• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
19°Bratislava

Situácia na cestách je kritická, diaľnice zablokované

  • 0:23 16.03.2013
  • BRATISLAVA
Situácia na cestách je kritická, diaľnice zablokované

Odporúčame:

Záveje uväznili stovky ľudí v autách, mieri k nim tank

Platí tretí stupeň výstrahy pred extrémnym vetrom

Na železnici je kalamita, vlaky meškajú aj vyše 100 minút
Od štvrtka vyčíňa na slovenských cestách zima plnou silou. Priniesla so sebou poľadovicu, záveje a silný vietor. Vozovky sa zmenili na kolóny čakajúcich či skrížených áut, po okrajoch ich lemovali odstavené kamióny, desiatky áut zavialo.

Podľa výstrah meteorológov Slovenského hydrometeorologického ústavu nečaká Slovákov nič dobré ani v piatok. Pre niektoré okresy platí výstraha III. stupňa pred búrlivým vetrom, ktorý môže v nárazoch dosiahnuť až 144 kilometrov za hodinu.

Polícia od 21:15 uzavrela hraničný priechod Rajka pre kamióny nad 7,5 tony. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave František Peczár. Na príčine uzatvorenia boli podľa neho viaceré dopravné nehody, ktoré sa v Maďarsku stali v blízkosti hraničného priechodu.

"Žiadame vodičov nákladných motorových vozidiel nad 7,5 tony, ktorí smerujú do Maďarskej republiky, aby svoje vozidlá odstavili na najbližších odstavných plochách, prípadne využili iné hraničné prechody," uviedol Peczár. Hraničné prechody s Rakúskou a Českou republikou zostávajú naďalej otvorené aj pre kamiónovú dopravu.
Obrazom: Situácia na Slovensku


Košický kraj
V celom kraji je mimoriadna situácia

V Košickom kraji platí pre nepriaznivé počasie stav najvyššej pohotovosti. Tretí situačný stupeň na cestách I. triedy v Košickom kraji vyhlásilo ministerstvo dopravy v piatok o 12.00, platí aj na ostatných cestách kraja. Tretí situačný stupeň je na všetkých cestách I. triedy v okresoch Trebišov a Rožňava.

Neprejazdné sú aj hlavné ťahy ciest v okresoch Michalovce, Trebišov, Košice-okolie, Rožňava a ďalších častiach na území kraja. Informoval o tom vedúci odboru Civilnej ochrany a krízového riadenia Rudolf Forrai. Krízový štáb organizuje záchranné práce ako aj opatrenia na odstránenie dôsledkov nepriaznivej meteorologickej situácie a zabezpečenie ochrany obyvateľstva.

„Žiadame obyvateľov na území Košického kraja, aby sa v čase vyhlásenej mimoriadnej situácie riadili pokynmi územne príslušných starostov obcí a primátorov miest ako aj ostatných zložiek,“ informoval Forrai. Krízový štáb bude rokovať aj o piatej popoludní.


Košická MHD hlási problémy

Snehová kalamita zasiahla aj mesto Košice. Silný vietor a sneh komplikujú dopravu v meste. V pohotovosti je zvýšený počet čistiacich mechanizmov a policajných hliadok, ktoré riadia dopravu.

Väčšina prostriedkov mestskej hromadnej dopravy mešká 10-15 minút. Sneh spôsobil, že zapadli štyri autobusy, a to na Vodnej ul., Pereši, Ťahanovciach a pri OC Cassovia. Zamestnanci dopravného podniku čistia snehom zapadnuté výhybky koľajníc, električková linka R7 do US Steelu nejazdí, ani električky do Barce a v smere k Technickej univerzite. MHD nejazdí do ZOO ani do OC Cassovia, tam, kde jazdí, na vybraných zastávkach v kopcovitých terénoch, sa nezastavuje. Na sídlisku Ťahanovce Košičania musia schádzať na Americkú triedu. Posilnená je linka R1 v smere na stanicu.

Na niektorých úsekoch riadi dopravu mestská polícia v súčinnosti so štátnou políciou. Mesto prosí obyvateľov o trpezlivosť a vyzýva ich, aby dnes a v sobotu, ak im to situácia dovolí, čo najmenej využívali svoje motorové vozidlá.

