• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Čo to znamená, keď umierajúci vystiera ruky pred seba? Odpovedá ošetrovateľka z hospicu

  • 7:06 25.06.2022
  • Svet
Čo to znamená, keď umierajúci vystiera ruky pred seba? Odpovedá ošetrovateľka z hospicu

Ošetrovateľka zo zariadenia na doopatrovanie starých a chorých ľudí prezrádza viac o zážitkoch, ktoré ju podľa vlastných slov priviedli k viere, že existuje niečo medzi nebom a zemou.

59-ročná Penny Smithová si na sociálnej sieti TikTok založila konto, na ktorom verejnosti prezentuje videá so svojimi skúsenosťami z práce. Ošetrovateľka z hospicu napríklad hovorí, že nejeden jej umierajúci klient tvrdil, že pred sebou videl mŕtvych príbuzných a domácich miláčikov. Práve tieto zážitky ju priviedli k viere v posmrtný život.

Podľa Smithovej je pozorovanie zosnulých blízkych celkom normálnou súčasťou umierania a odchádzajúcemu človeku môže dodať obrovskú porciu útechy.

Penny sa v práci často stáva adresátkou posledných myšlienok, prianí a žiaľov tých, ktorí sa lúčia so životom. Aj vďaka tomu vraj získala iný pohľad na smrť a dianie po nej a pred ňou.

„Najintenzívnejší zážitok je ten, keď vám umierajúci človek povie, že ho prišiel navštíviť niekto mŕtvy,“ tvrdí Američanka v jednom zo svojich videí. „Môže k tomu dôjsť, keď je daná osoba celkom pri zmysloch a dokáže do detailu opísať toho, koho vidí.“

Podľa Smithovej boli práve takéto zážitky jej pacientov pohnútkou, ktorá ju priviedla k viere v posmrtný život. „Pohľad na ľudí, ktorí vidia 'duchov' alebo akokoľvek tieto entity nazvete, ma utvrdil v presvedčení, že existuje niečo viac, čo mi zároveň pomohlo vyrovnať sa s úmrtím môjho otca,“ tvrdí Penny.

@hospicenursepenny #spirits #visions #afterlife ♬ WHY YALL GATS TO LIEEE - Ari.edditss

Penny vo videách spomína na zážitky, ktoré zažila v prítomnosti klientov pred ich skonom. „Raz jedna pani v miestnosti hľadala mačku, keď si náhle uvedomila, že zvieratko už nežije. Potom jeden môj pacient videl v rohu pri strope svoju manželku. Povedal mi, že si poňho prišla, 'ale nie dnes, až zajtra'.“

Vo svojom najpopulárnejšom videu, ktoré si na sociálnej sieti pozreli milióny používateľov, Penny vysvetľuje, čo sa deje v prípade, že umierajúci človek pred seba vystrie ruky. Podľa ošetrovateľky pacient v tejto chvíli objíma blízkeho zosnulého, ktorého však nik iný nevidí.

@hospicenursepenny #afterlife #hospicenurse #endoflife ♬ Turning Page - Sleeping At Last

V podobnom duchu sa nesie aj ďalšie video. V ňom Smithová vysvetľuje, že ak pacient pohybuje rukou, akoby niečo hladil, pravdepodobne sa snaží pohladiť svojho mŕtveho domáceho miláčika, ktorého prítomnosť pociťuje.

@hospicenursepenny #afterlife #pets #spirits #heaven #deathbedvisions ♬ Blinding Lights - Loi

Penny sa tiež zdôverila s niektorými poslednými slovami, ktoré si od pacientov na smrteľnej posteli za roky praxe vypočula. „Vo všeobecnosti umierajúci ľudia ľutujú, že venovali toľko času zamestnaniu, a že sa viac nevenovali rodine,“ hovorí.

„Jeden pacient, na ktorého nikdy nezabudnem, je muž, ktorý mi raz ráno povedal, že ľutuje, že podstúpil chemoterapiu na liečbu rakoviny pľúc. Zomrel ešte v to poobedie,“ dodáva Penny.

Zdroj: Info.sk, DP, mirror.co.uk, Video: tiktok.com/@hospicenursepenny
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Video: Personál letiska si všimol niečo zvláštne, potom sa z lietadla ozvala rana

Video: Personál letiska si všimol niečo zvláštne, potom sa z lietadla ozvala rana

VČERA - 21:55Zaujímavosti

Ide o ďalší incident lietadla od spoločnosti Boeing.

Video: Radačovský spôsobil rozruch v europarlamente, z tašky vytiahol holubicu

Video: Radačovský spôsobil rozruch v europarlamente, z tašky vytiahol holubicu

VČERA - 17:15Zaujímavosti

Miroslav Radačovský vypustil počas svojho prejavu holubicu.

Takto ovplyvňuje priezvisko známky v škole, dôležité je začiatočné písmeno

Takto ovplyvňuje priezvisko známky v škole, dôležité je začiatočné písmeno

VČERA - 6:32Zaujímavosti

Vaše priezvisko môže mat vplyv na to, ako sa vašim deťom bude dariť v škole.

Kedy je človek oficiálne starý? Veková hranica sa posunula

Kedy je človek oficiálne starý? Veková hranica sa posunula

7:01 23.04.2024Zaujímavosti

Vek, v ktorom sa ľudia považujú za starých, sa zmenil.

Ako zabrániť meškaniu letu: Dôležitý krok, ktoré musíte spraviť ešte doma

Ako zabrániť meškaniu letu: Dôležitý krok, ktoré musíte spraviť ešte doma

22:03 22.04.2024Zaujímavosti

Vyhnite sa meškaniu a zdĺhavej kontrole pred odletom. Letuška sa podelila o rady pri balení batožiny, ktoré vám na letisku pomôžu ušetriť čas.