• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
13°Bratislava

Dukla prekvapujúco porazila Žilinu, Spartak zase Nitru

  • 22:50 02.03.2013
  • BRATISLAVA
Dukla prekvapujúco porazila Žilinu, Spartak zase Nitru

Súhrn výsledkov sobotňajších stretnutí 20. kola futbalovej Corgoň ligy:

Výsledky:
AS Trenčín - Spartak Myjava 1:0 (1:0)
FC Spartak Trnava - FC Nitra 2:0 (1:0)
MFK Košice - 1. FC Tatran Prešov 3:0 (1:0)
MŠK Žilina - FK Dukla Banská Bystrica 0:1 (0:0)

AS Trenčín - Spartak Myjava 1:0 (1:0)

I. polčas
Hostia začali odhodlane, ale už po piatich minútach dostali prvú ranu, keď Kukoľ v šestnástke fauloval Kubíka a nariadený pokutový kop premenil Mazan.

Tento moment akoby domácich uspokojil, proti dobre brániacemu súperovi hrali až príliš opatrne a aj vinou mnohých nepresností nedokázali predvádzať svoj tradičný kombinačný štýl.

Myjava vycítila svoju šancu a pokúšala sa o útočné výpady, ale akcie plynuli do stratena a chýbala im dôraznejšia koncovka.
II. polčas
V 48. min sa hosťujúci Sládek predral do dobrej pozície, jeho jedovatú strelu Volešák vyrazil. Na opačnej strane niekoľko sľubných streleckých pokusov domácich letelo vedľa bránky.

V 68. min kopali Trenčania druhý pokutový kop, tento raz po nedovolenom zákroku Sivu na Mazana, sám faulovaný hráč poslal penaltu vysoko nad bránku.

Vyrovnaný a herne málo atraktívny zápas mal aspoň napínavý záver, keďže o výsledku nebolo rozhodnuté až do posledných momentov.

Hostia sa neúspešne pokúšali presadiť v skrumážach po rohových kopoch, domáci skúšali rýchle protiútoky, ale skóre sa už nezmenilo. Trenčania si pripísali na úvod jarnej časti pripísali tesné víťazstvo (1:0).

Reakcie:
Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Mali sme dobrý vstup do zápasu, strelený gól nám však trochu ublížil. V ďalšom priebehu sme nehrali presne a ľahko sme strácali lopty. Teší nás však, že sme zápas zvládli výsledkovo a že sme ustáli kvalitné štandardky súpera. Tento zápas nás tak trochu ´vyzliekol´, pretože náš výkon nezodpovedal potenciálu hráčov. Nezostáva nám iné, ako pokračovať v tvrdej práci."

Ladislav Hudec (tréner Myjavy): "Na konci prípravnej fázy nám vypadli niektoré naplánované zápasy, takže tento súboj bol pre nás dosť náročný. Je ťažké v Trenčíne prehrávať hneď od začiatku zápasu, ale úprimne, som prekvapený, ako sme to domácim dokázali sťažiť. Pozitívum našej hry bolo dobré držanie lopty, no mohli sme hrať o niečo odvážnejšie, a takisto škoda veľkej šance Sládeka na začiatku druhého polčasu. Nevzdávali sme sa a do poslednej chvíle sme sa snažili uhrať, čo sa dalo, preto môžem byť s naším výkonom spokojný."

AS Trenčín - Spartak Myjava 1:0 (1:0)
Gól: 6. P. Mazan (z pok. kopu), ŽK: 2. Fanendo Adi - 5. Kukoľ, 14. Bruško, rozhodovali: Valášek - Benko, Vorel, 2856 divákov

Zostavy:
Trenčín: Volešák - Čögley, Rodríguez da Silva, Bednárik, R. Mazáň - Lobotka - P. Mazan (77. William), Štefánik, Holúbek - Fanendo Adi, F. Kubík
Myjava: Solnička - Siva, Častulín, Černáček, Kumančík - T. Marček - Kukoľ, T. Bruško (83. Pelegríni), Šulek (77. E. Daniel), Kuračka (63. Ľ. Urgela) - Sládek
FC Spartak Trnava - FC Nitra 2:0 (1:0)

I. polčas
Oba tímy nastúpili v porovnaní s jeseňou s viacerými zmenami v zostavách.

Trnavský lodivod Peter Zelenský poslal do základnej zostavy hneď päticu novicov, hosťujúci tréner Jozef Vukušič zasa dvoch nových hráčov.