Polícia odstavuje kamióny v Košiciach kamióny

V košickej mestskej časti Šaca na ceste I/50 v smere z Košíc na Moldavu nad Bodvou sú v pravom jazdnom pruhu odstavené kamióny, keďže cesta v úseku Hrhov je pre nákladnú dopravu uzavretá, informovala košická krajská polícia. V Košiciach v lokalite Zelený dvor odstavujú kamióny, ktoré cez diaľnicu smerujú cez Prešov na Poprad.

Podľa operačného dôstojníka košického krajského dispečingu hasičov Radoslava Kočutu, v kraji majú hasiči veľmi veľa roboty. Okrem likvidácie konárov a stromov popadaných na cesty pomáhajú aj s vyslobodzovaním uviaznutých dopravných prostriedkov. Doložil, že ráno sa toho nakopilo viac a výjazdy hasičov z jednotlivých staníc v kraji vonku sú v priemere každých 15 minút. Hasiči pomáhajú pri likvidácii polámaných konárov a popadaných stromov na Bankove pri Košiciach, v okolí Moldavy a pomáhajú aj pri Hrhove.

Doprava v okrese Trebišov skolabovala, okres Michalovce rieši krízový štáb

Kalamita a mimoriadna situácia je aj v okrese Trebišov. Tu stále sneží a fúka silný nárazový vietor.

„Ráno bol zvolaný krízový štáb. Neprejazdných je 19 úsekov ciest. Neprejazdné sú cesty prvej triedy Slovenské Nové Mesto – Borša, okolo Čerhova a Luhyne, v Trebišove cesta l.triedy na Kasárenskej ulici. Ďalšie neprejazdné úseky sú na viacerých cestách druhej, no najmä tretej triedy,“ informoval trebišovský dispečing Správy ciest KSK.

Situácia sa v noci zhoršila aj v okrese Michalovce. Ako uviedol operačný dôstojník Gejza Tóth, odstraňovanie kalamity rieši okresný krízový štáb. Neprejazdné sú cesty v úsekoch Hriadky, Trhovište, Pozdišovce, Laškovce, Suché, Lesné, Zbudza – Michalovce a v okolí Strážskeho. Ťažko prejazdná je cesta z Michaloviec do Polhory.

Ako uviedol dispečer Marek Ali zo správy ciest v Spišskej Novej Vsi, síce s odretými ušami, ale podarilo sa im udržať zjazdnosť ciest v okrese Gelnica i Spišská Nová Ves. Horské priechody Grajnár až po obec Mlynky a Súľová permanentne pluhujú dva sypače. Kalamitný stupeň tu zatiaľ nevyhlásili.

Viacero ciest na Spiši, najmä horské priechody Grajnár a Súľová, sú pre záveje, snehové jazyky a padajúce stromy ťažko prejazdné. „Dôrazne upozorňujeme vodičov na prispôsobenie jazdy poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky, a žiadame najmä vodičov nákladných vozidiel, aby nepredbiehali posýpacie vozidlá, pretože práve pri takýchto situáciách sa skrížia na zasneženej vozovke a zablokujú cestu,“ uviedla technicko-prevádzková námestníčka Správy ciest KSK Zuzana Fejesová.

Prešovský kraj

Hasiči z Prešovského kraja mali dnes ťažký deň, od 7:00 do 14:00 zasahovali 30-krát. Podľa vyjadrenia hovorcu Hasičského a záchranného zboru v Prešove Petra Kovalíka počet výjazdov podľa očakávania rastie, a to v súvislosti s poveternostnou situáciou.

Najčastejšie zasahovali pri dopravných nehodách a uvoľňovaní vozidiel zo snehových závejov. Veľa práce im narobili aj popadané stromy na vozovky, ktoré znemožnili prejazd cez cesty. V dvoch prípadoch zasahovali pri strhnutej plechovej streche.

Aj dnes museli príslušníci hasičského zboru likvidovať požiare. V obci Jarovnice v okrese Sabinov horelo osobné motorové vozidlo. V Kokošovciach v okrese Prešov plamene zasiahli komín.

Aj napriek veľkému množstvu dopravných nehôd a zložitosti situácie hasiči neevidujú zranenia osôb. Kovalík verí, že sa to nebude zhoršovať, lebo intenzita vetra sa znížila a na mnohých miestach prestalo snežiť.
Z Pustého Poľa previezli uväznených ľudí zo závejov

Mimoriadna situácia pre snehovú kalamitu v Prešovskom kraji je vyhlásená iba v okrese Poprad. Prednosta Obvodného úradu v Prešove Vladimír Jánošík pre agentúru SITA uviedol, že v obvode zatiaľ situáciu zvládajú.

