• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
10°Bratislava

Danube Wings budú opäť lietať do Splitu, Zadaru a Rijeky

  • 12:55 12.03.2013
  • BRATISLAVA
Danube Wings budú opäť lietať do Splitu, Zadaru a Rijeky

Domáci letecký dopravca Danube Wings bude aj počas tohtoročnej letnej sezóny prevádzkovať pravidelné linky do troch chorvátskych miest pri Jadranskom mori.

Z Bratislavy do Splitu bude lietať v utorok a piatok (od 14. júna), do Zadaru v sobotu (od 15. júna) a z Košíc do Rijeky vo štvrtok (od 20. júna). Ako v utorok informovali aerolínie, novinkou je rozšírenie letov do Splitu a ich ideálne napojenie na domácu linku medzi Bratislavou a Košicami.

"Som veľmi rád, že sa nám podarilo získať ďalší letový deň pre Split, ako aj zabezpečiť dlho žiadaný let z Košíc do Splitu (cez Bratislavu),“ povedal generálny riaditeľ Danube Wings Ján Rostáš.

"Split je naša najvyťaženejšia linka a verím, že dva lety týždenne pomôžu, okrem Košičanov, tým dovolenkárom, ktorí nemajú čas stráviť pri mori celý týždeň,“ dodal.

Danube Wings v minulom roku prepravili celkom 122 791 pasažierov. V porovnaní s rokom 2011, keď s najväčšími domácimi aerolíniami letelo 74 211 cestujúcich, je to viac o 65,5 % alebo o 48 580 osôb. Jedno lietadlo Danube Wings väčšinu uplynulého roka lietalo v rámci ACMI prenájmu, čiže so slovenskými pilotmi, stewardmi a servisom, na dvoch pravidelných linkách vo Švédsku - Gällivare - Kramfors a Kramfors - Štokholm/ Arlanda.

Ďalšie lietadlo operovalo z novej základne Danube Wings vo francúzskom Dole s viacerými pravidelnými linkami a zvyšné dve obsluhovali slovenské pravidelné lety z Bratislavy do Košíc, Splitu a Zadaru a z Košíc do Rijeky, ako aj chartrové lety najmä z Talianska a Nemecka. Koncom vlaňajška aerolinky sprevádzkovali tiež pravidelnú linku z Ostravy do Viedne.

Lety pod obchodnou značkou Danube Wings prevádzkuje spoločnosť VIP Wings, a.s. Aerolínie majú domovskú základňu na bratislavskom letisku. Spoločnosť VIP Wings je zapísaná v Obchodnom registri SR od 23. mája 2000, eviduje základné imanie 8,157 mil. eur.

Danube Wings majú vo svojej flotile štyri lietadlá typu ATR 72-202 s kapacitou 70 a 72 cestujúcich, ktoré dosahujú rýchlosť 460 kilometrov za hodinu. Pre nízke prevádzkové náklady je lietadlo vhodné na lety do 1 500 kilometrov. Výrobcom lietadla je francúzsko-talianske konzorcium Aerospatiale/Alenia.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Internetové nákupy na Slovensku po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť

Internetové nákupy na Slovensku po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť

DNES - 12:56Ekonomické

Internetové nákupy na Slovensku po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť.

Dve tretiny obyvateľov Slovenska sa stali terčom kyberpodvodníkov

Dve tretiny obyvateľov Slovenska sa stali terčom kyberpodvodníkov

DNES - 10:38Ekonomické

Takmer dve tretiny obyvateľov Slovenska sa dostali do situácie, keď sa im niekto snažil ukradnúť peniaze z účtu alebo platobnej karty.

Španieli nie sú spokojní s nadmerným turizmom, vzniklo antituristické hnutie

Španieli nie sú spokojní s nadmerným turizmom, vzniklo antituristické hnutie

DNES - 9:32Ekonomické

V Španielsku, druhej najnavštevovanejšej krajine sveta, sa šíri "antituristické" hnutie. To núti úrady, aby sa pokúsili zosúladiť záujmy miestnych obyvateľov s lukratívnym odvetvím ekonomiky.

Pepco sťahuje z predaja nebezpečné oblečenie a doplnky

Pepco sťahuje z predaja nebezpečné oblečenie a doplnky

VČERA - 19:31Ekonomické

Zákazníci by si mali skontrolovať, či tieto výrobky nemajú doma.