Domáci sa tešili z gólu už v 2. min. Nový tvorca hry Spartaka Hodúr pekne uvoľnil na pravej strane Schranza, ktorý krížnou strelou nedal gólmanovi hostí šancu - 1:0. Bol to 100. trnavský gól vo vzájomných ligových zápasoch proti Nitre.

O štyri minúty neskôr sa na hosťujúcu bránku rútil Mikovič, ale jeho tvrdú strelu tentokrát Chudý reflexívne vyrazil na rohový kop. Domáci diktovali tempo hry najmä v úvodnej štvrťhodine.

Postupne sa začali osmeľovať hostia spod Zobora, ale strely Gajdoša, Šimončiča a aj Tawambu nenašli správny smer.

Najviac zamestnával trnavskú defenzívu novic v nitrianskom drese Benčík. Do konca prvého polčasu sa potom hralo prevažne v strede poľa, bez výraznejších šancí na oboch stranách.

II. polčas
V polčasovej prestávke spravil tréner Vukušič malé korektúry v zostave, na ihrisko poslal Brazílčana Clébera a Nitrania sa prebrali.

V 52. min domáci Lietava pekne prihral do behu Schranzovi, ktorý loptu potiahol do šestnástky, kde ho zastavil Kaspřák.

O minútu neskôr si hostia vypracovali najväčšiu šancu v zápase, Gajdoš našiel v pokutovom území osamoteného Benčíka, ale ten poslal loptu slabou strelou mimo bránky. V 59. min vystriedal Tomaček nevýrazného Lietavu.

Trnavský útočník sa v 74. min odvďačil trénerovi za dôveru a bombou z vyše 25 m k pravej žrdi nedal najmenšiu šancu brankárovi Chudému - 2:0. V 84. min opäť Tomaček zamestnal Chudého, tentoraz z priameho kopu. Trnavčania napokon doviedli zápas do víťazného konca.

Reakcie:
Peter Zelenský (tréner Trnavy):"Upozorňoval som hráčov, že nás čaká veľmi ťažký zápas. Zvládli sme ho, čo som veľmi rád. Doma je našou povinnosťou vyhrávať. Nitru sme do ničoho vážnejšieho nepustili, celkom dobre sme kombinovali, aj keď moje predstavy sú iné. Verím, že keď bodov bude na našom konte viac, hráči budú mať na kopačkách viac pokoja."

Jozef Vukušič (tréner Nitry): "Bolo vidieť, že to bol prvý jarný zápas. Podmienky boli možno asi najlepšie v lige, ale terén bol trocha hrboľatý. Po chybnej rozohrávke sme dostali hneď na začiatku prvý gól. Potom sme mali hru pod kontrolou, ale smerom hore sme boli málo nebezpeční. Dôležitým momentom bolo, keď sme zahodili tutovku na 1:1. Súperovi sme darovali aj druhý gól. Keď si zoberieme tieto fakty, nič iné mi nezostáva, len zablahoželať Spartaku k víťazstvu."

FC Spartak Trnava - FC Nitra 2:0 (1:0)
Góly: 2. Schranz, 74. Tomaček, ŽK: 26. Grabež, 29. I. Hodúr - 44. Kaspřák, 70. Tawamba, rozhodovali: Pavlík - Slyško, Kubačka, 5032 divákov

Zostavy:
Trnava: Jakubov - Janečka, Karhan, P. Čarnota, Grabež - Schranz (82. Ciprys), Augustíni, I. Hodúr, E. Sabo - Mikovič (90. Mikinič), Lietava (59. Tomaček)
Nitra: Chudý - Kaspřák, Struhár, R. Cicman, Obradovič (46. Cléber Silva Nascimento) - Boszorád, V. Gajdoš (69. Jackuliak), Šimončič, Šmehýl (58. Turčák) - Tawamba - H. Benčík

MFK Košice - 1. FC Tatran Prešov 3:0 (1:0)

I. polčas
Východoslovenské derby sa hralo v dobrej atmosfére na tribúnach a oba tímy predviedli na ihrisku kvalitný výkon. V 21. min po rohu trafil loptu hlavou Bašista a hosťujúci Brezinský na čiare vyhlavičkoval loptu do brvna.

