• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Toto je dôvod, prečo si nesmiete čistiť zuby po umytí tváre

  • 20:31 07.04.2023
  • Turecko
Toto je dôvod, prečo si nesmiete čistiť zuby po umytí tváre

Odborníčka upozorňuje na častú chybu pri osobnej hygiene.

Študentka medicíny odhalila skrytú príčinu vyrážok na brade a čeľusti. Výskumníčka a medička špecializujúca sa na dermatológiu vystupujúca pod menom Dr. Mehss často zdieľa tipy týkajúce sa starostlivosti o pleť na TikToku.

Odborníčka z Turecka sa podelila o ďalšiu cennú radu, vďaka ktorej môžete predísť akné na brade. Dôležité je podľa nej poradie, v akom si čistíte zuby a umývate tvár.
Vo virálnom videu ukázala, aké následky vám hrozia, ak nedodržíte správny postup čistenia tváre a zubov.

V popise odborníčka uviedla, že čistením zubov po umytí tváre robíte svojej pleti „medvediu službu". Vysvetlila, že zvyšky pasty z úst môžu spôsobiť vysušenie alebo podráždenie vašej pokožky. Zložky v paste a baktérie z úst môžu mať za následok tvorbu vyrážok. Zubári aj dermatológovia preto odporúčajú, aby ste si najprv umyli zuby a až potom sa venovali svojej tvári.

@dr.mehss If you brush your teeth after washing your face, you may be doing your skin a disservice. Residual toothpaste that dribbles onto your chin may cause your skin to dry out or become irritated, and some of the active ingredients in toothpaste can cause breakouts. Dermatologists and dentists agree brushing your teeth should always come before washing your face. #facewash #face #morningroutine #acnetreatment #tooth #teeth #acne #toothpaste #facecleaning #skincare #skincaretips #skintok #foryou #foryourpage #fyp ♬ hot ppl used it - Yaso

Dr. Mehss nie je prvou lekárkou, ktorá odporúča tento postup. V auguste 2022 doktorka Lindsey Zubritská tiež zdieľala video na TikToku o správnom poradí, v akom by ste si mali čistiť zuby a umývať tvár. Ako vysvetlila:

„Ak si čistíte zuby po tom, čo ste si už umyli tvár, ničíte si pleť. Baktérie z vašich úst v stečenej zubnej paste môžu spôsobiť akné na brade a zvyšky zubnej pasty s peroxidom vodíka, alkoholom, sódou bikarbónou a fluoridom pôsobia na vašej pokožke celú noc, čo vedie k strašnému podráždeniu a vysušeniu.“

@dermguru Chin acne could’ve been your toothpaste all along. #Dermguru #Acne #DermTok #SkinTok #SkincareHacks ♬ gford._ gets no maidens - $avøry-$adisticpai

Doktor Richard Lipari pre Well + Good tiež potvrdil, že čistenie zubov po čistení tváre „kontaminuje" vašu pokožku. Odborníci upozorňujú, že by ste sa mali vyhnúť aj čisteniu zubov v sprche a bezprostredne po raňajkách.

Zdroj: Info.sk, TM, wellandgood.com, Video: tiktok.com/@dr.mehss, tiktok.com/@dermguru
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Toto je dôvod, prečo by v nemocniciach malo pracovať viac žien

Toto je dôvod, prečo by v nemocniciach malo pracovať viac žien

DNES - 19:53Zdravie

Vedci sa pozreli na výkon lekárskeho personálu v nemocniciach.

Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

VČERA - 9:04Zdravie

Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. Prejaviť sa môže bolesťou hlavy, krvácaním z nosa, bolesťami na hrudníku či chronickou únavou.

Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

20:11 18.04.2024Zdravie

Najväčším nepriateľom spánku nie je ani káva, ani čaj. Bezsenné noci vám môže priviesť aj nápoj, ktorý si mnohí spájajú s pocitom uvoľnenia pred spaním.

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

7:15 18.04.2024Zdravie

Ak na liečbu problémov s lupinami vo vlasoch využívate dostupné a lacné prostriedky, možno si tým ešte viac škodíte.

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

22:06 16.04.2024Zdravie

Menštruácia je nepohodlný proces, ktorý ešte viac komplikujú letné horúčavy. Vedeli ste o tom, že nesprávna starostlivosť o zdravie vám môže privodiť ďalšie menej známe ťažkosti?