Horský priechod Pusté Pole medzi obcami Telgárt a Vernár, ktorý bol od 8:35 pre silný nárazový vietor uzavretý, je už zhruba od 13:45 prejazdný pre všetky vozidlá, nákladné však musia mať nasadené snehové reťaze.

Jánošík ďalej informoval, že na tomto úseku zavialo niekoľko kamiónov, autobus aj zopár osobných vozidiel. Na mieste sú hasiči a cestári. Všetkých ľudí z autobusu a väčšinu z osobných áut previezli do bezpečia. Niekoľko vodičov odmietlo opustiť svoje vozidlá a čakajú, kým cestu odhrnú ťažké mechanizmy.

Podľa Jánošíka požiadali vedenie SAD Prešov, aby svojich cestujúcich, ktorí sa potrebujú dostať popoludní smerom na Lipany a do okresu Stará Ľubovňa, navigovali na železnicu.

Cesta cez Pusté Pole je zatiaľ neprejazdná a poveternostné podmienky nenasvedčujú, že by ju v krátkom čase uvoľnili. Fúka tu silný vietor a napriek snahe cestárov sa stále vytvárajú záveje.


Na D1 odstavujú kamióny

Na úsekoch diaľnice D1 v Prešovskom kraji polícia odstavuje všetky kamióny. Informoval o tom Operačný odbor Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Diaľnica D1 v úseku Poprad - Spišský Štvrtok je uzatvorená pre všetky vozidlá, polícia premávku odklonila na cestu I/18. Ostatné úseky na diaľnici D1 sú prejazdné pre osobné motorové vozidlá.

Cesty I. triedy v okrese Kežmarok sú všetky úplné neprejazdne, alebo ťažko prejazdné. Cesta I/68 v úseku Lipany – Pusté Pole je úplné neprejazdná. Rovnako vodiči neprejdú po ceste I/77 v úseku Zborov – Smilno v okrese Bardejov a po ceste I/79 Sačurov – Sečovská Polianka v okrese Vranov nad Topľou, ktoré sú neprejazdné. Cestárom sa podarilo sprejazdniť cesta I/18 v úseku Soľ – Vranov v jednom jazdnom pruhu.

Hraničný priechod Vyšný Komárnik v okrese Svidník je momentálne neprejazdný pre všetku dopravu.


Záveje a neprejazdné cesty

Krízový štáb vyhlásil III. situačný stupeň aj na všetkých cestách I. triedy v Prešovskom kraji. Neprejazdná je aj diaľnica D1 pri Poprade, informoval hovorca ministerstva dopravy Martin Kóňa.

Situácia je na cestách veľmi vážna a zložitá. Ešte v noci vyhlásili pre trvalé sneženie a silný vietor pre oblasť Vranov nad Topľou 1. situačný stupeň.

V oblasti Spišská Stará Ves je neprejazdný úsek Zálesie, Toporec, Javor, kde napadlo 60 cm snehu. S veľkými problémami sa dá prejsť cez Maguru.

V okrese Vranov nad Topľou je skrížený kamión pri Sačurove, polícia tu odkláňa dopravu. Na cestách III. triedy v okolí obcí Cabov, Davidov, Rudlov a Soľ sa dá prejsť, ale vietor tu stále vytvára snehové jazyky. Jazdiť tu treba s veľkou opatrnosťou.

V okrese Svidník sú problémy na všetkých úsekoch ciest II. a III. triedy. Cestári sa sústredili hlavne na udržanie prejazdnosti na hlavnom hraničnom ťahu do Poľska pri Vyšnom Komárniku, kde je cesta momentálne prejazdná.

V okrese Bardejov je cesta medzi obcami Hertník a Janovce uzavretá. V oblasti Humenné musia vodiči rátať s ťažkosťami na úseku Brekov – Humenné a Hažlín, kde je cesta prejazdná, ale vytvárajú sa tam snehové jazyky. Zlá situácia je v Levočských vrchoch, kde treba rátať so snehovými jazykmi a rovnako aj v okolí Lendaku. Úsek cesty 1/18 medzi Levočou a Popradom je prejazdný iba pre osobnú dopravu.

