• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
Bratislava

Trenčín má svoju cestu, cieľom je pohárová Európa

  • 10:46 01.03.2013
  • TRENČÍN
Trenčín má svoju cestu, cieľom je pohárová Európa

K najpríjemnejším prekvapeniam doterajšieho priebehu Corgoň ligy patrili futbalisti AS Trenčín, ktorí po jesennej časti súťaže obsadili 6. priečku tabuľky s iba dvojbodovým odstupom od druhého miesta, pričom sa prezentovali atraktívnou útočnou hrou.

"Úspešná jeseň podnietila pozitívny rast klubu," zhodnotil generálny manažér Róbert Rybníček na štvrtkovej tlačovej konferencii.

"Máme svoju cestu, po ktorej budeme pokračovať aj naďalej. Prioritou je stabilizovať náš klub na najbližších tri až päť rokov po ekonomickej stránke, budovať zázemie a štruktúry klubu tak, aby podporili splnenie našich dlhodobejších športových cieľov, medzi ktoré patrí aj účasť v pohárovej Európe," predostrel víziu na ďalšie roky R. Rybníček.

Tomu v mužstve podriadili aj zimnú prípravu na jarnú časť ligovej súťaže: "Zažili sme trochu iné prípravné obdobie ako v minulosti. Absolvovali sme dve sústredenia, k už tradičnému Starému Městu na Morave pribudol aj turecký Belek. Mužstvo má stále svoju tvár a snaží sa posúvať ďalej. Hráči dali do prípravy entuziazmus a pozitívne myslenie, tímovosťou sa budú snažiť nahradiť tých, ktorí odišli," zhodnotil tréner Adrián Guľa.
Bez kanoniera Depetrisa

Okrem po jeseni najlepšieho ligového strelca, 16-gólového Davida Depetrisa, ktorý prestúpil do tureckého druholigového Rizesporu, odišiel aj obranca Boris Godál - do poľského Zaglebia Lubin. Ďalší hráči putujú na hosťovanie - Igor Šemrinec a René Šiko do Nového Mesta nad Váhom, Tomáš Malec do Liptovského Mikuláša, Gabriel Bezák do Nemšovej a Adam Morong do Piešťan. Argentínčan Iván Díaz sa k mužstvu zatiaľ nevrátil napriek platnej zmluve, klub situáciu rieši.

Naopak, novou posilou je brazílsky útočník William Alves de Oliveira, ktorý prišiel z Botafoga a do mužstva sa podarilo zabudovať aj viacerých mladých futbalistov - Matúša Opatovského, Róberta Tótha a Daniela Bednárika, tí sú z klubového dorastu.

Tomáš Brigant prišiel z Dubnice nad Váhom. V 13 prípravných stretnutiach (bilancia 5 - 4 - 4) bol najlepším strelcom Fanendo Adi.

Novým kapitánom mužstva sa stal brankár Miloš Volešák.
Po sezóne odíde tréner

Odchod po skončení sezóny deklaroval aj tréner Adrián Guľa, ktorý sa dohodol na spolupráci od budúceho ročníka s MŠK Žilina.

Preto sa začína špekulovať o jeho nástupcovi. "Rozhodnutie ponechať realizačný tím pohromade aj na jarnú časť súťaže bol správny krok. Hľadáme riešenie, aby kontinuita práce a našej filozofie zostala prepojená aj po trénerovom odchode. Snažíme sa zapracovávať vlastné mladé nádeje do A-mužstva, preto postupne etablujeme do práce 'áčka' aj trénera staršieho dorastu Ľuboša Nosického. Uvidíme, či on bude tým riešením," poodhalil generálny manažér R. Rybníček.

AS Trenčín podpísal zmluvu o spolupráci týkajúcej sa talentovaných mladých hráčov, trénerských poznatkov či skautingu s holandskými klubmi Ajax Amsterdam a Nijmegen EC, má ambíciu nadviazať podobnú kooperáciu aj s brazílskym Botafogom Rio de Janeiro. "Nekladieme si iba krátkodobé ciele. Naša stratégia a filozofia sú dané, tento klub má pred sebou veľkú budúcnosť. Trpezlivo a postupne učíme hráčov, najmä mladých, ako vyhrávať. Uvidíte, raz trenčianska bomba exploduje," prejavil odhodlanie Róbert Rybníček a tréner Adrián Guľa ho doplnil: "Pointou je ku kvalitnej hre prinášať pre divákov aj radosť, vášeň a nadšenie."

Prvý zápas jarnej časti Corgoň ligy odohrá AS Trenčín v sobotu 2. marca o 14.30 h na vlastnom ihrisku proti Spartaku Myjava (po vzájomnej dohode si mužstvá vymenili dejisko stretnutia). Všetky trenčianske domáce zápasy budú mať tradičný výkop o 17.30 h.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.