• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Na Slovensko sa nedostanú kamióny z Česka

  • 0:49 16.03.2013
  • BRATISLAVA
Na Slovensko sa nedostanú kamióny z Česka

Po uzatvorení hraničného priechodu pre kamiónovú dopravu sa uzavreli hranice aj pre kamióny prichádzajúce z Česka.

Ako informovalo Operačné stredisko Policajného zboru v Trenčíne, zákaz sa týka kamiónov, ktoré plánovali prejsť Slovenskom. Hranice sa zavreli na hraničných priechodoch Lysá pod Makytou, Drietoma a Vrbovce.

Polícia uzavrela hraničný priechod Rajka pre kamióny nad 7,5 tony. Na príčine boli viaceré dopravné nehody, ktoré sa v Maďarsku stali v blízkosti hraničného priechodu.

Polícia vyzvala vodičov kamiónov smerujúcich do Maďarska, aby svoje vozidlá odstavili na najbližších odstavných plochách, prípadne využili iné hraničné prechody. Hraničné prechody s Rakúskom zostávajú zatiaľ naďalej otvorené aj pre kamiónovú dopravu.

Polícia tiež od 21:15 uzavrela hraničný priechod Rajka pre kamióny nad 7,5 tony. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave František Peczár. Na príčine uzatvorenia boli podľa neho viaceré dopravné nehody, ktoré sa v Maďarsku stali v blízkosti hraničného priechodu.

"Žiadame vodičov nákladných motorových vozidiel nad 7,5 tony, ktorí smerujú do Maďarskej republiky, aby svoje vozidlá odstavili na najbližších odstavných plochách, prípadne využili iné hraničné prechody," uviedol Peczár. Hraničné prechody s Rakúskou a Českou republikou zostávajú naďalej otvorené aj pre kamiónovú dopravu.
Odporúčame:

Viaceré cesty sú neprejazdné, situácia je kritická

Platí tretí stupeň výstrahy pred extrémnym vetrom

Maďarská diaľnica uväznila autobus so slovenskými školákmi

Na rakúskej diaľnici zahynul Slovák, autom zišiel z cesty

Obrazom: Záveje uväznili stovky ľudí, vyslobodzuje ich tank

Na železnici je kalamita, vlaky meškajú alebo nejazdia

Slovenská správa ciest informuje:

* Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký.
Povrch vozoviek na cestách I., II. a III. triedy je prevažne pokrytý vrstvou kašovitého alebo utlačeného až zľadovateného snehu do 10 cm, na cestách II. a III. triedy v okrese Vranov nad Topľou až do 15 cm.

* Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého až utlačeného snehu do 3 cm, na HP Súľová a Grajnár do 10 cm a do 15 cm na HP Herlianske Sedlo. HP Havran, Soroška, Šútovce, Skýcov, Homôľka, Kremnické Bane, Zbojská, Príslop, Vyšehrad, Biela Hora, Pezinská Baba a Látky – Prašivá majú povrch vozovky suchý až mokrý. HP Súľová a Grajnár sú uzatvorené pre všetku dopravu. HP Dobšiná, Herlianske Sedlo a Skýcov sú uzatvorené pre vozidlá nad 10 m dĺžky.

Video: Kalamita v Košickom kraji

Upozornenie pre vodičov:

* Hraničný priechod Brodské (úsek D2 Brodské št.hr. - Kúty) je následkom uzavretia diaľnice Maďarskej republiky smerom od Slovenska od 22.00 hod. dňa 15 .3.2013 úplne zastavená premávka kamiónovej tranzitnej dopravy. Kamióny sú odstavované na parkovisko Brodské. Kamióny, ktoré končia svoju cestu na Slovensku sú pustené. Situácia časovo neurčená, situácia bude trvať do odvolania.

* Na odpočívadlách Hrádok smer BA (úsek D1 Lúka - Nové Mesto n.V.) a Triblavina (úsek D1 Vajnory - Senec) sú z dôvodu nepriaznivého počasia v Maďarsku a následného uzatvorenia hraničného priechodu odstavované nákladné vozidlá nad 7,5t. Pri zaplnení parkoviska budú kamióny odstavované v pravom jazdnom pruhu.

* Na cestách v okresoch Spišská Nová Ves, Gelnica a Rožňava je vyhlásený I. kalamitný stupeň a v okrese Trebišov III. kalamitný stupeň.

* Na ceste II/587 HP Roštársky kopec následkom silného nárazového vetra padajú na vozovku stromy, ktoré sa priebežne odstraňujú. Žiadame vodičov o zvýšenú opatrnosť v uvedenom úseku. Obdobná situácia je aj na ceste II/526 na horskom priechode Hrádok.

* Takmer na celom území Slovenska sa vplyvom silného nárazového vetra na vozovkách tvoria záveje a snehové jazyky.

* Na ceste I/2 na nadjazde nad diaľnicou D2 pri Zohore a pri čerpacej stanici Jurki je osadené dopravné značenie "Iné nebezpečenstvo" z dôvodu nebezpečných výtlkov.

* Pre vozidlá nad 10 m je po celú zimnú sezónu uzatvorený úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom a horské priechody Skýcov a Herlianske Sedlo.

Nezjazdné cesty I. triedy:

* Cesta I/66 v BB v úseku Šalková- Sásová pri cementárni, je uzatvorená pre padajúce konáre a silný nárazový vietor. Náhradná trasa je vyznačená a vedie po R1.

Video: Kalamita v okresoch Poprad a Levoča
Zdroj: Zjazdnosť.sk
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

DNES - 17:15Domáce

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podporuje občiansku zbierku Munícia pre Ukrajinu.

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

DNES - 12:57Domáce

Po stredajšom (17. 4.) požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

DNES - 12:44Domáce

Opozičná strana SaS podá na ďalšiu schôdzu parlamentu návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka z postu predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

DNES - 11:42Domáce

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže a prečin porušovania domovej slobody.

Na oblohe môžete vidieť meteorický roj Lyríd, toto bude najlepší deň na pozorovanie

Na oblohe môžete vidieť meteorický roj Lyríd, toto bude najlepší deň na pozorovanie

DNES - 11:12Domáce

Na oblohe je v týchto dňoch viditeľný meteorický roj Lyríd.