• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 26.4.2024Meniny má Jaroslava
Bratislava

Prof. J. Leikert dekanom Fakulty masmédií PEVŠ

  • 15:00 12.03.2013
  • BRATISLAVA
Prof. J. Leikert dekanom Fakulty masmédií PEVŠ

Novým dekanom Fakulty masmédií Paneurópskej vysokej školy sa stal prof. PhDr. Jozef Leikert, PhD., Litt.D. Vo funkcii nahradil spoluzakladateľa FM PEVŠ a doterajšieho dekana, doc. PhDr. Samuela Brečku, PhD.

Významná osobnosť slovenskej žurnalistiky a literatúry má bohaté skúsenosti zo sveta médií – pôsobil v redakciách Slovenského rozhlasu, Smeny a Pravdy, bol šéfredaktorom Gama magazínu. Verejnosť ho pozná ako hovorcu prezidenta SR R. Schustera a riaditeľa jeho tlačového odboru. Dve funkčné obdobia bol predsedom Asociácie organizácií spisovateľov Slovenska, momentálne vedie Klub spisovateľov literatúry faktu. Na akademickej pôde sa realizoval pôsobením na Fakulte kulturológie Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre. Je autorom 27 kníh odbornej literatúry a literatúry faktu. Je aktívny tiež na poli poézie – vyšlo mu 6 básnických zbierok, 2 výbery a 14 kníh poézie v zahraničí.

„Pôsobenie na Fakulte masmédií PEVŠ je pre mňa zaujímavou výzvou a možnosťou prispieť k „skultúrneniu“ médií a ich budúcich tvorcov. Uprednostňujem individuálny prístup k študentom i pedagógom, lebo každý je jedinečná osobnosť, s jedinečnými vlastnosťami a schopnosťami, s jedinečným talentom a dávkou reativity“, vyjadril sa prof. Leikert.

Nový dekan plánuje aktívne vstúpiť aj do pedagogického procesu, aby bližšie spoznal študentov. Plánuje tiež podporovať a rozvíjať umeleckú tvorbu.

„Sme veľmi radi, že prof. Leikert prijal našu ponuku. Keďže Fakulta masmédií má skutočne rozsiahle zameranie študijných programov a snaží sa skĺbiť kreatívne smery (dizajn médií) s exaktnejšími (mediálna komunikácia, politológia), hľadali sme širokospektrálnu osobnosť s bohatými skúsenosťami z rôznych oblastí. A práve to je najsilnejší atribút osobnosti nového dekana. Chceli by sme sa srdečne poďakovať doc. Brečkovi, ktorý viedol Fakultu masmédií od jej založenia v roku 2007 a má veľkú zásluhu na tom, že fakulta dnes patrí medzi slovenskú špičku. Doc. Brečka bude na FM PEVŠ pôsobiť aj naďalej“, hovorí rektor Paneurópskej vysokej školy, prof. JUDr. Ján Svák, DrSc.

Dekan Fakulty masmédií PEVŠ je volený na štvorročné funkčné obdobie.

O Fakulte masmédií PEVŠ
Fakulta masmédií vznikla v roku 2007 ako tretia fakulta vtedajšej Bratislavskej vysokej školy práva (od 2010 Paneurópskej vysokej školy). Vzdelávanie zahŕňa aktuálne trendy nových informačných technológií v mediálnom svete. Fakulta sa výrazne orientuje na prax a študentov vzdelávajú pedagógovia aj významní odborníci z mediálnej, marketingovej a manažérskej praxe, pôsobiaci na Slovensku i v zahraničí (z Rakúska, Ruska, Česka, Nemecka). Škola disponuje moderným Mediálnom centrom, v ktorom študenti nájdu moderné ateliéry a štúdiá s profesionálnou technikou (fotoateliér, rozhlasové a televízne štúdio, strižne). Európsky charakter fakulty zvýrazňuje spolupráca so zahraničnými univerzitami, výučba niektorých predmetov v anglickom jazyku aj orientácia študijných odborov na európske reálie. Momentálne študuje na Fakulte masmédií 695 poslucháčov.

O PEVŠ
Paneurópska vysoká škola (PEVŠ) je súkromná vysoká škola, ktorá od svojho založenia v roku 2004 patrí medzi najmodernejšie vedecko-vzdelávacie inštitúcie na Slovensku. Svojim študentom poskytuje kvalitné vzdelanie na piatich fakultách (vrátane jedinej fakulty psychológie na Slovensku), v 18-tich akreditovaných študijných programoch. PEVŠ rozvíja kreativitu, podporuje moderné riešenia, výmenu vedomostí, myšlienok a informácií, rozvíja spoluprácu s prestížnymi zahraničnými univerzitami. Na PEVŠ študuje takmer 5000 poslucháčov.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.