• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
19°Bratislava

Frešo je nahnevaný, Žitňanská a Beblavý musia vysvetľovať

  • 10:20 03.03.2013
  • BRATISLAVA
Frešo je nahnevaný, Žitňanská a Beblavý musia vysvetľovať

Iniciatívu poslancov NR SR Lucie Žitňanskej a Miroslava Beblavého Tvoríme Slovensko považuje predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo za nešťastnú.

„Nemalo to radikálnu odozvu ani u verejnosti, ku ktorej to mierilo. Je nešťastné, že sa to stavalo tak veľmi ďaleko od SDKÚ-DS a o tom budeme debatovať,“ povedal Frešo v rozhovore pre agentúru SITA.

Podľa neho väčšinový názor v strane je, že si to vydiskutujú na straníckej pôde.

„Primárna je nezamestnanosť a ekonomika ako taká. Tomu sa SDKÚ-DS venuje. Z politického hľadiska je dôležitý spoločný postup stredopravých strán do župných volieb,“ zdôraznil.

Debaty vo vnútri strany sú podľa Freša zaujímavé pre straníkov. Pre verejnosť je dôležité, či SDKÚ-DS spolu tvorí alternatívu, alebo je jej lídrom. „Ja vo vedení hovorím, aby sme ju spolutvorili a tlačím na to, aby alternatíva vznikla,“ povedal.

Žitňanskú a Beblavého vyháňať zo strany nechce. „Ale na druhej strane je mnoho ľudí nahnevaných, vrátane mňa. Bol som poriadne nahnevaný, že pozvali cudzích poslancov, ale nepozvali vlastných. To nepovažujem za šťastné, ale povieme si to doma, ako v každej normálne rodine,“ dodal.
Duo na cestách, za Frešom banner

Žitňanská s Beblavým chcú obchádzať so svojím projektom Slovensko.

Frešo s vedením strany takéto stretnutia už na viacerých miestach absolvoval.

„Na rozdiel od nich za mnou je baner SDKÚ-DS,“ povedal s tým, že v regiónoch na stretnutiach majú plné sály a budú v tom pokračovať.

„Stretávame sa s ľuďmi tak ako mala vždy SDKÚ-DS vo zvyku. Stretávame sa s ľuďmi v okresoch. Rozprávame sa s nimi z očí do očí,“ povedal s tým, že ľudí najviac zaujíma nezamestnanosť, ukončenie živností, zhoršovanie podnikateľského prostredia. Katastrofou je zrušenie rovnej dane.

„Z politologického hľadiska padá len jedna otázka, či dokážeme držať spolu a v prípade výhry, či dokážeme spolu vládnuť,“ konštatoval.

Podľa Freša na tieto stretnutia chodí viac ľudí ako pred niekoľkými rokmi. Žitňanská s Beblavým vo februári odštartovali politický projekt Tvoríme Slovensko. Projekt Tvoríme Slovensko nie je podľa Žitňanskej jej rozmarom. „Nevznikol za deň a ani včera,“ povedala s tým, že tento projekt nie je na jeden večer.
Zo strany pozvali iba Vášáryovú

Žitňanská spolu s ďalším poslancom NR SR za SDKÚ-DS Miroslavom Beblavým pripravujú viacero stretnutí po väčších mestách. Nápady, ktoré z nich vzídu, chcú prenášať na politickú pôdu. „Táto práca nám môže priniesť agendu, za ktorú sa postaví kritická masa voličov, aby potom spojenie pravice nebolo len technológiou moci,“ konštatovala.

Na prvé stretnutie pozvali z vlastného poslaneckého klubu SDKÚ-DS len poslankyňu Magdu Vášáryovú, z iných strán prišiel nezaradený poslanec Radoslav Procházka a poslanec strany Most-Híd Andrej Hrnčiar.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
SHMÚ varuje pred vetrom na západnom Slovensku a na horách

SHMÚ varuje pred vetrom na západnom Slovensku a na horách

DNES - 13:00Domáce

Na západe Slovenska a v niektorých severných okresoch upozorňujú meteorológovia v piatok na silný vietor.

J. Naď: Najväčšou výzvou pre štáty NATO bude odolať dezinformačným útokom

J. Naď: Najväčšou výzvou pre štáty NATO bude odolať dezinformačným útokom

DNES - 13:00Domáce

Pre členské krajiny NATO bude najväčšou výzvou do ďalšieho obdobia odolať silným dezinformačným útokom a cieleným vplyvovým operáciám.

Výročie vstupu do Aliancie pripomína vlajka pred Prezidentským palácom

Výročie vstupu do Aliancie pripomína vlajka pred Prezidentským palácom

DNES - 11:47Domáce

Dvadsiate výročie vstupu Slovenskej republiky do Severoatlantickej aliancie pripomína vlajka NATO, ktorú v piatok vztýčili pred Prezidentským palácom.

SaS: Členstvo v NATO je aj po rokoch základným pilierom našej bezpečnosti

SaS: Členstvo v NATO je aj po rokoch základným pilierom našej bezpečnosti

DNES - 11:22Domáce

Členstvo v Severoatlantickej aliancii je pre Slovensko aj po rokoch základným pilierom bezpečnosti.

Len päť z 24 kandidujúcich strán a koalícií vedú do eurovolieb ženy

Len päť z 24 kandidujúcich strán a koalícií vedú do eurovolieb ženy

DNES - 10:07Domáce

Zo všetkých 24 kandidujúcich strán a koalícií vo voľbách do europarlamentu má na čele kandidátnej listiny ženu iba päť.