Oblasť Prešova má najkritickejšiu situáciu na ceste I/18 Prešov – Kapušany, kde sú neustále nasadené mechanizmy, ale fúka tu silný vietor. Cesta je prejazdná v jednom jazdnom pruhu. Vážna situácia je na úseku cesty Lipany – Pusté pole, kde sa vytvárajú záveje. Rovnako s problémami sa dá prejsť na trase Bajerovce – Krásna Lúka, Pušovce, Zavadka a v Slanských vrchoch cez obce Ruská Nová Ves, Zlatá Baňa, Dulová Ves, až po časť Prešov – Solivar.

V noci bolo v teréne 115 posypových vozidiel, posypali päťtisíc kilometrov ciest.

Polícia apeluje na vodičov, aby zvýšili opatrnosť na cestách. „Žiadame vodičov, aby pri náhlej zmene poveternostných podmienok neriskovali prejazdy snehovými závejmi, lebo uviaznuté vozidlá vytvárajú prekážku v cestnej premávke a zdržujú údržbu komunikácií,“ uviedol prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Polícia tiež žiada vodičov, aby dodržiavali bezpečnú vzdialenosť v kolónach. Vodiči by nemali náhle brzdiť a zvážiť by mali aj predchádzanie na miestach, kde je to vodorovným alebo zvislým dopravným značením dovolené. Na pozemných komunikáciách sa pri zmene poveternostných podmienok striedajú rôzne úseky ciest, od zľadovatenej vozovky, záveje aj cez celý jazdný pruh, ujazdený sneh, snehové jazyky, suchá vozovka so silným nárazovým vetrom. Polícia preto žiada vodičov, aby zvážili jazdu s motorovým vozidlom, nezvyšovali rýchlosť a viedli vozidlá mimoriadne opatrne.
Nitriansky kraj

Krízový štáb vyhlásil III. situačný stupeň na ceste I/63 v úseku Komárno - Báč a I/66 v úseku Brezno - Telgárt. Cestu medzi Kolárovom a Zemianskou Olčou sa podľa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) postupne darí uvoľňovať od zaviatych áut. V Zemianskej Olči vyslobodzovací tank Dobrovoľného hasičského zboru Dlhé Pole (DHZ POLE) pomáha pri vyslobodzovaní vozidiel zo závejov.

Cesta medzi Komárnom, Veľkým Mederom a Bratislavou je už prejazdná. V Nitrianskom kraji sú v plnom nasadení všetky záchranné zložky ministerstva vnútra. Okrem polície, hasičov, civilnej ochrany a záchrannej zdravotnej služby pomáhajú riešiť situáciu aj vojaci zo Ženijnej jednotky v Seredi a dobrovoľníci.

Neprejazdná je aj železničná trať

Polícia žiada vodičov kamiónov, aby v okresoch Nitra, Nové Zámky, Levice, Komárno nejazdili, pretože cesty sú tu v dôsledku poveternostných podmienok nezjazdné.

Okrem ciest je medzi Komárnom a Dunajskou Stredou nefunkčná až do odvolania aj železničná trať.

Operačné stredisko KR PZ v Nitre sa obracia na všetkých vodičov v okrese Komárno, aby jazdili len v najnutnejších prípadoch.

Obrazom: Záveje uväznili stovky ľudí v autách, oslobodzuje ich tank

Žilinský kraj

Cestári v celom Žilinskom kraji upozorňujú na záveje a poľadovicu, silný bočný vietor hlásia najmä na Orave, Liptove a v Turci, všetky cesty sú však aktuálne zjazdné.

Z horských priechodov sú uzavreté len Kremnické Bane, ktoré možno obísť cez Šturec, kamióny sa šmýkajú aj na Makove, ten je zatiaľ ale prejazdný.

Ako agentúru SITA ďalej informoval Pavol Habovštiak z centrálneho dispečingu žilinskej krajskej správy ciest, na Orave do rána napadlo 25 až 35 centimetrov snehu, na Liptove a Kysuciach 10 a v Turci a na Hornom Považí päť centimetrov nového snehu.

Cestári varujú, že cesty vyzerajú zasnežené a bez problémov zjazdné, no pod vrstvou čerstvého či nafúkaného snehu je na mnohých miestach ľad.

