• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 24.9.2023Meniny má Ľuboš, Ľubor
13°Bratislava

Nehľadajte ho v oleji ani type. Tajomstvo dokonale chrumkavých zemiakov sa skrýva v utierke

  • 9:50 27.05.2023
  • Londýn
Nehľadajte ho v oleji ani type. Tajomstvo dokonale chrumkavých zemiakov sa skrýva v utierke

Väčšina ľudí pri príprave pečených zemiakov zabúda na dôležitý krok. Ako dosiahnuť dokonalú chrumkavosť pomocou utierky?

Jeden z najobľúbenejších spôsobov prípravy zemiakov je ich pečenie, ktoré si nevyžaduje veľa námahy pri príprave, a takisto je pomerne rýchle a nenáročné. Napriek tomu len málokto ovláda jeho postup tak, aby bol spokojný s výsledkom.

Ak nám zemiaky nechrumkajú v ústach, často ich považujeme za nedokonalé. Dopátrať sa dôvodu je však pre nejedného kuchára takmer nemožné, a tak na pomoc prichádza rada od skúsenej kuchárky.

Poppy O'Tooleová je na sociálnych sieťach známa ako Kráľovná zemiakov, pretože svojim sledovateľom najčastejšie radí v oblasti prípravy tohto všestranného pokrmu. Portálu Mirror najnovšie priblížila, ako sa dá dosiahnuť dokonalá chrumkavosť zemiakov pomocou kuchynskej utierky.

„Najprv si predvaríme zemiaky, ja ich varím o niečo dlhšie ako väčšina ľudí, lebo chcem, aby boli naozaj prevarené. Potom ich dobre premiešame a necháme odpariť,“ vysvetľuje O'Tooleová.

„Keď ich vysušíte, umiestnite ich do odkvapkávača a zakryte kuchynskou utierkou. Ak ich takto necháte odpariť, nakoniec budú naozaj chrumkavé,“ pokračuje kuchárka.

Podľa O'Tooleovej je dôležité vopred umiestniť nádobu s olejom do rozohriatej rúry a následne do nej vložiť zemiaky, akoby ste ich chceli vyprážať.

„Asi v polovičke pečenia pridávam trochu zeleninového alebo kuracieho vývaru, štipku semolinovej múky a citrónovú kôru,“ pokračuje O'Tooleová.

Kuchárka zakončí netradičný recept pridaním niekoľkých plátkov citróna a premiešaním celého obsahu. Vývar by sa mal na zemiakoch karamelizovať a múka im dodá ďalšiu vrstvu chrumkavosti. Citróny zas poslúžia na ozvláštnenie chuti, ak po nich však netúžite, nemusíte ich do zmesi pridávať.

Zemiaky najprv pečieme asi 10 minút na 180 stupňoch. Po pridaní zvyšných surovín a premiešaní ich pečieme ešte 30 minút na 200 stupňoch. Na záver ich môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou.

Zdieľať tento článok na Facebooku
Zdroj: Info.sk, DP, mirror.co.uk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Video: Na hladine mora explodovala veľryba

Video: Na hladine mora explodovala veľryba

VČERA - 22:05Zaujímavosti

Svedkovia zachytili neuveriteľný moment na mori.

Video: Takto dokážete kabelku okamžite premeniť na ruksak

Video: Takto dokážete kabelku okamžite premeniť na ruksak

VČERA - 21:39Zaujímavosti

Akákoľvek kabelka s dlhým ramienkom sa dokáže zmeniť na kabelku. Stačí si ju správne prehodiť cez plecia.

Video: Turista sa priblížil k medvedici s medvieďatami. Toto robiť nemal

Video: Turista sa priblížil k medvedici s medvieďatami. Toto robiť nemal

VČERA - 21:01Zaujímavosti

Muž sa priblížil k medvedici a jej dvom mláďatám.

Konzumenti piva zostanú zhrození. O tomto postupe pri výrobe ste dodnes netušili

Konzumenti piva zostanú zhrození. O tomto postupe pri výrobe ste dodnes netušili

VČERA - 20:37Zaujímavosti

Pri niektorých jedlách a nápojoch je lepšie príliš nepremýšľať nad procesom ich výroby. Do zoznamu možno začleniť aj obľúbený zlatistý mok.

Ako zistiť, že vašu domácnosť zamorili myši? Tento nenápadný znak neprehliadajte

Ako zistiť, že vašu domácnosť zamorili myši? Tento nenápadný znak neprehliadajte

VČERA - 20:01Zaujímavosti

Hlodavce sú majstrom nenápadnosti, preto pri prehliadaní domácnosti treba vnímať aj drobné náznaky ich škodlivej prítomnosti. Ako sa ich zbaviť?