• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
14°Bratislava

Famózny Sagan skončil druhý na pretekoch v okolí Sieny

  • 19:42 02.03.2013
  • SIENA
Famózny Sagan skončil druhý na pretekoch v okolí Sieny

Slovenský cyklista Peter Sagan finišoval na 2. mieste v sobotňajších pretekoch Strade Bianche v okolí Sieny.

Dvadsaťtriročného rodáka zo Žiliny zdolal v Toskánsku len Talian a tímový kolega z Cannondale Moreno Moser.

Synovcovi bývalého majstra sveta Francesca Mosera vyšiel záverečný nástup tesne pred cieľom a preťal pásku o 6 sekúnd pred Saganom. Tretí finišoval Rinaldo Nocentini.

Švajčiar Fabian Cancellara neobhájil prvenstvo a nestal sa prvým mužom histórie, ktorý Strade Bianche vyhral trikrát (predtým aj v roku 2008). Jazdec Radioshacku Leopard finišoval štvrtý.

"Dnes som síce skončil druhý, ale myslím, že sme dnes vyhrali všetci. Vedeli sme, že sa všetci sústredia na mňa a Cancellaru, preto sme vytiahli Morena Mosera ako naše eso z rukávu. Odišiel v správnej chvíľu a získal výhodu. Sústredil sa na víťazstvo, kým ja som kontroloval situáciu za ním. Sústredil som sa na súboj o 2. miesto," uviedol pre cyclingnews.com Peter Sagan.

Prostredníctvom svojho mediálneho manažéra Jozefa Korbela pridal aj ďalší postreh: "Od úvodu ušla štvorica pretekárov, ktorú sme prenasledovali. Dnes ťahal výdatne náš tím a všetci chlapci pracovali skvele. Po mojom štvrtkovom víťazstve si ma dnes konkurenti všímali oveľa viac, takže asi dvadsať kilometrov pred cieľom sme sa dohodli, že sa pôjde na Morena Mosera. A on aj nastúpil, dostihol jazdcov v úniku a v závere sa od nich odpútal. Ja som bol vpredu a ukontroloval som všetky úniky, ktoré by ho ohrozili, trebárs aj Cancellarov. Som veľmi rád, že nám to dokonale vyšlo, že Moreno vyhral a ja som prišiel hneď za ním na druhej priečke. Počas pretekov bolo aj viacero defektov, našťastie ja som žiaden nechytil. Zdravotne ešte nie som stopercentne fit, trochu pokašliavam, ale verím, že sa to už zlepší."
Výsledky - Strade Bianche 2013 (Gaiole in Chianti - Siena, 188 km):
1. Moreno Moser (Tal.) Cannondale, 2. Peter Sagan (SR) Cannondale, 3. Rinaldo Nocentini (Tal.) AG2R La Mondiale, 4. Fabian Cancellara (Švaj.) RadioShack Leopard, 5. Aleksejs Saramotins (Lot.) IAM Cycling, 6. Greg Van Avermaet (Belg.) BMC Racing
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.