• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
12°Bratislava

Sánkar Ninis by v Soči rád povzbudil aj švagra Bajčičáka

  • 13:35 01.02.2014
  • BRATISLAVA
Sánkar Ninis by v Soči rád povzbudil aj švagra Bajčičáka

Už na svoju tretie zimné olympijské hry v piatok ráno odcestoval s hlavnou časťou slovenskej výpravy aj sánkar Jozef Ninis. Tridsaťdvaročný rodák z Čadce sa v Soči predstaví zo Slovákov medzi prvými, keď úvodné dve jazdy v súťaži jednotlivcov absolvuje už v sobotu 8. februára.

Pred odchodom do dejiska ZOH nechýbal člen SŠŠR MV SR Štrbské Pleso ani na slávnostnom olympijskom sľube na Bratislavskom hrade. „Bolo to úžasné opäť sa sem vrátiť po ôsmich rokoch. Na sľube som bol už pred Turínom 2006, pred Vancouverom 2010 sa mi to nepodarilo. Slávnosť bola veľmi dojímavá, cítiť pred sebou hlavu štátu a kopec politikov je silný pocit,“ povedal pravidelný účastník vrcholných svetových podujatí a doplnil: „Bolo to príjemné stretnutie športovcov v uvoľnenej atmosfére. Teraz sa budeme postupne sústrediť na svoje výkony a pripravovať na olympiádu.“
Obrazom: Slávnostný sľub členov výpravy Slovenskej republiky na XXII. zimných olympijských hrách 2014 v Soči

Nemá konkrétnu métu

Pred ZOH 2014 si Ninis neurčil métu v podobe nejakého umiestnenia. „Mojim osobným cieľom je vzorne reprezentovať našu krajinu a moje rodné mesto. Chcem predviesť štyri kvalitné jazdy, aby som bol spokojný sám so sebou. Chcem zo seba vydať maximum, na ktorom som pracoval štyri roky. To bude dostačujúce,“ povedal odchovanec sánkarského oddielu TJ Lokomotíva Čadca.

Necelý týždeň pred odletom do Soči sa mu podarilo dosiahnuť výborný výsledok, keď na majstrovstvách Európy skončil na siedmom mieste. Potvrdil tak, že dráha v lotyšskej Sigulde mu vyslovene sedí. Aj olympijské koryto v Soči si už v minulosti vyskúšal. „V minulom roku sme tam absolvovali Svetový pohár a v tejto sezóne týždňové sústredenie. Dráha v Soči mi celkom sadne, no veľmi dôležitý bude materiál, ktorý bude rozhodovať o dobrom čase. Nebude to len o jazdeckých vlastnostiach, ale aj o materiáli,“ myslí si Jozef Ninis.
Pozrel by si švagra

Počas svojho pobytu v horskej oblasti neďaleko čiernomorského letoviska by rád navštívil aj iné súťaže. „V prvom rade chcem podporiť svojich kolegov a rád by som sa pozrel aj na svojho švagra Martina Bajčičáka,“ prezradil Ninis a doplnil: „Rád navštívim to, čo mi umožní voľný čas a ďalšie okolnosti. Rád by som si pozrel aj bobistov či hokej, ale tentokrát mi to asi nevyjde.“

V súvislosti so ZOH 2014 v Soči je veľmi pretriasanou témou bezpečnosť. Tridsaťjedenročný sánkar týmto správam nevenoval veľkú pozornosť. „Zachytil som to len tak okrajovo. Vzhľadom k tomu, že doteraz som mal hlavnú súťaž, zaoberal som sa len svojimi pretekmi,“ dodal Jozef Ninis.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.