• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Centrom Bratislavy bude jazdiť Vianočná električka

  • 16:41 06.12.2013
  • BRATISLAVA
Centrom Bratislavy bude jazdiť Vianočná električka

Centrom Bratislavy od piatku až do 23. decembra premáva vianočne vyzdobená historická električka.


Vianočnou električkou sa budú môcť cestujúci bezplatne povoziť každý deň od 16:00 do 20:00, štartovať bude zo zastávky Jesenského pred historickou budovou Slovenského národného divadla (SND). Na zvedavé otázky cestujúcich o histórii električky odpovedia profesionálni sprievodcovia. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

Vianočná električka je tento rok osvetlená novými LED svetelnými reťazami a vianočnú atmosféru cestovaniu v električke dodajú aj sviatočné koledy. Nechýba ani výzdoba interiéru vozidla, o ktorú sa aj tento rok postarali šikovné ruky klientov z centra pre ľudí s mentálnym postihnutím Lepší svet.

Dopravný podnik opäť ponúka možnosť vydražiť si Vianočnú električku na súkromný večierok. Dražbu spúšťajú v spolupráci s portálom ludialudom.sk a výťažok z dražby potom poputuje na rekonštrukciu historického trolejbusu Sanos, ktorý obnovujú zamestnanci Dopravného podniku spolu s Klubom historických autobusov. Na rekonštrukciu historického trolejbusu môžu cestujúci prispieť aj priamo vo Vianočnej električke ľubovoľnou sumou. Elektronická aukcia bude trvať do 23. decembra a viac informácií o podmienkach je na stránke aukcie.ludialudom.sk.

Vianočná električka jazdí denne od 16:00, s posledným odchodom o 20:00 zo zastávky Jesenského pred starou budovou SND, cez Štúrovu na Námestie SNP. Odtiaľ bude pokračovať cez Obchodnú ulicu, Radlinského po Vazovovej smerom na Krížnu a cez Špitálsku naspäť na Námestie SNP. Odtiaľ bude Vianočná električka pokračovať po Kapucínskej, cez tunel a vráti sa späť do centra mesta po Nábreží arm. gen. L. Svobodu a cez Mostovú na zastávku Jesenského. Vianočná električka jazdu po približne 40-minútovej trase štartuje na zastávke Jesenského každú celú hodinu. Pred starou budovou SND bude električka stáť vždy približne 20 minút, keď si ju cestujúci môžu prezrieť či odfotiť.

Cestujúcich tento rok povozí vianočne vyzdobená električka typu ČKD - Tatra T2, ktorú vyrábali spoločnosti TATRA Smíchov a ČKD Stalingrad od polovice 50. rokov do začiatku 60. rokov 20. storočia. V Bratislave v rokoch 1958 až 1988 jazdilo 67 takýchto električiek.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Jourová: Ani Európska komisia, ani slovenská vláda si neprajú, aby SR prišla o eurofondy

Jourová: Ani Európska komisia, ani slovenská vláda si neprajú, aby SR prišla o eurofondy

DNES - 21:25Domáce

Uviedla to podpredsedníčka Európskej komisie a eurokomisárka pre hodnoty a transparentnosť Věra Jourová na štvrtkovej tlačovej besede v Bratislave.

Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

DNES - 14:43Domáce

Ministerstvo spravodlivosti SR žiadalo od Najvyššieho súdu SR iba záznamy o procese prerozdeľovania spisov cez informačný systém.

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

DNES - 14:06Domáce

Diaľnica je pre nehodu neprejazdná.

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

DNES - 13:09Domáce

Na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu sa vo štvrtok mal začať proces v kauzách Donovaly a Báč, ktoré sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.