• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 19.3.2024Meniny má Jozef
Bratislava

Mamička nechala šoférovať batoľa, prípadom sa už zaoberá polícia

  • 8:56 30.01.2023
  • Košice
Mamička nechala šoférovať batoľa, prípadom sa už zaoberá polícia

Videom sa pochválila na sociálnej sieti, kde si ho polícia všimla.

Košická krajská polícia rieši prípad, keď mamička z východného Slovenska nechala šoférovať svoje batoľa. Videom sa pochválila na sociálnej sieti, kde si ho polícia všimla.

Žena sa podľa nej nevenovala plne vedeniu vozidla, vodičkou nie je jedna osoba, ktorá ovláda smer a rýchlosť, a dieťa nebolo umiestnené v autosedačke. "Za uvedené porušenia hrozí vodičke uloženie pokuty do 100 eur alebo v blokovom konaní do 50 eur," uvádza polícia na sociálnej sieti. Podľa nej vodička pravdepodobne nebola ani pripútaná bezpečnostným pásom.

Jej konanie označila za flagrantnú ukážku nezodpovedného správania sa, v dôsledku ktorého môže dôjsť k závažným následkom na živote a zdraví najmä dieťaťa na kolenách vodičky, ktorému pri náraze môže spôsobiť nezvratnú ujmu na zdraví.

"Apelujeme týmto na všetkých rodičov, ako aj vodičov, aby si uvedomili, ako dokáže aj nízka rýchlosť vozidla vplývať na nepripútaného človeka," dodala polícia s tým, že v prípade nutnosti prudkého brzdenia alebo iného náhleho zastavenia vozidla ho môže natlačiť na volant, kde sa nachádza dieťa, a pri vyšších rýchlostiach až vymrštiť z vozidla a v konečnom dôsledku až usmrtiť.

Batoľa za volantom

MAMA NECHALA ŠOFÉROVAŤ BATOĽA: PRÍPAD UŽ RIEŠI POLÍCIA Ani 5 mŕtvych študentov, ani každodenné nehody jednoducho s niekým nikdy nepohnú. Mamička z východného Slovenska nechala šoférovať svoje batoľa. Videom sa pochválila na sociálnej sieti, kde sme si ho všimli. Prípad už rieši Polícia SR - Košický kraj. Riaditeľ odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru plk. Tomáš Vrábel: Vodička motorového vozidla sa nevenovala plne vedeniu vozidla; vodička vozidla nie je jedna osoba, ktorá ovláda smer a rýchlosť vozidla; dieťa nebolo umiestnené v detskom zadržiavacom zariadení (v autosedačke). Za uvedené porušenia hrozí vodičke uloženie pokuty do 100 € alebo v blokovom konaní do 50 €. Konanie vodičky je flagrantnou ukážkou nezodpovedného správania sa, v dôsledku ktorého môže dôjsť k závažným následkom na živote a zdraví najmä dieťaťa na kolenách vodičky, ktorému pri náraze (pravdepodobne vodička nebola ani pripútaná bezpečnostným pásom) môže spôsobiť nezvratnú ujmu na zdraví na celý jeho život. Apelujeme týmto na všetkých rodičov, ako aj vodičov, aby si uvedomili, ako dokáže aj nízka rýchlosť vozidla vplývať na nepripútaného človeka, v prípade nutnosti prudkého brzdenia alebo iného náhleho zastavenia vozidla a tohto či už prudko natlačiť na volant (kde sa nachádza dieťa) a pri vyšších rýchlostiach až vymrštiť z vozidla a v konečnom dôsledku až usmrtiť a to za cenu popularity na sociálnych sieťach. Vyzývame vodičov vozidiel, aby vedeniu vozidla venovali patričnú pozornosť a zbytočne neriskovali život svoj alebo svojho okolia.

Uverejnil používateľ Polícia Slovenskej republiky Piatok 27. januára 2023
Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Matovič: Prioritou prezidenta má byť spravodlivé súdnictvo, nie amnestie

Matovič: Prioritou prezidenta má byť spravodlivé súdnictvo, nie amnestie

VČERA - 18:53Domáce

Prezident by mal podľa kandidáta na hlavu štátu Igora Matoviča robiť všetko pre to, aby spravodlivosť v štáte fungovala, a nie následne opravovať chyby spravodlivosti rozdávaním amnestií.

SHMÚ: Na väčšine územia treba v noci a ráno rátať s prízemným mrazom

SHMÚ: Na väčšine územia treba v noci a ráno rátať s prízemným mrazom

VČERA - 18:39Domáce

Na väčšine územia sa môže v noci na utorok (19. 3.) vyskytnúť prízemný mráz.

Vasiľ Špirko: Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po mojom trestnom oznámení, zastavili

Vasiľ Špirko: Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po mojom trestnom oznámení, zastavili

VČERA - 18:14Domáce

Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po trestnom oznámení prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Vasiľa Špirka pre sabotáž, je právoplatne zastavené.

Gallo: Návrh závažných zmien v RTVS by mal najskôr prejsť odbornou diskusiou

Gallo: Návrh závažných zmien v RTVS by mal najskôr prejsť odbornou diskusiou

VČERA - 17:51Domáce

Je nepochybné, že sú potrebné legislatívne zmeny, ktoré umožnia lepšie a efektívnejšie fungovanie RTVS, nemali by sa však predkladať bez predchádzajúcej odbornej diskusie.

Redakčná rada CME deklaruje, že v Markíze sa dodržiavajú žurnalistické štandardy

Redakčná rada CME deklaruje, že v Markíze sa dodržiavajú žurnalistické štandardy

VČERA - 17:13Domáce

Redakčná rada skupiny CME deklaruje, že v televízii Markíza sa dodržiavajú žurnalistické štandardy a televízia ich uplatňuje nadpriemerne.