• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
11°Bratislava

Do akej miery je z hľadiska úspechu podnikania dôležité vytvorenie značky?

  • 16:07 19.01.2023
  • Bratislava
Do akej miery je z hľadiska úspechu podnikania dôležité vytvorenie značky?

Mnoho podnikov hľadá riešenie vedúce k dlhodobému úspechu, okrem iného e-shopy, kuriérske spoločnosti alebo aj malé obchody. Avšak obchod sa ani po mesiacoch či rokoch nerozbehne tak, ako sme očakávali. Ani nám nenapadne, že k úspechu nám chýba jednoduchá vec, a to atraktívna tvár a obsah, ktoré sa s naším podnikaním môžu spájať.

Prečo je vlastne dôležité, či máme atraktívny slogan alebo to, že vašu prenajatú dodávku vybavíme vašimi dizajnovými prvkami? Ľuďom častokrát nezáleží iba na skúsenostiach zákazníkov, ale aj na tom, aby pred sebou videli značku, s ktorou sa môžu stotožniť a na ktorú môžu byť hrdí.

Poznáte firmy, ktoré dokážu predávať kávu alebo šišky za desaťnásobnú cenu len preto, lebo za nimi stojí atraktívny brand? U nich sa nestretnete s tým, že by na každom vrecúšku nebol názov ich značky, alebo na ich prenajímanom ľahkom nákladnom vozidle nebolo viditeľné ich logo. Tieto náklady sa v dlhodobom horizonte vrátia, pretože sú spojené so zvýšením popularity značky.

Aké sú pozitívne dôsledky vytvorenia brandu?

#1: Budú si vás pamätať: Mnoho firiem, najmä v segmente e-shopov, bojuje s problémom, že sa niekto pre nich rozhodol iba preto, lebo určitý produkt práve oni ponúkali najlacnejšie. Aby sa zákazník vrátil aj po ďalší produkt, musí sa stretnúť s prvkami značky a samozrejme musí mať pozitívnu skúsenosť, vďaka ktorej si nás bude pamätať. Dobrý imidž a výstižný odkaz prispievajú k tomu, aby návštevník aj najbližšie začal vyhľadávať u nás.

#2: Poskytuje jednotný obraz: Vytvorenie brandu neznamená iba logo a odkaz. Ide o definovanie mnohých prvkov imidžu, ktoré na každej ploche vyzerajú jednotne a rovnako. Vďaka tomu môžeme mať istotu, že sa ľudia budú stretávať všade s rovnakým odkazom a s tou istou kvalitou.

#3: Budú vás považovať za serióznu spoločnosť: Nemusíte sa obávať, že by niekomu napadlo, že váš podnik nebude schopný spĺňať požiadavky, ktoré sa vyskytnú. Seriózny imidž môže priniesť nárast hodnoty košíka.

Vytvorme si teda náš imidž tak, aby vyžaroval dôveru, v tejto oblasti sa neoplatí šetriť čas či peniaze, pretože z dlhodobého hľadiska nám môžu priniesť významný prospech.

Zdroj: Info,sk/PR, Whitepress
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.