Toto je dôvod, prečo nesmiete dávať chlieb do chladničky
- 6:51 15.07.2024
- Svet
Skladovanie chleba v chladničke nie je bezpečné.
Odborníčka na bezpečnosť potravín prezradila, prečo by ste nikdy nemali skladovať chlieb v chladničke. Sarah Taylorová varovala, že uchovávanie chleba v chlade môže spôsobiť jeho stuchnutie. Ako uviedla pre Mail Online:
„Chladné podmienky v chladničke totiž spôsobia rekryštalizáciu škrobu, čo spôsobí, že chlieb získa zatuchnutú chuť a štruktúru. Ak zvyknete chleba spotrebúvať pomaly, lepšou voľbou je zamraziť ho.“
Ak chcete chlieb uchovať dlhšie čerstvý, Sarah odporučila kupovať krájaný chlieb. Uviedla, že v porovnaní s čerstvo upečeným bochníkom bude dlhšie trvať, kým sa na krájanom chlebe objaví pleseň. Priemerný chlieb zo supermarketu má tendenciu sa pokaziť do týždňa, zatiaľ čo lákavé čerstvo upečené bochníky sa pokazia ešte rýchlejšie.
Ako správne skladovať chlieb
Foto: New Africa/Shutterstock.com
Bez ohľadu na to, či chlieb skladujete v chlebníku alebo v pôvodnom plastovom obale, mali by ste sa podľa nej vždy snažiť skladovať ho na chladnom a suchom mieste.
Ďalej odporučila, aby ste chlieb v teplých podmienkach nezatvárali do plastových obalov. V plastovom vrecku sa môže teplé pečivo rýchlejšie pokaziť, pretože sa v ňom tvorí vlhkosť. Teplé pečivo preto vždy dávajte do priedušného vrecka a v letných mesiacoch chlieb skladuje radšej v chlebníku bez obalu. Ak nemáte inú možnosť, skladovanie chleba v chladnej a suchej skrinke môže tento proces spomaliť.
Jej poslednou radou, ako udržať chlieb dlhšie čerstvý, je držať ho mimo dosahu vody, pretože tá urýchľuje rozvoj plesní. Ako dodala:
„Vlhké prostredie je ideálnym prostredím na to, aby sa spóry plesní rozvíjali a šírili rýchlejšie ako za normálnych okolností, preto tento proces spomaľte tým, že bochník udržíte čo najsuchší."
Európska krajina varuje pred pestom, piati konzumenti skončili v nemocnici
Piati pacienti, ktorí skončili v nemocnici, podľa lekárov zjedli pesto s obsahom smrtiacej baktérie.
Britská herečka Jacqueline Bissetová, ktorá hrala aj s Belmondom, má 80 rokov
Winnifred Jacqueline Fraser-Bissetová, známa ako Jacqueline Bissetová, sa dnes dožíva 80 rokov.
Čo sa stane pri ohrievaní burgera v mikrovlnke? Po 30 minútach vás rýchlo prejde chuť
Polhodina zohrievania v mikrovlnke dokáže odhaliť pravú tvár burgera z rýchleho občerstvenia. Mnohí prejdú radšej na zdravšiu stravu.
Hrdina z Auschwitz-Birkenau, Žid Rudolf Vrba, sa narodil pred 100 rokmi
Patril k jedným z mála väzňov, ktorý prežil útek z najprísnejšie stráženého koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau v Poľsku.
Sú opití ľudia úprimnejší? Odborníci uviedli, či je vo víne skutočne pravda
Pitie alkoholu môže zmeniť fungovanie mozgu, ale účinky nie sú vždy jednoznačné.