• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 24.4.2024Meniny má Juraj
Bratislava

Pozor na hračky v posteli: Za žiadnych okolností po nich nesiahajte dvakrát po sebe

  • 20:36 02.05.2022
  • Svet
Pozor na hračky v posteli: Za žiadnych okolností po nich nesiahajte dvakrát po sebe

Rovnakú hračku do postele by ste nikdy nemali použiť dvakrát v priebehu 24 hodín – a to ani po jej vyčistení.

Všetky intímne pomôcky, ktoré používate v posteli, by ste po použití mali hneď očistiť. Práve dôsledná hygiena by ale mohla u majiteľov navodiť falošný pocit bezpečnosti v prípade ich opätovného použitia v priebehu nasledovných hodín.

Poradkyňa v oblasti vzťahov a intimity Pippy Murphyová varuje majiteľky a majiteľov podobných pomôcok, že niektoré choroboplodné zárodky na nich môžu prežiť aj napriek očisteniu po celých 24 a viac hodín.

„Niektoré štúdie dokazujú, že ak si aj hračku umyjete, niektoré vírusy na nej pretrvávajú až po dobu 24 hodín po očistení,“ tvrdí Murphyová. „Prosím, dbajte o vlastnú bezpečnosť, a nepoužívajte pomôcku do 24 hodín od posledného čistenia,“ dodáva odborníčka.

Nebezpečenstvo používania hračiek v ten istý deň ďalej približuje lekárka Deborah Leeová. „Používaním erotických pomôcok sa môžu šíriť baktérie rodu salmonela, šigela, E. Coli a kampbylobakter, rovnako ako žltačka typu A, B a C, chlamýdie a kvapavka.“

Ak nedodržíte odporúčanie lekárov, riskujete podráždenie genitálií, poškodenie genitálnych tkanív, či vznik infekcie alebo alergickej reakcie.

Erotické hračky by ste mali vyčistiť po každom použití. Pri väčšine z nich si poradíte s obyčajnou vodou a mydlom – takýto roztok môžete aplikovať na silikónové, sklenené, kovové aj umelohmotné pomôcky.

Každú hračku umývajte najmenej po dobu 20 sekúnd. Pri výbere mydla uprednostnite prípravky bez arómy a silných chemikálií, ktoré by pri následnom používaní mohli narušiť pH a spôsobiť infekciu. V prípade, že vlastníte pomôcky s ťažko dostupnými otvormi a štrbinami, čistite ich pomocou vyhradenej zubnej kefky s jemnými štetinami.

Na záver opláchnite pomôcku čistou vodou.

Erotické hračky nikdy nevkladajte do umývačky riadu (áno, aj k takým prípadom dochádza). Cyklus v nej by mohol poškodiť všetky elektronické súčiastky. Okrem toho umývačka zanecháva na riade stopy saponátu a vody, ktoré rozhodne nechcete prikladať do oblasti genitálií.

Pre hĺbkové čistenie hračiek bez elektronických súčiastok ich na 1 až 3 minúty namočte do čistej horúcej vody. Po vyčistení ich uložte na čistú papierovú utierku a nechajte vyschnúť.

Zdroj: Info.sk, DP, thesun.co.uk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

DNES - 9:04Zdravie

Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. Prejaviť sa môže bolesťou hlavy, krvácaním z nosa, bolesťami na hrudníku či chronickou únavou.

Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

20:11 18.04.2024Zdravie

Najväčším nepriateľom spánku nie je ani káva, ani čaj. Bezsenné noci vám môže priviesť aj nápoj, ktorý si mnohí spájajú s pocitom uvoľnenia pred spaním.

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

7:15 18.04.2024Zdravie

Ak na liečbu problémov s lupinami vo vlasoch využívate dostupné a lacné prostriedky, možno si tým ešte viac škodíte.

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

22:06 16.04.2024Zdravie

Menštruácia je nepohodlný proces, ktorý ešte viac komplikujú letné horúčavy. Vedeli ste o tom, že nesprávna starostlivosť o zdravie vám môže privodiť ďalšie menej známe ťažkosti?

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

6:27 16.04.2024Zdravie

Aj dobrého veľa škodí. Ak chcete vyhovieť svojmu zdraviu, dajte si pozor najmä pri užívaní týchto vitamínov.

TV program