• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
14°Bratislava

Záhoráci odložili štart integrovanej dopravy, zlyhal softvér

  • 13:08 01.03.2013
  • BRATISLAVA
Záhoráci odložili štart integrovanej dopravy, zlyhal softvér

V piatok mali v okrese Malacky spustiť pilotný projekt integrovanej dopravy v Bratislavskom kraji, pre softvérovú chybu sa však jeho štart odkladá.

Obyvatelia Záhoria si tak na možnosť cestovať na jeden predplatný cestovný lístok do Bratislavy a späť regionálnymi autobusmi, vlakmi i mestskou hromadnou dopravou budú musieť počkať.

Dôvodom sú technické nedostatky počas posledného testovania softvéru.V priebehu budúceho týždňa by mal byť známy nový termín spustenia prvej etapy integrovanej dopravy.
Problém je so softvérom

„Zásadný problém sa vyskytol na strane dodávateľa systému pre prímestské autobusy, o čom nás informoval dodávateľ EMtest-SK a túto skutočnosť následne potvrdila aj spoločnosť Slovak Lines,“ uviedla Zuzana Horčíková zo spoločnosti Bratislavská integrovaná doprava (BID).

Podľa Horčíkovej spoločnosť EMtest-SK pracuje na odstránení nedostatkov. BID ešte vo štvrtok informovala o týchto skutočnostiach svojich partnerov, ktorými sú kľúčoví dopravcovia v bratislavskom regióne ako Dopravný podnik Bratislava, Slovak Lines, Železničná spoločnosť Slovensko a Železnice Slovenskej republiky.

„Dodávateľ nám prisľúbil nápravu počas najbližších pár dní, nový termín spustenia integrovanej dopravy však oznámime definitívne až po tom, ako nám bude vedieť garantovať jeho stopercentnú funkčnosť, testovať ho budeme niekoľko dní aby sme predišli podobnej situácii a cestujúcim sa za vzniknuté nepríjemnosti ospravedlňujeme,“ povedala Zuzana Horčíková.

Cestujúci sa môžu so svojimi podnetmi obrátiť na BID na telefónne číslo 0911 451 171, alebo e-mailom na [email protected]
Do Bratislavy a späť postačí jeden lístok

V prvej etape zavádzania integrovanej dopravy v Bratislavskom kraji bude cestujúcim zo Záhoria stačiť na cestu do Bratislavy a späť jeden predplatný cestovný lístok - takzvaná električenka alebo mesačník. Jednotný predplatný cestovný lístok budú môcť cestujúci využívať v prímestských autobusoch dopravcu Slovak Lines, vo vlakoch Železničnej spoločnosti Slovensko i v bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MHD).

Táto električenka zatiaľ nebude platiť vo vlakoch spoločnosti Regio Jet, ktorá sa aj napriek pôvodne avizovaným informáciám do systému Bratislavskej integrovanej dopravy zatiaľ nezapojí. Prvá etapa integrovanej dopravy bude po spustení zahŕňať len predplatné cestovné lístky predané po dátume štartu.

Rozoznať ich možno podľa údajov na potvrdenke, na ktorej budú uvedené zvolené zóny. Jednorazové cestovné lístky, resp. turistické cestovné lístky, budú jednotliví dopravcovia vydávať podľa doterajších pravidiel. Teda cestovné lístky vydané Dopravným podnikom Bratislava budú platiť len v jeho vozidlách, cestovné lístky vydané vodičom v prímestskou autobuse Slovak Lines budú platiť len v tomto vozidle, cestovné lístky na vlak budú platiť len vo vlaku na zvolenej trase.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

DNES - 14:43Domáce

Ministerstvo spravodlivosti SR žiadalo od Najvyššieho súdu SR iba záznamy o procese prerozdeľovania spisov cez informačný systém.

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

DNES - 14:06Domáce

Diaľnica je pre nehodu neprejazdná.

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

DNES - 13:09Domáce

Na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu sa vo štvrtok mal začať proces v kauzách Donovaly a Báč, ktoré sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi

KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi

DNES - 13:08Domáce

Kresťanskí demokrati chcú presadiť, aby sa na pacienta nemohli preniesť náklady spojené s manažmentom zdravotnej starostlivosti.