Hasiči nemali v súvislosti s výstrahou pred víchricou hlásené žiadne popadané stromy ani poškodené strechy, žilinské krajské operačné stredisko zaznamenalo od večera do rána 12 bežných dopravných nehôd.
Banskobystrický kraj

Hasiči v kraji odstraňovali v noci stromy z ciest

V súvislosti so silným nárazovým vetrom mali hasiči v Banskobystrickom kraji zvýšený počet výjazdov k stromom spadnutým na cestu, situácie s veľkými škodami však riešiť nemuseli. Ako pre agentúru SITA uviedol ich hovorca Erik Piater, za 24 hodín do dneška 6:00 mali v celom kraji 19 technických zásahov, z toho väčšina bola počas noci a týkala sa stromov spadnutých na komunikácie. „Odstraňovanie popadaných stromov si vyžiadalo krátkodobé čiastočné obmedzenia premávky. Šesť zásahov sa týkalo dopravných nehôd, ale neboli vážne,“ povedal Piater.

Podľa dispečera Banskobystrickej regionálnej správy ciest v Banskej Bystrici Dušana Škubáka sú všetky cesty zjazdné, vozovky suché. Horský priechod Pusté Pole, respektíve úsek cesty I/66 od obce Telgárt v okrese Brezno smerom na Vernár je od 8:35 pre dopravu uzavretý. Dôvodom je silný nárazový vietor.

Od 13:30 je bez obmedzení prejazdnýj horský priechod Donovaly, ktorý bol dnes pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov uzavretý. Agentúru SITA informovalo banskobystrické krajské operačné stredisko policajného zboru.

Trnavský kraj

Cesta na Dunajskú Stredu je uzavretá, problémom sú záveje

Cesta I. triedy z Komárna smerom na Dunajskú Stredu je uzavretá, ľudia sa po nej nedostanú dnu ani von z mesta. Ako informoval hovorca komárňanského mestského úradu Róbert Králik, problémom sú obrovské snehové záveje, s ktorými si bežná technika na zimnú údržbu neporadí. V meste problémy podľa hovorcu nemajú, cesty sú prejazdné, aj cestu smerom na Nové Zámky sa už podarilo otvoriť.

Kalamitu na cestách Nitrianskeho kraja pomáha riešiť aj Národná diaľničná spoločnosť. "Do postihnutých lokalít južného Slovenska sme vyslali svoje voľné mechanizmy zimnej údržby – snehovú frézu a pluhy. Už niekoľko hodín tak naši pracovníci zo Stredísk správy a údržby diaľnic a rýchlostných ciest Malacky, Trnava a Galanta operujú v oblastiach Veľkého Medera, Komárna a v ďalších lokalitách," uviedol hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti Marcel Jánošík.

Hasiči boli v pohotovosti

V súvislosti so zhoršenou poveternostnou situáciou, snežením a silným nárazovým vetrom zaznamenali hasiči v Trnavskom kraji počas noci zo štvrtka na piatok 14. na 15. marca 45 výjazdov. Až 37 z nich tvorili technické zásahy, predovšetkým pri uviaznutých vozidlách v snehu. Osem ďalších výjazdov absolvovali hasiči k dopravným nehodám. Agentúru SITA o tom informoval hovorca hasičov v Trnavskom kraji Marián Hruška.

Najhoršia situácia bola podľa neho v okrese Dunajská Streda, kde zasahovali hasiči z Dunajskej Stredy, Šamorína a Veľkého Medera 27-krát. Osem výjazdov mali v noci hasiči z Galanty, aj hasiči z Trnavy.

Príslušníci HaZZ z hasičskej stanice v Trnave so snežným skútrom momentálne pomáhajú hasičom z Nitrianskeho kraja v okolí Zemianskej Olče a Kolárova. Na týchto miestach zasahuje tiež hasičská jednotka Dobrovoľného hasičského združenia POLE z Trnavy s technikou, určenou do ťažkého terénu.

Zjazdnosť na cestách

* Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, okrem uzatvoreného úseku Matejovce – Jánovce na D1. Povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký na západnom Slovensku, na strednom a východnom Slovensku prevažne pokrytý vrstvou čerstvého až kašovitého snehu do 3 cm.

* Povrch vozoviek na cestách I., II. a III. triedy je prevažne pokrytý vrstvou kašovitého alebo utlačeného až zľadovateného snehu do 10 cm, na cestách II. a III. triedy v okresoch Dunajská Streda, Vranov nad Topľou až nad 15 cm.

* Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého až kašovitého snehu do 3 cm, na HP Súľová, Puste Pole, Grajnár do 10 cm a do 15 cm na HP Herlianske Sedlo. HP Havran, Soroška, Šútovce, Skýcov, Homôľka, Kremnické Bane a Látky – Prašivá majú povrch vozovky vlhký až mokrý. HP Puste Pole, Besnik, Súľová a Grajnár sú uzatvorené pre všetku dopravu. HP Dobšiná, Herlianske Sedlo a Skýcov sú uzatvorené pre vozidlá nad 10 m dĺžky.

* Tranzitná doprava (vozidlá nad 7,5t) smerujúca z ČR do SR je dočasne zastavená políciou z dôvodu nezjazdného úseku cesty I/11 na území Českej republiky. Doprava v smere zo SR do ČR nie je obmedzená.

* Z dôvodu poveternostnej situácie je do odvolania uzavretý hraničný priechod Jarovce - Kitsee pre dopravu nad 7,5 t - v smere Rakúsko - Slovenská rep. Pre tranzitnú dopravu. Bez časového udania, až do odvolania.

* Z dôvodu poveternostnej situácie je do odvolania uzavretý pre dopravu nad 7,5 t hraničný prechod Rusovce - Rajka v smere Maďarská rep. - Slovenská rep. Pre tranzitnú dopravu, pre kamióny, ktoré ukončia v SR je vstup povolený. Uzávierka časovo neurčená, trvá do odvolania.

* Následkom kalamitnej situácie na juhu Slovenska je na úseku D2 Brodské - št.hr. - Kúty od 13.00 hod. dňa 15 .3.2013 čiastočne zastavená premávka kamiónovej tranzitnej dopravy. Kamióny sú odstavované na parkovisko Brodské. Kamióny , ktoré končia svoju cestu na Slovensku sú pustené. Situácia časovo neurčená, situácia bude trvať do odvolania.

* Na cestách v okresoch Spišská Nová Ves, Gelnica a Rožňava je vyhlásený I. kalamitný stupeň a v okrese Trebišov III. kalamitný stupeň.

* Na ceste II/587 HP Roštársky kopec následkom silného nárazového vetra padajú na vozovku stromy, ktoré sa priebežne odstraňujú. Žiadame vodičov o zvýšenú opatrnosť v uvedenom úseku. Obdobná situácia je aj na ceste II/526 na horskom priechode Hrádok.
Zo servisu Slovenskej správy ciest
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Tomáš Valášek: Slovensko sa stalo vstupom do NATO pevnou súčasťou Západu

Tomáš Valášek: Slovensko sa stalo vstupom do NATO pevnou súčasťou Západu

DNES - 16:13Domáce

Poslanec Národnej rady SR a bývalý veľvyslanec SR pri NATO Tomáš Valášek to uviedol na sociálnej sieti pri príležitosti 20. výročia členstva SR v Aliancii.

SHMÚ varuje pred vetrom na západnom Slovensku a na horách

SHMÚ varuje pred vetrom na západnom Slovensku a na horách

DNES - 13:00Domáce

Na západe Slovenska a v niektorých severných okresoch upozorňujú meteorológovia v piatok na silný vietor.

J. Naď: Najväčšou výzvou pre štáty NATO bude odolať dezinformačným útokom

J. Naď: Najväčšou výzvou pre štáty NATO bude odolať dezinformačným útokom

DNES - 13:00Domáce

Pre členské krajiny NATO bude najväčšou výzvou do ďalšieho obdobia odolať silným dezinformačným útokom a cieleným vplyvovým operáciám.

Výročie vstupu do Aliancie pripomína vlajka pred Prezidentským palácom

Výročie vstupu do Aliancie pripomína vlajka pred Prezidentským palácom

DNES - 11:47Domáce

Dvadsiate výročie vstupu Slovenskej republiky do Severoatlantickej aliancie pripomína vlajka NATO, ktorú v piatok vztýčili pred Prezidentským palácom.

SaS: Členstvo v NATO je aj po rokoch základným pilierom našej bezpečnosti

SaS: Členstvo v NATO je aj po rokoch základným pilierom našej bezpečnosti

DNES - 11:22Domáce

Členstvo v Severoatlantickej aliancii je pre Slovensko aj po rokoch základným pilierom bezpečnosti.