• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
Bratislava

Messi zažiaril, Barcelona s gráciou ušla hrobárovi z lopaty

  • 9:24 13.03.2013
  • BARCELONA
Messi zažiaril, Barcelona s gráciou ušla hrobárovi z lopaty

Futbalisti FC Barcelona dokázali v stredajšom odvetnom zápase osemfinále Ligy majstrov proti AC Miláno bravúrne odpovedať na nevydarený prvý duel (0:2) a zvíťazili vysoko 4:0.

Najväčšou hviezdou duelu bol štvornásobný najlepší hráč sveta Lionel Messi, ktorého v ostatnom období tvrdo kritizovali za slabé výkony.

Dvadsaťpäťročný Argentínčan sa presadil v úvode aj závere prvého polčasu a zmazal dvojgólové manko. Desať minút po začiatku druhého dejstva skóroval David Villa a v nadstavenom čase zabil klinec do milánskej rakvy Jordi Alba.

Skutočnosť, že Barcelona je najlepšie mužstvo súčasnosti, potvrdilo aj to, že ešte žiadnemu tímu sa nepodarilo prekonať dvojgólovú prehru z prvého duelu bez toho, aby nestrelilo gól na ihrisku súpera.

"Blaugranas" sa predstavia medzi najlepšou európskou osmičkou šiesty raz za sebou. "Ak niekto pochyboval o Messim, tak jeho včerajší výkon bol skvelou reakciou. Opäť ukázal, že je výnimočným hráčom, mimo tohto sveta. Neoznačil by som však svoje mužstvo za favorita na celkové prvenstvo. Kedykoľvek sme mohli inkasovať, čo by mohlo znamenať koniec. V tom prípade by som povedal to isté - že sme hrali dobre a vyrovnane," povedal asistent trénera Kataláncov Jordi Roura.

"Verili sme v postup od momentu skončenia prvého zápasu v Miláne. Od začiatku sme to vzali za správny koniec, rýchly gól nám pomohol, vybehli sme na nich hneď od úvodu," vyjadril sa pre španielsku televíziu TVE strelec tretieho gólu David Villa.

Obrazom: Gól Lionela Messiho

Milánčania si boli vedomí faktu, že aj napriek náskoku dvoch gólov to nebudú mať na zaplnenom Nou Campe jednoduché. Pre "rossoneri" sa skončila púť v osemfinále LM už tretíkrát za ostatné štyri roky.

"Nehrali sme tak dobre ako v prvom zápase, ale to ide na vrub výborného výkonu domácich, pretože najmä v prvom polčase nám nič nedovolili. Sú najlepší na svete. Tlak, pod ktorý nás Barcelona dostala v úvodnej polhodine, bol drvivý. Utvorili sme si aj nejaké šance, ale nedokázali sme ich premeniť. Hráči ako Messi či Iniesta sa vedia ľahko predrať cez akéhokoľvek obrancu. Máme mladé mužstvo, ktoré potrebuje rásť a to všetko sa dá dosiahnuť cez získavanie skúseností, napríklad v Lige majstrov. Sme smutní, mali sme nádej vzhľadom na výsledok prvého duelu, ale aj taký je futbal," povedal tréner AC Miláno Massimiliano Allegri.

Fenomenálny Messi má momentálne na konte 58 gólov v LM, o dva viac ako Holanďan Ruud Van Nistelrooy. Jeho najbližším cieľom je prekonať španielskeho rekordéra v tejto štatistike Raúla Gonzáleza (71).

Video: FC Barcelona vs. AC Rím
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.