• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
13°Bratislava

Chodci neprežili zrážky s autami, neboli označení

  • 13:58 20.01.2014
  • BRATISLAVA
Chodci neprežili zrážky s autami, neboli označení

Pri nehode zomrel cyklista, mal prilbu i reflexné prvky. Vodič má niekoľko záznamov, alkohol mu nezistili.

Tragická nehoda sa stala v nedeľu večer na Seneckej ceste v Bratislave. Štyridsaťpäťročný vodič VW Tiguan zrazil 45-ročnú ženu, ktorá prechádzala cez cestu mimo priechodu pre chodcov.

Žena zomrela po prevoze do nemocnie. Vodičovi alkohol nezistili. Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová, presné okolnosti nehody a mieru zavinenia polícia vyšetruje. V prípade je začaté trestné stíhanie pre usmrtenie.

Smrť na priamej ceste

Tragická nehoda sa stala cez víkend medzi obcami Holčíkovce a Malá Domaša vo Vranovskom okrese. Tridsaťdeväťročný vodič Audi A4 na priamom úseku cesty zrazil 32-ročného muža. Chodec bol v tmavom oblečení a nemal žiadne reflexné prvky. V nemocnici zomrel. Ako agentúru SITA informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik, vodičovi alkohol nezistili. Presné okolnosti nehody a mieru zavinenia vyšetrujú.

Polícia znovu upozorňuje chodcov, aby nezabúdali na reflexné prvky. "Okrem toho, že je to ich zákonná povinnosť, mali by tak robiť v prvom rade pre vlastnú bezpečnosť. Ak totiž vodič zbadá chodca na poslednú chvíľu, už len veľmi ťažko dokáže zareagovať a zrážke zabrániť," dodal Džobanik.

Zachytil cyklistu

Tragická nehoda sa stala v pondelok krátko po 06:15 na ceste medzi Považanmi a Novým Mestom nad Váhom. Tridsaťjedenročný vodič nákladného Iveca zachytil pri obiehaní 72-ročného cyklistu. Starý pán zomrel na mieste.

Šoférovi alkohol nezistili, no v evidenčnej karte vodiča nákladného vozidla má zaznamenaných šestnásť skutkov (okrem iného napr. nehoda, jazda pod vplyvom alkoholu či prekročená rýchlosť), informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. V čase tragédie mierne mrholilo. Dôchodca mal na sebe reflexnú vestu, dokonca aj ochrannú prilbu a na bicykli mal vzadu červenú blikačku a pri bicykli policajti našli aj baterku s bielym svetlom. Presné okolnosti nehody a mieru jej zavinenia policajti vyšetrujú.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Muž sa vyhrážal žene, že ju zapáli aj s celým bytom

Muž sa vyhrážal žene, že ju zapáli aj s celým bytom

DNES - 10:12Domáce

Muž vykrikoval, že zapáli celý byt a od ženy žiadal peniaze.

Večerné bohoslužby na Zelený štvrtok pripomínajú Ježišovu Poslednú večeru

Večerné bohoslužby na Zelený štvrtok pripomínajú Ježišovu Poslednú večeru

DNES - 8:41Domáce

Katolíci, evanjelici a ďalší kresťania vstúpili Palmovou nedeľou, nazývanou aj ako Kvetná nedeľa, do Svätého týždňa.

Školákom sa vo štvrtok začínajú veľkonočné prázdniny

Školákom sa vo štvrtok začínajú veľkonočné prázdniny

DNES - 7:41Domáce

Žiaci základných a stredných škôl majú od štvrtka veľkonočné prázdniny.

Na podporu RTVS sa v stredu v Bratislave uskutočnil protest

Na podporu RTVS sa v stredu v Bratislave uskutočnil protest

VČERA - 20:28Domáce

Stovky ľudí sa v stredu zúčastnili na Námestí slobody v Bratislave na proteste na podporu RTVS. Usporiadala ho iniciatíva Mier Ukrajine.