publicista Juraj Hrabko.

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

VČERA - 17:15Domáce

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podporuje občiansku zbierku Munícia pre Ukrajinu.