Po polhodine hry zahrávali Košičania "štandardku" z pravej strany, lopta sa odrazila k Oumarovi Diabymu a ten nekompromisnou strelou otvoril skóre stretnutia.

Prešovčania vážnejšie ohrozili bránu minútu pred prestávkou, keď Poliačekovu dobrú strelu Tofiloski kryl.

II. polčas
V druhom polčase boli aktívnejší Prešovčania, no iba po šestnástku.

Naopak, v 57. min Plánička kryl priamy kop Bašistu. Po hodine hry rýchlu kontru Košíc zakončil O. Diaby strelou do rúk Pláničku.

V 78. min sa hosťujúci Bernardo dostal do úniku, nemal však rýchlosť, prihral Marcinovi a jeho strelu stihli obrancovia zblokovať.

V tej istej minúte Lipták nebezpečne vypálil vedľa Tofiloského brány. Košičania naďalej hrozili z rýchlych kontier, v 79. min im jedna aj vyšla. Viazanko prakticky z čiary centroval pred bránu a Bukata dotlačil loptu do siete.

V 83. min sa ujal aj ďalší rýchly protiútok Košíc, Matičovu strelu Plánička ešte stihol vyraziť, no iba pred Bukatu, ktorý dokopol loptu do prázdnej brány. V nadstavenom čase mal ešte možnosť na zníženie Marcin, no Tofiloského neprekonal.

Reakcie:
Ján Kozák (tréner Košíc): "Vyhrali sme rozdielom triedy v derby a mám dobrý pocit. Strelili sme krásny prvý gól, ktorý nám veľmi pomohol. Druhý polčas bol kvalitnejší, hostia otvorili hru. Škoda, že nám nevyšli niektoré finálne prihrávky pri prečísleniach. Pridali sme však ďalšie dva góly a ja som spokojný."

Ladislav Totkovič (tréner Prešova): "Úvod sa niesol podľa očakávania. Bol to taktický boj, nik nechcel urobiť chybu. Čakalo sa na prvé zakopnutie, ktoré sme urobili my po štandardke, takže sme inkasovali gól. Druhý polčas sme chceli hrať aktívnejšie, dostávali sme sa do hry, prišiel však druhý gól, neskôr tretí a bolo rozhodnuté."
MFK Košice - 1. FC Tatran Prešov 3:0 (1:0)
Góly: 79. a 83. Bukata, 29. O. Diaby, ŽK: 36. Ostojič - 2. Papaj , rozhodovali: Trutz - T. Somoláni, Lipták, 4155 divákov

Zostavy:
Košice: Tofiloski - Ostojič (46. Mikuláš Tóth), Kavka, P. Bašista, Sekulič - Bukata (85. Duda), Peter Šinglár, U. Matič, Hovančík - K. Diaby (46. Viazanko), O. Diaby
Prešov: Plánička - J. Bartek, Krajník, Brezinský, Kolbas - Peter Lipták - Papaj (61. Ján Novák), R. Augustín, M. Poliaček (65. Bernardo), Jakovlev (80. L. Hruška) - M. Marcin
MŠK Žilina - FK Dukla Banská Bystrica 0:1 (0:0)

I. polčas
Po opatrnom úvode mohli ísť v 11. min do vedenia hostia, Hučkova parádna strela spoza šestnástky však trafila len pravú žrď Dúbravkovej bránky. O desať minút neskôr na opačnej strane po Barčíkovom rohu hlavičkoval nad stopér Piaček.

Vysoko nad pálil aj Nunes, ktorý si v 25. min urobil miesto pred súperovým pokutovým územím.

