• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 4.10.2024Meniny má František
11°Bratislava

Nehľadajte ho v oleji ani type. Tajomstvo dokonale chrumkavých zemiakov sa skrýva v utierke

  • 9:50 27.05.2023
  • Londýn
Nehľadajte ho v oleji ani type. Tajomstvo dokonale chrumkavých zemiakov sa skrýva v utierke

Väčšina ľudí pri príprave pečených zemiakov zabúda na dôležitý krok. Ako dosiahnuť dokonalú chrumkavosť pomocou utierky?

Jeden z najobľúbenejších spôsobov prípravy zemiakov je ich pečenie, ktoré si nevyžaduje veľa námahy pri príprave, a takisto je pomerne rýchle a nenáročné. Napriek tomu len málokto ovláda jeho postup tak, aby bol spokojný s výsledkom.

Ak nám zemiaky nechrumkajú v ústach, často ich považujeme za nedokonalé. Dopátrať sa dôvodu je však pre nejedného kuchára takmer nemožné, a tak na pomoc prichádza rada od skúsenej kuchárky.

Poppy O'Tooleová je na sociálnych sieťach známa ako Kráľovná zemiakov, pretože svojim sledovateľom najčastejšie radí v oblasti prípravy tohto všestranného pokrmu. Portálu Mirror najnovšie priblížila, ako sa dá dosiahnuť dokonalá chrumkavosť zemiakov pomocou kuchynskej utierky.

„Najprv si predvaríme zemiaky, ja ich varím o niečo dlhšie ako väčšina ľudí, lebo chcem, aby boli naozaj prevarené. Potom ich dobre premiešame a necháme odpariť,“ vysvetľuje O'Tooleová.

„Keď ich vysušíte, umiestnite ich do odkvapkávača a zakryte kuchynskou utierkou. Ak ich takto necháte odpariť, nakoniec budú naozaj chrumkavé,“ pokračuje kuchárka.

Podľa O'Tooleovej je dôležité vopred umiestniť nádobu s olejom do rozohriatej rúry a následne do nej vložiť zemiaky, akoby ste ich chceli vyprážať.

„Asi v polovičke pečenia pridávam trochu zeleninového alebo kuracieho vývaru, štipku semolinovej múky a citrónovú kôru,“ pokračuje O'Tooleová.

Kuchárka zakončí netradičný recept pridaním niekoľkých plátkov citróna a premiešaním celého obsahu. Vývar by sa mal na zemiakoch karamelizovať a múka im dodá ďalšiu vrstvu chrumkavosti. Citróny zas poslúžia na ozvláštnenie chuti, ak po nich však netúžite, nemusíte ich do zmesi pridávať.

Zemiaky najprv pečieme asi 10 minút na 180 stupňoch. Po pridaní zvyšných surovín a premiešaní ich pečieme ešte 30 minút na 200 stupňoch. Na záver ich môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou.

Zdroj: Info.sk, DP, mirror.co.uk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Bežný liek na cukrovku dokáže zvrátiť starnutie

Bežný liek na cukrovku dokáže zvrátiť starnutie

VČERA - 21:46Zaujímavosti

Vedci objavili prekvapivý účinok dobre známeho lieku, ktorý užívajú mnohí diabetici.

Ako zaspať do 5 minút: Lekár prezradil metódu, ktorá funguje ako vypínač mysle

Ako zaspať do 5 minút: Lekár prezradil metódu, ktorá funguje ako vypínač mysle

VČERA - 21:14Zaujímavosti

Lekár poradil jednoduchý spôsob, ako prinútiť myseľ „vypnúť“ a hneď zaspať.

Takto sa zbavíte škvŕn od potu a make-upu behom pár sekúnd

Takto sa zbavíte škvŕn od potu a make-upu behom pár sekúnd

VČERA - 6:57Zaujímavosti

Na odstránenie odolných škvŕn vám postačia dva bežné predmety.

Video: Žena skryla v obchodoch bankovky, takýto vývoj však oľutovala

Video: Žena skryla v obchodoch bankovky, takýto vývoj však oľutovala

21:48 02.10.2024Zaujímavosti

Trend, v rámci ktorého sa ľudia pokúšajú finančne pomôcť novým rodičom, nabral nečakaný spád.

Ako zlepšiť úrodu hrušiek: 3 tipy pre väčšie a šťavnatejšie hrušky

Ako zlepšiť úrodu hrušiek: 3 tipy pre väčšie a šťavnatejšie hrušky

7:27 02.10.2024Zaujímavosti

Vďaka týmto tipom sa môžete tešiť zo šťavnatých hrušiek aj krásnych kvetov.