• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 7.11.2024Meniny má René
Bratislava

Nehľadajte ho v oleji ani type. Tajomstvo dokonale chrumkavých zemiakov sa skrýva v utierke

  • 9:50 27.05.2023
  • Londýn
Nehľadajte ho v oleji ani type. Tajomstvo dokonale chrumkavých zemiakov sa skrýva v utierke

Väčšina ľudí pri príprave pečených zemiakov zabúda na dôležitý krok. Ako dosiahnuť dokonalú chrumkavosť pomocou utierky?

Jeden z najobľúbenejších spôsobov prípravy zemiakov je ich pečenie, ktoré si nevyžaduje veľa námahy pri príprave, a takisto je pomerne rýchle a nenáročné. Napriek tomu len málokto ovláda jeho postup tak, aby bol spokojný s výsledkom.

Ak nám zemiaky nechrumkajú v ústach, často ich považujeme za nedokonalé. Dopátrať sa dôvodu je však pre nejedného kuchára takmer nemožné, a tak na pomoc prichádza rada od skúsenej kuchárky.

Poppy O'Tooleová je na sociálnych sieťach známa ako Kráľovná zemiakov, pretože svojim sledovateľom najčastejšie radí v oblasti prípravy tohto všestranného pokrmu. Portálu Mirror najnovšie priblížila, ako sa dá dosiahnuť dokonalá chrumkavosť zemiakov pomocou kuchynskej utierky.

„Najprv si predvaríme zemiaky, ja ich varím o niečo dlhšie ako väčšina ľudí, lebo chcem, aby boli naozaj prevarené. Potom ich dobre premiešame a necháme odpariť,“ vysvetľuje O'Tooleová.

„Keď ich vysušíte, umiestnite ich do odkvapkávača a zakryte kuchynskou utierkou. Ak ich takto necháte odpariť, nakoniec budú naozaj chrumkavé,“ pokračuje kuchárka.

Podľa O'Tooleovej je dôležité vopred umiestniť nádobu s olejom do rozohriatej rúry a následne do nej vložiť zemiaky, akoby ste ich chceli vyprážať.

„Asi v polovičke pečenia pridávam trochu zeleninového alebo kuracieho vývaru, štipku semolinovej múky a citrónovú kôru,“ pokračuje O'Tooleová.

Kuchárka zakončí netradičný recept pridaním niekoľkých plátkov citróna a premiešaním celého obsahu. Vývar by sa mal na zemiakoch karamelizovať a múka im dodá ďalšiu vrstvu chrumkavosti. Citróny zas poslúžia na ozvláštnenie chuti, ak po nich však netúžite, nemusíte ich do zmesi pridávať.

Zemiaky najprv pečieme asi 10 minút na 180 stupňoch. Po pridaní zvyšných surovín a premiešaní ich pečieme ešte 30 minút na 200 stupňoch. Na záver ich môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou.

Zdroj: Info.sk, DP, mirror.co.uk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Na vrchole hory Fudži sa konečne objavil sneh

Na vrchole hory Fudži sa konečne objavil sneh

VČERA - 13:21Zaujímavosti

Na vrchole hory Fudži v Japonsku sa po vyše mesiaci čakania objavila jeho typická snehová pokrývka.

Takto huby vydržia dlhšie čerstvé, uložte k nim tento predmet

Takto huby vydržia dlhšie čerstvé, uložte k nim tento predmet

VČERA - 7:35Zaujímavosti

Ak sa chcete vyhnúť ich vysychaniu a tvorbe mazľavého povlaku, urobte pri skladovaní húb túto vec.

Biele fľaky na bielizni? Pozor na túto chybu pri praní!

Biele fľaky na bielizni? Pozor na túto chybu pri praní!

21:57 05.11.2024Zaujímavosti

Nachádzate na oblečení biele škvrny aj po vypratí a usušení? Na vine môže byť táto chyba.

Ako zahnať rannú únavu? Pomôže aj sprcha, toto musíte vyskúšať

Ako zahnať rannú únavu? Pomôže aj sprcha, toto musíte vyskúšať

20:12 05.11.2024Zaujímavosti

Núti vás chladné počasie ostať dlhšie v posteli? Vyskúšajte tento trik so sprchou.

Zomrel legendárny hudobník a producent Quincy Jones

Zomrel legendárny hudobník a producent Quincy Jones

20:13 04.11.2024Zaujímavosti

Vo veku 91 rokov zomrel v nedeľu vo svojom dome v losangeleskej štvrti Bel Air významný americký hudobník, dirigent, skladateľ, producent a hráč na trúbku Quincy Jones.