• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

Cez bratislavské Šafárikovo námestie nebude jazdiť MHD

  • 14:21 20.01.2014
  • BRATISLAVA
Cez bratislavské Šafárikovo námestie nebude jazdiť MHD

Pre automobilovú dopravu uzavrú Štúrovu ulicu v Bratislave 27. januára, otvorená ostane iba pre chodcov.

Cestujúci v bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MHD) sa od pondelka musia pripraviť na viaceré dopravné obmedzenia.

Pre budovanie električkovej trate zo Šafárikovho námestie na Bosákovu bude od pondelka v úseku Vajanského nábrežie - Štúrova ulica vylúčená električková i autobusová doprava. Od 27. januára bude Štúrova uzavretá aj pre automobilovú dopravu, otvorená ostane iba pre chodcov. Agentúru SITA o tom informoval bratislavský primátor Milan Ftáčnik.

Podľa informácií zo stránky Dopravného podniku Bratislava po zmenenej trase budú premávať autobusy linky X13. Z Hlavnej stanice po Námestie SNP pôjde linka X13 ešte po svojej stálej trase. Od Námestie SNP bude pokračovať cez Špitálsku a Rajskú, kde bude možné prestúpiť na trolejbusy 202 a 205. Linka X13 bude ďalej jazdiť cez Dunajskú a Námestie SNP a odtiaľ na Hlavnú stanicu po nezmenenej trase.

Do Petržalky po okružnej trase

Linka X13 nebude od pondelka zastavovať na zastávkach Šafárikovo námestie, Malá scéna a Nové SND. Po skrátenej trase budú premávať autobusy č. 78 na trase Dolné hony - Nové SND. Autobus neobslúži zastávky Malá scéna v smere na Most SNP a Šafárikovo námestie. Konečná zastávka autobusu pri Novom SND je na Krupkovej ulici, linka 78 smerom na Dolné hony pôjde od zastávky Malá scéna na Dostojevského rade po svojej stálej trase.

Po okružnej trase budú jazdiť aj autobusy linky č. 95 do Petržalky. Autobusy budú z Petržalky po Malú scénu na Dostojevského rade premávať bez zmeny. Od zastávky Malá scéna pôjdu cez Vajanského a Rázusovo nábrežie, odbočia na Most SNP, cez Panónsku cestu pôjdu na Einsteinovu. Linka bude ďalej jazdiť cez železničné priecestie Pri Starom háji, Černyševského, Muchovo námestie, Farského a Jantárovú cestu. Odtiaľ smerom na Vyšehradskú pôjde 95 už po svojej stálej trase. Smerom do Petržalky nebude linka č. 95 stáť na zastávkach Šafárikovo námestie, Malá scéna, Landererova a Most Apollo.

Zmeny pre električky

Zmeny v mestskej hromadnej doprave sa pre prestavbu Starého mosta dotknú aj električkovej dopravy. Po okružnej trase budú premávať električky linky č. 2 z centra Bratislavy do Nového Mesta. Električky nebudú zastavovať na Šafárikovom námestí a Námestí SNP. Od zastávky Jesenského budú električky pokračovať cez Námestie Ľ. Štúra, Rázusovo nábrežie, Nábr. arm. gen. L. Svobodu, cez tunel, Kapucínsku, Župné námestie a Obchodnú ulicu. Od zastávky Poštová k ŽST Nové Mesto pôjde linka č. 2 po svojej stálej trase.

Na zastávke Šafárikovo námestie nebudú od pondelka zastavovať ani električky na linke č. 4 z Dúbravky na Zlaté piesky. Medzi zastávkami Most SNP a Kamenné námestie budú električky jazdiť cez Mostovú a Jesenského ulicu. Zo Zlatých pieskov do Dúbravky budú električky jazdiť bez zmeny. Električky linky č. 6 (zlúčenie liniek 6 a 7) budú premávať obojsmerne po trase Karlova Ves, Nábr. arm. gen. L. Svobodu, Rázusovo nábrežie, Mostová, Jesenského, Námestie SNP, ďalej cez Obchodnú, Radlinského, Račianske mýto, Račianska, ŽST Vinohrady. Električky nebudú zastavovať na Šafárikovom námestí.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Raši: Riešenia kompenzácií výdavkov na 13. dôchodky predstavia ministri

Raši: Riešenia kompenzácií výdavkov na 13. dôchodky predstavia ministri

DNES - 14:20Domáce

Riešenie kompenzácií výdavkov na schválené 13. dôchodky predstavia v najbližšom období minister financií Ladislav Kamenický a práce Erik Tomáš.

KDH nevylučuje podporu Rašiho ako predsedu parlamentu

KDH nevylučuje podporu Rašiho ako predsedu parlamentu

DNES - 13:51Domáce

Koaličná zmluva sa otvárať nebude, Richard Raši počíta so svojou nomináciou na post predsedu parlamentu.

Po zrážke nákladného auta a dodávky uzavreli cestu

Po zrážke nákladného auta a dodávky uzavreli cestu

DNES - 13:47Domáce

Z automobilov vytekajú prevádzkové kvapaliny, viezlo sa v nich 5 osôb.

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

DNES - 7:57Domáce

Európska únia nemá možnosť a ani nesmie namietať proti výsledkom parlamentných volieb v členskej krajine zmenami v podpore formou eurofondov, tvrdí publicista Juraj Hrabko.

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

VČERA - 17:15Domáce

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podporuje občiansku zbierku Munícia pre Ukrajinu.