• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Jedna z najväčších bánk bude cez víkend robiť zmeny, viaceré služby budú nedostupné

  • 15:54 20.05.2022
  • Bratislava
Jedna z najväčších bánk bude cez víkend robiť zmeny, viaceré služby budú nedostupné

Niektoré bankové služby budú cez víkend nedostupné.

ČSOB migruje klientov bývalej OTP Banky Slovensko na nové systémy. Niektoré služby preto budú cez víkend nedostupné. Informovala o tom Anna Jamborová, hovorkyňa ČSOB.

Priblížila, že po právnom zlúčení OTP Banky Slovensko s ČSOB, ku ktorému došlo 1. októbra 2021, prichádza ďalší významný míľnik v procese spájania sa. Banka bude počas najbližšieho víkendu presúvať viaceré produkty retailových klientov bývalej OTP Banky na nové systémy. Spresnila, že po tejto migrácii sa zmenia ich čísla účtov, aktivujú sa im nové platobné karty aj nové elektronické bankovníctvo.

Upozornila, že na zabezpečenie plynulého prenosu produktov budú viaceré služby od piatkového do nedeľného (22. 5.) večera pre klientov bývalej OTP Banky Slovensko dočasne nedostupné. Konkrétne služby elektronického bankovníctva, hotovostné služby v pobočkách, ako aj funkcia vkladu hotovosti v recyklačných bankomatoch.

V procese migrácie bude podľa nej klientom pridelené nové číslo účtu. Svoj nový IBAN nájdu aj v kanáloch elektronického bankovníctva alebo v prvom výpise vytvorenom po migrácii. Pre zmenu čísla účtu si však nie je nutné prestavovať svoje trvalé príkazy a inkasá. Platby nastavené na „starých“ číslach účtov sa automaticky „preklopia“ na novom účte a automaticky sa zrealizujú v preddefinovanom termíne.

Podčiarkla, že na oznámenie nového čísla účtu pre odosielateľov platieb majú klienti čas do konca októbra. Dovtedy bude banka všetky platby smerujúce na „staré“ číslo účtu automaticky prepisovať na nové číslo účtu.

Pôvodné platobné karty vydané ešte OTP Bankou Slovensko prestanú podľa nej fungovať v nedeľu večer. Klienti budú mať od toho momentu k dispozícii na platenie novovydané platobné karty ČSOB, ktoré im boli spolu s detailným návodom doručené ešte v uplynulých týždňoch.

Dodala, že v prípade akýchkoľvek otázok spojených s aktiváciou platobnej karty alebo elektronického bankovníctva môžu kontaktovať infolinku ČSOB 0850 111 777.

Doplnila, že migrácia sa aktuálne nebude týkať úverov zabezpečených nehnuteľnosťou a spotrebiteľských úverov, ktoré zostanú v pôvodnom systéme, ich využívanie klientmi bude pokračovať bez potreby akejkoľvek aktivity zo strany klienta.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Fico na summite EÚ odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb

Fico na summite EÚ odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb

VČERA - 20:10Ekonomické

Predseda vlády sa po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ netajil určitou mierou skepticizmu voči navrhovaným plánom o lepšej hospodárskej budúcnosti EÚ.

Zhotoviteľa kysuckej D3 začne NDS obstarávať v máji

Zhotoviteľa kysuckej D3 začne NDS obstarávať v máji

VČERA - 18:03Ekonomické

Zhotoviteľa prvého z troch chýbajúcich úsekov kysuckej diaľnice D3 začne Národná diaľničná spoločnosť (NDS) hľadať na budúci mesiac.

Premiér: Splnili sme sľub o plnohodnotnom 13. dôchodku

Premiér: Splnili sme sľub o plnohodnotnom 13. dôchodku

VČERA - 17:22Ekonomické

Poslanci schválením novely zákona o sociálnom poistení splnili "jasný sľub" strán vládnej koalície, že dôchodcovia dostanú plnohodnotný 13. dôchodok.

Slovensko predalo švajčiarskym investorom dlhopisy za 654 miliónov eur

Slovensko predalo švajčiarskym investorom dlhopisy za 654 miliónov eur

VČERA - 16:09Ekonomické

Slovensku sa vo štvrtok podarilo predať štátne dlhopisy v celkovej hodnote 654 miliónov eur.