• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 18.4.2024Meniny má Valér
Bratislava

Letenky z Bratislavy patria k najlacnejším v strednej Európe

  • 10:40 05.03.2013
  • BRATISLAVA
Letenky z Bratislavy patria k najlacnejším v strednej Európe

Cena leteniek z Bratislavy je najlacnejšia spomedzi stredoeurópskych hlavných miest.

Medzi vybranými tridsiatimi najväčšími európskymi letiskami sú ceny lietania z bratislavského letiska na deviatom mieste. Vyplýva to z rebríčka vyhľadávača Aletenky.sk, ktorý porovnával priemerné ceny leteniek po Európe.

Zatiaľ čo jeden kilometer letu z Bratislavy stojí priemerne 0,0624 eur, z Budapešti 0,0694 eur, z Varšavy 0,0912 eur a z Viedne 0,1587 eur. Pražské letisko bolo štvrtým najdrahším zo všetkých porovnávaných, za kilometer letu cestujúci zaplatia až 0,1824 eur.

Viac stoja už len lety z londýnskeho letiska Heathrow (0,1871 eur), Helsínk (0,2129 eur) a Zürichu (0,2222 eur). Najmenej stoja letenky z letísk Katovice (0,0503 eur), Paríž - Beauvais (0,0526 eur) a Oslo - Rygge (0,0526 eur).

Bratislava sa zaradila v rebríčku medzi tretinu letísk s najlacnejšími letenkami, pretože najväčší prepravca na letisku v metropole SR, írska nízkonákladová spoločnosť Ryanair, sa snaží posúvať ceny leteniek na čo najnižšiu hranicu. Letisko v Budapešti je zas základňou nízkonákladovej spoločnosti Wizz Air, ktorá tlačí ceny nadol podobne ako Ryanair. Viedenské letisko síce ponúka oveľa viac destinácií, ale za menej výhodné ceny.

Týždeň parkovania na letisku v Bratislave stojí 73 eur, čo ho radí na dvanáste miesto rebríčka. Vo Viedni je to 99,1 eur, čo je piata najvyššia cena. Parkovanie na budapeštianskom letisku je zas piate najlacnejšie, stojí 30,87 eur na týždeň.

V Prahe vyjde parkovanie na letisku na 35,35 eur, čo je ôsma najnižšia cena. Varšave s cenou 40,88 eur patrí jedenásta priečka. Najlacnejšie parkovacie miesta ponúka letisko v Katoviciach, kde sedem dní státia vyjde na 16,59 eur. Najdrahšie je parkovanie na londýnskom letisku Heathrow, kde stojí 164,96 eur.

Najnižší poplatok za cestu do centra mesta zaplatia cestujúci v Bratislave. Cena za prestupný lístok na autobus mestskej hromadnej dopravy je 0,90 eur. Na popredných priečkach v prvej päťke sa umiestnili aj ostatné hlavné mestá krajín V4. Lístok na mestskú hromadnú dopravu vo Varšave stojí 1,1 eur, v Prahe 1,26 eur a v Budapešti 1,67 eur. Vo Viedni stojí cesta z letiska do centra mesta približne 3,8 eur, čo je jedenáste miesto. Najdrahšia cena za mestskú dopravu je z letiska Oslo - Rygge, a to 21,43 eur.

Aletenky.sk je portál na vyhľadávanie časovo a cenovo najvýhodnejších letov. Stránka prehľadáva viac ako stotisíc liniek a nachádza lety mnohých aerolínií, vrátane všetkých nízkonákladových spoločností, ako sú Ryanair, easyJet a Wizz Air.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
SaS navrhuje zníženie spotrebnej dane a DPH z benzínu a nafty

SaS navrhuje zníženie spotrebnej dane a DPH z benzínu a nafty

VČERA - 12:30Ekonomické

Aktuálne vysoké ceny benzínu a nafty sa môžu znížiť poklesom spotrebnej dane a dane z pridanej hodnoty, navrhuje to opozičná strana SaS.

Zákaz vstupu do lesov Tribeča sa rozšíril do okresu Topoľčany

Zákaz vstupu do lesov Tribeča sa rozšíril do okresu Topoľčany

VČERA - 10:40Ekonomické

Zákaz vstupu do lesov sa rozšíril na ďalší región Nitrianskeho kraja.

SaS prišla s riešením vysokých cien benzínu. Toto by mala urobiť vláda

SaS prišla s riešením vysokých cien benzínu. Toto by mala urobiť vláda

14:23 16.04.2024Ekonomické

Cena benzínu by podľa liberálov mohla klesnúť aj o 20 centov.

Zmeny pri fungovaní nabíjačiek elektromobilov: Hotovosťou už nezaplatíte

Zmeny pri fungovaní nabíjačiek elektromobilov: Hotovosťou už nezaplatíte

16:23 15.04.2024Ekonomické

Všetky funkčné terminály pre elektromobily a hybridné autá v EÚ budú mať k dispozícii len jednu platobnú metódu.

PS vyzýva vládu, nech urobí všetko preto, aby mohla SR čerpať eurofondy naďalej

PS vyzýva vládu, nech urobí všetko preto, aby mohla SR čerpať eurofondy naďalej

12:16 15.04.2024Ekonomické

Opozičné Progresívne Slovensko vyzýva premiéra Roberta Fica a vládu, aby garantovali, že Slovensko bude môcť čerpať eurofondy aj na ďalšie roky.