• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 23.4.2024Meniny má Vojtech
10°Bratislava

75% lekárov odmieta chemoterapiu

  • 9:55 12.03.2013
  • BRATISLAVA
75% lekárov odmieta chemoterapiu

Výskumy verejnej mienky a dotazníky ukazujú, že traja zo štyroch lekárov odmietajú chemoterapiu, pretože je neúčinná voči ochoreniu a má deštruktívne účinky na organizmus. Toto je príčinou toho, že mnoho lekárov a vedcov tvrdí o chemoterapii:

,,Veľká časť pacientov s nádorovým ochorením umrie v tejto krajine práve v dôsledku chemoterapie, ktorá nelieči rakovinu prsníka, hrubého čreva a pľúc. Táto skutočnosť je známa vyše desaťročie, ale lekári túto metódu naďalej používajú za účelom zdolania nádorov”.(Allen Levin, MD, UCSF, “The Healing of Cancer”, Marcus Books, 1990)

,,Naša „úspešná” liečba je plná rizík, vedľajších účinkov a praktických problémov, za to všetko musí takto liečený pacient zaplatiť daň, iba u veľmi malého počtu pacientov sa táto metóda liečby osvedčí a nádor sa na krátky čas stiahne.” (Edward G. Griffin “World Without Cancer”, American Media Publications, 1996)

„Vo väčšine prípadov nie je možné dokázať, že chemoterapia predlžuje život pacienta. Čiže je veľkým klamstvom v súvislosti s chemoterapiou to, že existuje priamy súvis medzi zmenšovaním nádorov a predĺžením života.” ( Philip Day, “Cancer: Why we’re still dying to know the truth”, Credence Publications, 2000)

,,180 lekárov z McGill Rakovinového centra, ktorí sú špecializovaní na nádory pľúc, bolo požiadaných, aby sa zúčastnili dotazníkového prieskumu, cieľom ktorého bolo zistenie dôvery lekárov voči aplikovaným terapiám. Boli požiadaní, aby si predstavili situácii, kedy sú sami postihnutí nádorovým ochorením, pre ktoré zo šiestich, v súčasnosti aplikovaných terapií by sa v tomto prípade rozhodli. Odpovedalo 79 lekárov, z nich 64 povedalo, že by sa nikdy nepodrobili takej liečbe, pri ktorej sa používa koncentrát cis platina, čo je jedným z chemoterapeutických liekov, pričom 58 zo 79 lekárov povedalo, že by odmietli všetky druhy terapie, lebo sú neúčinné a chemoterapia má silné, jedovaté účinky (Philip Day, “Cancer: Why we’re still dying to know the truth”, Credence Publications, 2000)

Chemoterapeutické lieky ničia mozgové bunky.

Lieky používané na zničenie nádorových buniek môžu byť podľa výskumov škodlivé pre zdravé mozgové bunky.

Skupina výskumníkov univerzity Rochester v New Yorku objavila niekoľko skupín takých mozgových buniek, ktoré môžu byť napádané a zraniteľné liekmi.

Medikamentózna liečba používaná v liečbe rakoviny spôsobuje mnoho neurologických vedľajších účinkov, napríklad záchvaty pomätenosti. Niektorí lekári tento stav pripisujú zraniteľnému psychickému stavu pacienta.

Podľa najnovšej štúdie, ak zničíme 40-80% nádorových buniek pacienta, zároveň sa zničí aj 70-100% mozgových buniek. Odumretie niekoľkých zdravých mozgových buniek trvá minimálne šesť týždňov.

Vedci poukázali aj na to, že poškodzujú aj tie časti veľkého mozgu, ktoré sú zodpovedné za pamäť a učenie, čo vysvetľuje aj príznaky „ chemo mozgu”. Profesor John Toy povedal: ,, aplikované dávky terapie sú potrebné v záujme liečby rakoviny, ale bunky organizmu sú poškodzované do takej miery, ako je to len možné.”

Vedci povedali, že by sa spolu s chemoterapiou mali podávať ochranné, imunizujúce látky. Ďalej nabádajú na ďalšie výskumy, aby sa zistili, ktoré bunky organizmu sú najviac ohrozované. BBC UK
Účinky liečivých húb na nádorové ochorenia…

Liečivé huby sa v laboratórnych pokusoch a pokusoch na zvieratách, resp. v klinických testoch ukázali ako úspešné v posilňovaní imunitného systému pri nádorových ochoreniach, pri zlepšení kvality života a môžu zabrániť tvorbe nových metastáz. Skúsenosti aj klinické výskumy dokazujú, že škodlivé vedľajšie účinky rádioterapie a chemoterapie môžu vo výraznej miere znížiť výťažky liečivých húb. Účinné látky (polysacharidy) liečivých húb možno použiť pre celú paletu nádorových ochorení, poskytujú všeobecnú a komplexnú ochranu.

Ďalšie informácie o liečivých hubách môžete získať na stránke www.provitex.sk.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.