• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 23.4.2024Meniny má Vojtech
11°Bratislava

Sýkorovci prehovorili, Diničovcov asi popravili konkurenti

  • 17:50 25.10.2013
  • BRATISLAVA
Sýkorovci prehovorili, Diničovcov asi popravili konkurenti

Sýkorovci, ktorí sedia vo väzbe, začali rozprávať.

Zdroj Nového Času z tohto prostredia tvrdí, že policajti vďaka ich výpovediam objasňujú popravy mafiánskych bossov, bratov Eda († 34) a Róberta († 31) Diničovcov.

Ako v piatok píše Nový Čas, na stopu páchateľov ich priviedli informácie, čo získali pri vyšetrovaní vraždy Romana Deáka († 37), ktorý k nim mal blízko.

V kauze obvinili šéfa sýkorovcov Róberta L. alias Kýbla a jeho ľudí. Stalo sa tak po pätnástich rokoch od brutálnych popráv Diničovcov.

Do partie bratov Diničovcov patril aj Roman Deák († 37), ktorého zastrelili v októbri 1999. Z jeho popravy sú od vlaňajšieho septembra obvinení šéf partie Róbert L. alias Kýbel, ktorý je na úteku a ďalší sýkorovci.

Odporúčame aj:

Údajný objednávateľ vraždy Romana Deáka ostáva za mrežami

Marek Trajter, stíhaný v kauze vraždy Deáka, je za mrežami

Slovák spájaný s vraždou ostáva v raji, preprava nevyšla

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry žiada predĺženie väzby pre troch obvinených údajných členov zločineckej skupiny sýkorovcov Ivana C., Jurija F. a Martina K.

"Obvinení sú vo väzbe od 25. septembra 2012 a to za zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a vraždu Romana Deáka. V súčasnosti sú v tomto trestnom konaní obvinení aj z vraždy Eduarda Diniča, Róberta Diniča a Daleva Hlavačku," vysvetlila hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Prokuratúra žiada o predĺženie ich väzby pre všetky tri dôvody - obavu z úteku, ovplyvňovania svedkov a v snahe predísť pokračovaniu v trestnej činnosti. "Tieto osoby sú obvinené aj za iné vraždy, ktoré spáchali ako členovia skupiny sýkorovcov," dodala Predajňová.
Poprava Deáka ozrejmila súvislosti

Na úteku je aj Martin B. prezývaný Rus. Vo väzbe sedia Martin K., ktorého volajú Rybička, Ivan C. prezývaný Vincko a Jurij F. alias Malý Rus. Popravu Deáka si podľa polície objednal podnikateľ Marek Trajter. Podľa denníka doteraz polícia v kauze pracovala s dvoma svedkami.

"Počas vyšetrovania prípadu vraždy Deáka sa policajtom podarilo získať informácie, ktoré pomáhajú objasniť ďalšie popravy v podsvetí, ako sú aj vraždy bratov Diničovcov," povedal zdroj Nového Času s tým, že skupinu začal usvedčovať už aj Malý Rus.

Podľa informácií Nového Času vyšetrovateľ obvinil šéfa Kýbla ako organizátora týchto popráv a spolu s ním aj jeho kumpánov. "Okrem toho je obvinený aj Jozef R., ktorého si skupina zavolala na pomoc," uviedol pre noviny zdroj.

Bratia Diničovci a členovia ich skupiny rozbehli obchody krátko po revolúcii, píše Nový Čas. Pri dražbách inkasovali od záujemcov výpalné za neprihadzovanie do vysokých súm alebo našli biele kone na fingovaný záujem na holandských dražbách.
Diničovci mali disko klub aj nevestinec

Patril im disko klub, "bordel", hotel a poskytovali aj ochranu v podnikoch. Diničovci mali obrovské majetky, tie sa však po smrti najsilnejších mužov tejto skupiny dostali aj do rúk iných ľudí ako dedičov. O majetky sa podľa denníka takmer dodnes vedú spory. "Policajti pracujú s verziou, že motívom likvidácie Diničovcov boli konkurenčné spory so sýkorovcami," dodal zdroj Nového Času.

Policajti získali poznatky aj o poprave Ukrajinca Dalera Hlavačku z 21. mája 1999. Ako pripomína Nový Čas, patril k skupine diničovcov a mal blízko k šéfovi ukrajinskej mafie Ivanovi Ivanovičovi Miškovi. Nie je vylúčené, že Hlavačka sa v januári 1999 podieľal na vražde exministra hospodárstva Jána Duckého.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Mobilná aplikácia Bebbo má pomôcť rodičom detí od nula do šesť rokov

Mobilná aplikácia Bebbo má pomôcť rodičom detí od nula do šesť rokov

DNES - 16:49Domáce

Rodičia detí od nula do šesť rokov môžu prostredníctvom mobilnej aplikácie Bebbo sledovať a podporovať vývin svojho dieťaťa, monitorovať jeho rast či zaznamenávať preventívne prehliadky a očkovania.

Prokurátor podal obžalobu na exposlanca Jána H.

Prokurátor podal obžalobu na exposlanca Jána H.

DNES - 16:17Domáce

Prokurátor podal obžalobu na bývalého poslanca Národnej rady SR Jána H.

Slováci na muníciu pre Ukrajinu vyzbierali už vyše 3,5 milióna eur

Slováci na muníciu pre Ukrajinu vyzbierali už vyše 3,5 milióna eur

DNES - 15:50Domáce

Na muníciu pre Ukrajinu sa na Slovensku vyzbieralo už viac ako 3,5 milióna eur.

Tragická zrážka dvoch vozidiel: Tri osoby prišli o život

Tragická zrážka dvoch vozidiel: Tri osoby prišli o život

DNES - 15:23Domáce

Na mieste zasahujú všetky záchranné zložky.

Muž mieril na okoloidúce autá strelnou zbraňou

Muž mieril na okoloidúce autá strelnou zbraňou

DNES - 14:16Domáce

Policajná hliadka muža našla, keď kráčal po krajnici.