Tri minúty pred prestávkou vystrelil asi z 20 metrov domáci kapitán Barčík, ale aj jeho pokus preletel ponad hornú žrď Borošovej svätyne. V 44. min ešte musel zasahovať Dúbravka po Vránovom nebezpečnom pokuse.

II. polčas
Po prestávke hostia zaskočili Žilinčanov. V 53. min po Hučkovej strele dorazil loptu do siete Vrána a Banská Bystrica sa ujala vedenia.

Po inkasovanom góle domáci zvýšili aktivitu, šance Paura i Barčíka však zostali nevyužité.

V 60. min centroval Nunes a Barčík zblízka trafil brankára Boroša, ktorý loptu reflexívne vyrazil.

S pribúdajúcimi minútami sa domáci snažili hrať smerom dopredu, ale ich akciám chýbala ľahkosť a finálna prihrávka. Kombinácie väčšinou končili pred šestnástkou hostí alebo na spoľahlivo hrajúcej obrane Dukly.

O osude zápasu sa mohlo definitívne rozhodnúť v 83. min, keď Mravec fauloval v šestnástke prenikajúceho Slančíka. Nariadenú jedenástku však Hučko nepremenil.

Dve minúty pred koncom mal vyrovnanie na kopačke Škvarka, ale zblízka minul bránku. Banská Bystrica udržala pod Dubňom jednogólový náskok a postarala sa v prvom jarnom kole o veľké prekvapenie.

Reakcie:
Štefan Tarkovič (tréner Žiliny): "Predstavovali sme si tento zápas inak, ja aj všetci v kabíne. Hráčom nemôžem uprieť snahu, mali sme šance, ale nepremenili sme ich. Ak chceme vyhrávať, musíme byť efektívnejší v koncovke. V tomto smere sme zápas nezvládli. Je to prvé jarné kolo, verím, že v ďalších ukážeme efektívnejšiu koncovku."

Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): "Odohrali sme vysoko taktický zápas, podali sme oduševnený výkon. V Žiline sa ľahko nevyhráva. Tešíme sa z toho a verím, že budeme v tomto trende pokračovať, že budeme mať v ďalších zápasoch viac sebavedomia."

MŠK Žilina - FK Dukla Banská Bystrica 0:1 (0:0)
Gól: 53. Vrána, ŽK: 83. Mravec, 90.+ Guba (obaja Žilina), rozhodovali: Sedlák - Ádám, Bobko, 2215 divákov

Zostavy:
Žilina: Dúbravka - S. Angelovič, Piaček (46. Mravec), Akakpo, Ricardo Nunes - Pečovský - Barčík, Paur (58. Bello), Škvarka, Pich (58. T. Majtán) - Guba
B. Bystrica: Boroš - P. Vajda, Adámik, Teixeira, Hučko - M. Turňa, Brašeň (90.+ Šovčík), Marek Hlinka, M. Pančík ml. (63. Ľupták) - Peňaška, Vrána (69. Slančík)

Tabuľka:

1. ŠK Slovan Bratislava 20 11 6 3 33:20 39
2. MFK Košice 20 9 5 6 28:21 32
3. AS Trenčín 20 8 7 5 31:24 31
4. FC ViOn Zlaté Moravce 20 8 6 6 30:26 30
5. FK Senica 19 8 5 6 24:18 29
6. MŠK Žilina 20 6 10 4 24:15 28
7. MFK Ružomberok 19 7 7 5 19:21 28
8. Dukla Banská Bystrica 20 5 8 7 17:18 23
9. 1. FC Tatran Prešov 20 6 4 10 15:27 22
10. Spartak Myjava 20 5 5 10 27:30 20
11. FC Nitra 20 5 4 11 23:35 19*
----------------------------------------------------------------------
12. FC Spartak Trnava 20 4 7 9 17:33 19

* Tímu FC Nitra po sezóne 2012/2013 odrátajú 3 body
Poradie strelcov:

