• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
12°Bratislava

Zmeňte si tieto nastavenia Facebooku pre prípad, že stratíte kontrolu nad svojím účtom

  • 7:56 07.07.2022
  • Svet
Zmeňte si tieto nastavenia Facebooku pre prípad, že stratíte kontrolu nad svojím účtom

Facebook ponúka niekoľko možností nastavení vášho profilu, ktoré by ste rozhodne mali okamžite zmeniť, ak sa bojíte, že by sa niekto iný mohol dostať k vášmu účtu.

Kyberpriestor je dnes veľmi nebezpečným miestom a vaše údaje v ňom majú nesmiernu hodnotu. Stačí sa dostať do niektorého z vašich účtov na sociálnych sieťach a útočníkom to otvára priestor k ďalším informáciám a detailom o vás a vašom živote. Preto je lepšie, ak sa pripravíte na každú eventualitu a jednou z nich je aj tá, že sa útočníci môžu dostať k vášmu účtu na Facebooku. To je samo o sebe dosť zlé, ale aby nenapáchali ešte viac škôd, môžete si zmeniť niekoľko nastavení a zabránite tak útočníkom, aby o vás zistili ďalšie informácie.

Aktivujte si dvojstupňové zabezpečenie

Základnou radou všetkých odborníkov je zlepšiť zabezpečenie svojich účtov. Len tak zabránite tomu, aby sa útočníci dostali k vašim účtom a údajom. Najjednoduchším je aktivácia dvojstupňového zabezpečenia, kedy sa neprihlasujete len heslom, ale aj automaticky generovaným kľúčom. Ten môžete dostať na svoj email, do SMS alebo aj formou overovacej aplikácie. Je tak len na vás, akú možnosť si zvolíte.

Aktivujte si upozornenia na neidentifikované prihlásenia

Ak už má niekto vaše údaje, môže sa pokúsiť prihlásiť do vášho účtu, čo ale Facebook môže vyhodnotiť ako podozrivú aktivitu a neidentifikované prihlásenie. Otvorte si nastavenia a nájdite položku Heslo a zabezpečenie pod vaším účtom. V rámci Nastavení doplnkového zabezpečenia aktivujte možnosť Dostávať upozornenia na neidentifikované prihlásenia. Následne vám vždy príde upozornenie, keď sa niekto prihlási do vášho účtu zo zariadenia, ktoré bežne nepoužívate. Ak ale takéto prihlásenia zaznamenáte, okamžite si zmeňte heslo a nastavenia zabezpečenia.

Skontrolujte prístup k svojim informáciám

Facebook o vás zaznamenáva úplne všetko – čo hľadáte, s kým ste v kontakte, kde ste boli a podobne. Väčšinu toho využíva na lepšie cielenie reklám a obsahu, no ak vám napríklad niekto ukradne telefón, dokáže sa k týmto detailným záznamom dostať. Na Facebooku otvorte Nastavenia, nájdite položku Nastavenia a súkromie a kliknite na Nastavenia. Nájdite položku Vaše informácie a kliknite na Prístup k svojim informáciám. Tam môžete skontrolovať informácie o vás a prípadne vymazať tie, ktoré nechcete mať takto zaznamenané, napríklad vašu nedávnu aktivitu, históriu hlasového hľadania a iné.

Používajte zabezpečenú komunikáciu

Nechcete, aby mal niekto prístup k záznamom vašej činnosti. Taktiež ale nechcete, aby sa niekto dokázal jednoducho dostať k vašim správam. Preto ponúka Messenger od Facebooku možnosť zabezpečených konverzácií. Tie sú šifrované kľúčmi, ktoré majú k dispozícii len odosielateľ a príjemca, ani Facebook samotný nedokáže tieto konverzácie vidieť. Dokážete pritom takto zabezpečiť dokonca aj hlasové hovory alebo video hovory. Stačí si len vybrať konverzáciu, kliknúť na informácie a nájsť možnosť Prejsť na tajnú konverzáciu.

Zdroj: Info.sk, MŠ, thesun.co.uk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Na čo sú dobré nálepky na ovocí a zelenine? Toto ste o nich nevedeli

Na čo sú dobré nálepky na ovocí a zelenine? Toto ste o nich nevedeli

DNES - 7:05Zaujímavosti

S nálepkami na ovocí a zelenine sa stretol už každý z nás, ale málokto pozná ich význam a aj využitie.

Video: Táto rybka robí neskutočný hluk. Zvuky jednej z najmenších rýb vedcov prekvapili

Video: Táto rybka robí neskutočný hluk. Zvuky jednej z najmenších rýb vedcov prekvapili

VČERA - 21:26Zaujímavosti

Drobná rybka dokáže vyprodukovať zvuk o hlasitosti až 140 decibelov.

Teraz je ten správny čas na vysievanie reďkoviek

Teraz je ten správny čas na vysievanie reďkoviek

VČERA - 19:41Zaujímavosti

Zdravú, chutnú a obľúbenú zeleninu si viete dopestovať rýchlo a jednoducho.

5 záhradných rastlín, ktoré najviac škodia alergikom

5 záhradných rastlín, ktoré najviac škodia alergikom

VČERA - 18:01Zaujímavosti

Nezhoršujte príznaky alergie vlastnou chybou pri záhradkárčení. Týchto 5 rastlín vám môže uškodiť.

Ako odšťaviť citrón bez krájania? Postačí pár sekúnd

Ako odšťaviť citrón bez krájania? Postačí pár sekúnd

21:49 27.03.2024Zaujímavosti

Ak chcete využiť len šťavu z citróna, nemusíte ho vôbec krájať. Takto si uľahčíte prácu už za niekoľko sekúnd.