• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

Sudcom neprešli námietky zaujatosti voči Slotovej obhajkyni

  • 17:13 16.10.2013
  • ŽILINA
Sudcom neprešli námietky zaujatosti voči Slotovej obhajkyni

Námietky zaujatosti voči obhajkyni bývalého šéfa národniarov Jána Slotu, ktoré vzniesli dvaja čadčianski sudcovia v stredu Krajský súd v Žiline zamietol.

„Krajský súd v Žiline dnes na neverejnom zasadnutí rozhodol o námietke zaujatosti tak, že nevylúčil zákonného sudcu z prejednávania a rozhodovania v trestnej veci obvineného Jána Slotu, ktorá je vedená na Okresnom súde Čadca,“ uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Krajského súdu v Žiline Anna Dudová Záborská.

Vysvetlila, že dvaja trestní sudcovia Okresného súdu Čadca vzniesli námietku zaujatosti voči právnej zástupkyni obvineného, ktorá ich zastupuje v súkromných občianskoprávnych sporoch.

Podľa hovorkyne Slotov spis bude opätovne predložený pôvodnému zákonnému sudcovi na ďalšie konanie, pričom momentálne je predčasné riešiť otázku, kedy bude vytýčené hlavné pojednávanie.
Expredsedovi SNS stále hrozí väzenie

Za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky stále hrozí niekdajšiemu predsedovi Slovenskej národnej strany aj väzenie.

Okresný súd Čadca síce Jána Slotu uznal vinným, no trestným rozkazom mu uložil len peňažný trest 5000 eur a trest zákazu viesť motorové vozidlo na 16 mesiacov. Prokurátorka však s takýmto trestom nesúhlasila.

„Prokurátorka Okresnej prokuratúry Čadca podala odpor proti trestnému rozkazu Okresného súdu Čadca. Po podaní odporu samosudca podľa Trestného poriadku musí nariadiť vo veci hlavné pojednávanie,“ vysvetlil prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry Žilina Milan Cisarik.

Za trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky môže súd uložiť trest odňatia slobody až na jeden rok, prípadne peňažný trest od 160 do 331 930 eur.

„Páchateľovi môže byť uložený aj trest zákazu činnosti, teda viesť motorové vozidlo až na 10 rokov. V obdobných prípadoch súdy ukladajú väčšinou peňažný trest a zákaz činnosti,“ dodal Cisarik.
Fúkať odmietol

Slotu v máji zastavila v Čadci policajná hliadka s podozrením, že šoféruje pod vplyvom alkoholu. Bývalý šéf Slovenskej národnej strany sa však odmietol podrobiť dychovej skúške i vyšetreniu krvi a policajti ho preto predviedli na obvodné oddelenie do Čadce.

Keďže Slota odmietol aj vypovedať, prokuratúra nemohla využiť super rýchle konanie a polícia ho prepustila. „Službukonajúci prokurátor Okresnej prokuratúry Čadca udelil policajtovi súhlas na prepustenie obvineného, pretože neboli u neho zistené dôvody väzby a nebude vykonané takzvané super rýchle konanie, pri ktorom musí byť vyšetrovanie skončené a osoba odovzdaná súdu do 48 hodín od zadržania. Vzhľadom na to, že v tomto konkrétnom prípade nebolo možné v uvedenej lehote skončiť vyšetrovanie, bol obvinený prepustený,“ povedal Cisarik.
Odporúčame:

Slotovi naďalej hrozí väzenie za jazdu pod vplyvom alkoholu

Ján Slota do väzenia nepôjde, za spanilú jazdu dostal pokutu

Stále nie je isté, či sa exposlanec Slota postaví pred súd

Prokuratúra obžalovala Jána Slotu za to, že šoféroval opitý

Opitý Slota sa mal vyhrážať policajtom, nakrútili ho
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

DNES - 7:57Domáce

Európska únia nemá možnosť a ani nesmie namietať proti výsledkom parlamentných volieb v členskej krajine zmenami v podpore formou eurofondov, tvrdí publicista Juraj Hrabko.

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

VČERA - 17:15Domáce

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podporuje občiansku zbierku Munícia pre Ukrajinu.

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

VČERA - 12:57Domáce

Po stredajšom (17. 4.) požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

VČERA - 12:44Domáce

Opozičná strana SaS podá na ďalšiu schôdzu parlamentu návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka z postu predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

VČERA - 11:42Domáce

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže a prečin porušovania domovej slobody.