• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Gennaro Gattuso je podozrivý z ovplyvňovania zápasov

  • 18:06 17.12.2013
  • RÍM
Gennaro Gattuso je podozrivý z ovplyvňovania zápasov

Futbalového majstra sveta z roku 2006 Gennara Gattusa vyšetrujú v Taliansku v súvislosti s ovplyvňovaním zápasov, informovala talianska polícia.

Tridsaťpäťročný bývalý hráč milánskeho AC je podozrivý zo "združovania sa so zločincami s úmyslom spáchať športové podvody." Policajti zadržali ďalšie štyri osoby. "Rino (Gattuso) je v šoku. V tejto chvíli nemôžeme komentovať, čo sa deje. Právnici sú v kontakte so štátnym zástupcom," uviedol Gattusov agent Andrea D'Amico.

Z podielu na stávkových machináciách je podozrivý aj o dva roky starší bývalý defenzívny stredopoliar Cristian Brocchi. Gattuso a Brocchi údajne boli v spojení so štyrmi osobami, ktoré v utorok zatkli na základe výsledkov vyšetrovania prokuratúry v Cremone. Polícia zadržala Salvatoreho Spadara, Cosima Rinciho, Fabia Quadriho a Francesca Bazzaniho, ktorého v predchádzajúcich výstupoch z tejto záležitosti označovali ako "Mr. X".

Gattuso vraj bol v kontakte najmä s druhým spomenutým a Bazzanim. Stopy vedú k Giuseppemu Signorimu, ktorého v auguste 2011 na päť rokov vylúčili z futbalového diania v rámci škandálu Calcioscomesse. Nová fáza aféry pod názvom "Posledná stávka" sa podľa Talianov týka 90 zápasov z rokov 2009 - 2013, medzi nimi duelov Juventusu Turín, AC aj Interu Miláno. Podozrenia voči Gattusovi a Brocchimu potvrdil prokurátor Roberto Di Martino.

"V súvislosti s tridsiatimi zápasmi Serie A došlo ku kontaktu medzi Bazzanim, hráčmi a zástupcami klubov," uviedol prokurátor Di Martino na tlačovej konferencii, ktorý doplnil, že podozrivé je aj stretnutie AC Miláno - Chievo Verona z 20. februára 2011. Práve v tom čase Gattuso ako hráč "rossoneri" bol prostredníctvom mobilného telefónu v kontakte s Bazzanim. Vyšetrovanie ukazuje, že ten bol v spojení aj s Almirom Gegičom, bývalým futbalistom MFK Košice, Matadoru Púchov a Tatrana Prešov. Bosniaka zatkli pre podiel na ovplyvňovaní zápasov v talianskom futbale, ale prepustili ho v apríli tohto roka.

"Cristian je pokojný. Vyšetrovanie neznamená, že je vinný. Sme pripravení obhájiť jeho reputáciu. Chcel by som všetkých poprosiť, aby nerobili unáhlené závery. Nie je to nič vážne. Ide o žiadosť sprostredkovať lístky na stretnutia od určitých ľudí," uviedol Brocchiho agent Davide Lippi.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.