3 mesiace som nejedla nič, len sardinky: Šokuje ma, čo mi to spravilo s telom
- 18:35 29.09.2024
- Svet
Bývalá vojenská terapeutka hovorí o svojej skúsenosti s drastickou diétou.
62-ročná Jane Crummettová, bývalá vojenská terapeutka, sa odhodlala k drastickej zmene jedálnička. Ako uviedla v rozhovore pre internú lekárku a zástankyňu keto stravovania Annette Bosworthovú, kvôli vážnym zdravotným problémom sa rozhodla po dobu troch mesiacov jesť striktne len sardinky z plechovky.
Diétou proti bolesti
Crummettová sa na dôchodku stretla s intenzívnou bolesťou chodidiel, zápalom a podľa vlastných slov aj so závislosťou na jedle. V čase, keď vážila vyše 100 kíl a zápasila s ťažkosťami pri kráčaní, veteránka prešla na „mäsožravú“ diétu (typ stravovania, pri ktorom je dovolené jesť len živočíšne produkty ako mäso, vajcia a mliečne výrobky), vďaka ktorej zhodila takmer 30 kíl. Keďže sa však zasekla na mŕtvom bode, rozhodla sa pre ďalšiu drastickú zmenu.
Jane Crummettová narazila na sardinkovú diétu v čase, keď ju prenasledovali zdravotné problémy; Foto: YouTube.com/Dr. Boz
V tomto období sa Jane stretla s diétnym plánom floridskej lekárky Annette Bosworthovej, na sociálnych sieťach známej aj ako „Doktorka Boz“. Tá tvrdí, že 72-hodinový pôst, pri ktorom je dovolené jesť len sardinky, „nakopne metabolizmus a posunie telo do pokročilej ketózy s rýchlym spaľovaním tuku“.
Crummettovej napokon tri dni nestačili, a so sardinkovou diétou skončila až po troch mesiacoch. Počas nich zjedla štyri plechovky rýb denne spolu s MCT olejom, ktorý dodáva telu energiu a zásobu vitamínov.
Ako sama tvrdí, sardinková diéta Crummetovú neobrala o energiu – naopak jej dodala silu, zredukovala jej množstvo cukru v krvi a zmiernila bolesť. Počas prvých dvoch týždňov jej tiež pomohla schudnúť 5 kíl.
Pozor na riziká
Hoci konzumácia sardiniek v primeranom množstve nepredstavuje pre telo veľkú záťaž, nadmerné množstvo v organizme môže viesť k hromadeniu ortuti. Ryby v plechovke okrem toho neobsahujú žiadnu vlákninu potrebnú pre správny chod čriev a trávenia, takže bez jej doplnenia formou vhodných potravín alebo doplnkov môže dôjsť k zápche.
S rizikami sa spája aj nálev v konzerve. Ak ide o sardinky v slanom náleve, ich časté jedenie môže prispieť k hromadeniu soli v organizme, čo zaťažuje cievy a obličky.
Pozor, táto chyba pri tankovaní vám rozsvieti kontrolku!
Amatérska chyba, ktorú opakujú mnohí vodiči pri tankovaní, vám môže rozsvietiť kontrolku v aute.
Vašo Patejdl sa narodil pred 70 rokmi
Široká obec fanúšikov fanúšikov slovenskej hudobnej scény si v týchto dňoch pripomína nedožité jubileum úspešného skladateľa, aranžéra, hráča na klávesové nástroje a speváka Vaša Patejdla.
7 druhov korenín, ktoré sa falšujú, a ako overiť ich pravosť
V obchodoch často nakupujeme koreniny, ktoré sa miešajú s prímesou ďalších zložiek. Najviac sa falšuje týchto 7 druhov korenia.
Ako správne mraziť huby: Takto vám vydržia kvalitné počas celého roka
Tu je niekoľko rád, ako správne očistiť, zmraziť a neskôr využiť nazbierané huby.
Nobelovu cenu za chémiu získali traja vedci za výskum v oblasti bielkovín
Nobelovu cenu za chémiu za rok 2024 získal David Baker z Washingtonskej univerzity a Briti Demis Hassabis s Johnom Jumperom zo spoločnosti Google DeepMind za výskum týkajúci sa bielkovín.