1. David Depetris (Trenčín) - 16 gólov

2. Dávid Škutka (Košice) - 13 gólov

3. Cléber Silva Nascimento (Nitra), Andrej Hodek (Zlaté Moravce) - 9 gólov

5. Peter Sládek (Myjava), Róbert Pich (Žilina), Filip Hlohovský, Lester Peltier (obaja Slovan) - 7 gólov

9. Mulumba Mukendi (Ružomberok) - 6 gólov

10. Juraj Piroska (Senica), Ján Novák (Košice) - 5 gólov

12. Seydouba Soumah, Matúš Mikuš (obaja Nitra), Tomáš Ďubek (Ružomberok), Jaroslav Diviš (Senica), Ľubomír Bernáth (Zlaté Moravce), Marko Milinkovič, Nicolás Gorosito (obaja Slovan), Peter Kuračka, Martin Černáček (obaja Myjava) - 4 góly

21. Juraj Halenár (Slovan), Roman Častulín, Zoltán Harsányi (obaja Myjava), Erik Sabo (Myjava 1 / Trnava 2), Michal Gašparík (Trnava), Lukáš Janič, Michal Škvarka, Lukáš Kováč (všetci Zlaté Moravce), Filip Serečin (Ružomberok), Matúš Turňa, Milan Ferenčík, Tomáš Hučko (všetci Banská Bystrica), Andrij Ševčuk (Prešov), Samuel Štefánik, Peter Mazan (obaja Trenčín), Rolando Blackburn (Senica) - 3 góly

37. Fabián Slančík (Banská Bystrica), Adam Žilák (Zlaté Moravce), Bruno Guimaraes Pinho Azevedo "Guima", Jakub Paur, Serge Akakpo, Momodou Ceesay, Ricardo Nunes (všetci Žilina), Tomáš Kóňa, Pavol Masaryk, Jaroslav Černý, Adam Varadi (všetci Senica), Iván Santiago Díaz (Trenčín), Filip Šebo, Erik Grendel, Igor Žofčák (všetci Slovan), Martin Boszorád (Nitra), Matej Siva (Myjava), Miroslav Karhan, Martin Vyskočil (obaja Trnava), Uroš Matič, Martin Bukata (Košice), Lukáš Bielák (Ružomberok), Matúš Marcin (Prešov) - 2 góly

60. Miroslav Barčík, Miroslav Káčer, Jozef Piaček, Vladimír Leitner, Jaroslav Mihalík, Viktor Pečovský, Milan Škriniar (všetci Žilina), Michal Dian, Vladimír Kukoľ, Pavol Kosík (všetci Myjava), Jakub Holúbek, Tomáš Malec, Karol Mondek, Boris Godál, Fanendo Adi, Stanislav Lobotka (všetci Trenčín), Lukáš Mihálik, Adrián Candrák, Martin Chren, Peter Orávik, Milan Pavlovič (všetci Zlaté Moravce), Kristián Kolčák, Jiří Kladrubský (obaja Slovan), Martin Babic, Petr Pavlík, Lamine Diarrassouba, Peter Štepanovský (všetci Senica), Marek Hlinka, Jakub Brašeň, Michal Pančík, Viktor Sachňuk, Jakub Považanec, Pavel Vrána (všetci Banská Bystrica), Arnold Šimonek, Miloš Šimončič, Vratislav Gajdoš, Andrej Ivančík (všetci Nitra), Dávid Guba, Jozef Adámik, Branimir Kostadinov, Viliam Macko, Peter Lipták, Peter Petráš (všetci 1. FC Tatran Prešov), Lukáš Lupták, Štefan Pekár, Oliver Práznovský (všetci Ružomberok), Patrik Gross, Stevo Nikolič, Mário Bicák, Radoslav Ciprys, Peter Čvirik, Marek Janečka, Ivan Schranz, Ladislav Tomaček (všetci Trnava), Kamil Kuzma, Ivan Ostojič, Peter Šinglár, Juraj Hovančík, Miroslav Viazanko, Oumar Diaby (všetci Košice) - 1 gól

(spolu 119 strelcov)

Vlastné góly:
2 - Ramón Rodríguez da Silva (Trenčín)
1 - Kristián Kolčák (Slovan), Miloš Šimončič (Nitra), Patrik Gross, Peter Čvirik (obaja Trnava), Milan Bortel (Zlaté Moravce)
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.