• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
16°Bratislava

Lukáš Lacko po maródke odletí na turnaje do zámoria

  • 14:52 01.03.2013
  • BRATISLAVA
Lukáš Lacko po maródke odletí na turnaje do zámoria

Slovenský tenista Lukáš Lacko odletí v sobotu aj s trénerom Ladislavom Simonom za Atlantik na sériu dvoch až štyroch turnajov.

Zo zdravotných dôvodov vynechal takmer celý február, do súťažného diania sa vráti budúci týždeň na podujatí ATP World Tour Masters 1000 v kalifornskom Indian Wells.

"Po takejto absencii sa vytratí zápasová prax. Na tréningu má človek pri bežných cvičeniach pocit, že je to dobré. Prvé dni sú euforické, teší sa a má pocit, že mu to ide, ale po štyroch dňoch sa prejaví horšia koordinácia pohybov a hráč je z toho frustrovaný," popísal Simon pre spravodajstvo Slovenského tenisového zväzu (STZ) stav, v ktorom sa jeho zverenec nachádzal deň pred odletom do USA, a dodal: "Najdôležitejšie je vyhrať nejaký zápas, znovu sa dostať do kolobehu. Podstatné bolo, že mal Lukáš dva týždne, aby si dal chrbát dohromady. Liečeniu venoval čas, svedomito cvičil a veríme, že chrbát bude držať."

Dvadsaťpäťročný piešťanský rodák Lacko absolvoval 1. - 3. februára daviscupový duel s Ukrajincami v Kremenčuku, následne rýchlo odstúpil z turnaja v Záhrebe a potom nútene vynechal Rotterdam, Memphis aj Delray Beach. "Diagnóza znela zápal okolo stavcov v driekovej oblasti. Možno sa vytvorili mikrotrhliny vo väzivových mäkkých tkanivách, proces hojenia sa nedal urýchliť. Lukáš potreboval 10 dní absolútneho pokoja, až potom mohol začať s rehabilitačnými cvičeniami," vysvetlil Simon.

Ak by Lacko v Indian Wells skončil predčasne (turnaj je rozložený do týždňa a pol), hral by na challengeri v Dallase. Rovnako by postupoval pri dvojkombinácii Miami (ATP World Tour Masters 1000) - Guadeloupe (challenger). "Každý zápas, ktorý Lukáš odohrá, bude prínosom. Pred budúcotýždňovým kalifornským turnajom má pár dní na to, aby si zatrénoval s kvalitnými hráčmi, aj preto cestujeme skôr. Verím, že sa znovu nakopne a nadviaže na dobrý začiatok sezóny," skonštatoval Ladislav Simon.

Lacko po neobhájení minuloročného finále v spomenutom Záhrebe klesol na 74. pozíciu vo svetovom rebríčku, v januári bol na 44. mieste, teraz mu patrí 70. post. Do sezóny vstúpil prostredníctvom prienikov do štvrťfinále v katarskej Dauhe a novozélandskom Aucklande. Na melbournských grandslamových Australian Open prehral v 2. kole v päťsetovom maratóne s favorizovaným Srbom Jankom Tipsarevičom.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.